PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Buğdayın Atasından 10 Kat Ucuz Mikrobiyal Gübre Elde Edildi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="behcet arı" data-source="post: 1400767" data-attributes="member: 57589"><p>baibu: bolu abant izzet baysal üniversitesi?</p><p></p><p>inşallah öyle olur, diyelim</p><p></p><p>yazı açık, anlaşılır değil...ya da ben anlamadım...</p><p></p><p>elde edilen bakteri tohumluk buğdaya mı ilave edilecek, toprağa mı karıştırılacak...</p><p>dünyada elde edilen herşey tabiattan (yerküre=toprak, hava, su, hava akımı=rüzgar, güneş ışığı=güneş enerjisi) elde edilir...</p><p>piyasadaki gübreler, marstan aydan mı getiriliyor...</p><p>yazıdan anlaşılan, bu gübre kimyasal işlemlerle değil de, bir canlı (bakteri) aracılığı ile elde edilecek...</p><p>elde edildiği söylenen gübre, azot, kükürt ya da fosfor gübresi mi...</p><p>bakteri kütlesi=biomass denen, bakteri gübresi mi (azot, fosfor, kükürt), canlı bakteri mi açık değil...</p><p>bakterilerin büyük bir kısmı, çoğalmak için, enerjisini kullandıkları bir maddeye (=organik maddeye) (biyokütleye, selüloz, nişasta, şeker) ihtiyaç duyarlar...</p><p>yukarıdaki yazıdan ben, anlayamadım...yukarıda bahsedilen bakterinin böyle bir enerjiye ihtiyacı var mı? çoğalması için (gübre üretmesi için) nasıl bir ortamda tutuluyor? yoksa hava, su yetiyor mu?</p><p>bu bakteri, azot bağlayan (baklagil bitkilerin köklerinde bulunan, yonca köklerinde bulunan, fiğ köklerinde bulunan) bakterilere benzeyen bir bakteri olabilir...</p><p>elde edilen gübre, hangi ürünün, hangi verimini %40 artırmış, hububat verimini mi, pancar verimini mi, pamuk verimini mi, ayçiçek verimini mi?...bu da belli değil...</p><p>tohum (dane/çekirdek) verimini mi, sap-yaprak verimini mi...yoksa kök verimini mi artırmış (pancarda olduğu gibi)...</p><p>yoksa, hedef ticari bir ürün elde etmek mi...çiftçinin faydalanacağı?...</p><p></p><p>çalışmanın başarılı olmasını dilerim...</p><p></p><p>yukarıdaki yazı, maalesef açık değil...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="behcet arı, post: 1400767, member: 57589"] baibu: bolu abant izzet baysal üniversitesi? inşallah öyle olur, diyelim yazı açık, anlaşılır değil...ya da ben anlamadım... elde edilen bakteri tohumluk buğdaya mı ilave edilecek, toprağa mı karıştırılacak... dünyada elde edilen herşey tabiattan (yerküre=toprak, hava, su, hava akımı=rüzgar, güneş ışığı=güneş enerjisi) elde edilir... piyasadaki gübreler, marstan aydan mı getiriliyor... yazıdan anlaşılan, bu gübre kimyasal işlemlerle değil de, bir canlı (bakteri) aracılığı ile elde edilecek... elde edildiği söylenen gübre, azot, kükürt ya da fosfor gübresi mi... bakteri kütlesi=biomass denen, bakteri gübresi mi (azot, fosfor, kükürt), canlı bakteri mi açık değil... bakterilerin büyük bir kısmı, çoğalmak için, enerjisini kullandıkları bir maddeye (=organik maddeye) (biyokütleye, selüloz, nişasta, şeker) ihtiyaç duyarlar... yukarıdaki yazıdan ben, anlayamadım...yukarıda bahsedilen bakterinin böyle bir enerjiye ihtiyacı var mı? çoğalması için (gübre üretmesi için) nasıl bir ortamda tutuluyor? yoksa hava, su yetiyor mu? bu bakteri, azot bağlayan (baklagil bitkilerin köklerinde bulunan, yonca köklerinde bulunan, fiğ köklerinde bulunan) bakterilere benzeyen bir bakteri olabilir... elde edilen gübre, hangi ürünün, hangi verimini %40 artırmış, hububat verimini mi, pancar verimini mi, pamuk verimini mi, ayçiçek verimini mi?...bu da belli değil... tohum (dane/çekirdek) verimini mi, sap-yaprak verimini mi...yoksa kök verimini mi artırmış (pancarda olduğu gibi)... yoksa, hedef ticari bir ürün elde etmek mi...çiftçinin faydalanacağı?... çalışmanın başarılı olmasını dilerim... yukarıdaki yazı, maalesef açık değil... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Buğdayın Atasından 10 Kat Ucuz Mikrobiyal Gübre Elde Edildi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt