PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Buğdayın Atasından 10 Kat Ucuz Mikrobiyal Gübre Elde Edildi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="TrakKulüp Gündem" data-source="post: 1400732" data-attributes="member: 4"><p>BAİBÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ercan Selçuk Ünlü; buğdayın atas<strong>ı "ıza"</strong> buğdayının kökündeki bir bakteri vasıtasıyla üretilen mikrobiyal gübreyle<strong> %15 ila 40 verim artışı </strong>gözlediklerini belirtti. </p><p></p><p></p><p></p><p>Dr. Selçuk Ünlü:</p><p></p><p> "Köklerinde yaşayan doğal mikroorganizmaları izole ederek saflaştırdık. Elde edilen bakterilerin biyokimyasal karakterizasyon çalışmalarını yaptık. Daha sonra ülkemiz ekonomisine katkı sağlayabilmesi için üniversitemizdeki imkanları kullanarak kalite ve etki değerlerini ölçtük<strong>. Elde ettiğimiz sonuçlar, ürettiğimiz gübrenin piyasada kullanılabilecek düzeyde olduğunu göstermekte. </strong>Ar-ge çalışmaları sonunda elde edeceğimiz ticari ürün<strong> tarla bitkilerinin tamamında kullanılabilir"</strong></p><p></p><p>"Ürettiğimiz gübrenin piyasadaki gübrelere göre en büyük avantajı doğadan elde edilmesi. <strong>10 kat daha uygun fiyata </strong>verimini yüzde 40'a kadar artırabiliyorsunuz. Bir de mikrobiyal gübreyle beraber kimyasal gübre kullanımı çalışmaları var. Yine onlarda da ciddi verim artışı var. Bu şekilde yaptığınızda kimyasal kullanımını azaltmış olursunuz." dedi.</p><p></p><p>[ATTACH=full]62005[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="TrakKulüp Gündem, post: 1400732, member: 4"] BAİBÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ercan Selçuk Ünlü; buğdayın atas[B]ı "ıza"[/B] buğdayının kökündeki bir bakteri vasıtasıyla üretilen mikrobiyal gübreyle[B] %15 ila 40 verim artışı [/B]gözlediklerini belirtti. Dr. Selçuk Ünlü: "Köklerinde yaşayan doğal mikroorganizmaları izole ederek saflaştırdık. Elde edilen bakterilerin biyokimyasal karakterizasyon çalışmalarını yaptık. Daha sonra ülkemiz ekonomisine katkı sağlayabilmesi için üniversitemizdeki imkanları kullanarak kalite ve etki değerlerini ölçtük[B]. Elde ettiğimiz sonuçlar, ürettiğimiz gübrenin piyasada kullanılabilecek düzeyde olduğunu göstermekte. [/B]Ar-ge çalışmaları sonunda elde edeceğimiz ticari ürün[B] tarla bitkilerinin tamamında kullanılabilir"[/B] "Ürettiğimiz gübrenin piyasadaki gübrelere göre en büyük avantajı doğadan elde edilmesi. [B]10 kat daha uygun fiyata [/B]verimini yüzde 40'a kadar artırabiliyorsunuz. Bir de mikrobiyal gübreyle beraber kimyasal gübre kullanımı çalışmaları var. Yine onlarda da ciddi verim artışı var. Bu şekilde yaptığınızda kimyasal kullanımını azaltmış olursunuz." dedi. [ATTACH type="full"]62005[/ATTACH] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Buğdayın Atasından 10 Kat Ucuz Mikrobiyal Gübre Elde Edildi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt