PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Buğdaylar Çıkışta
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ofas" data-source="post: 902228" data-attributes="member: 20560"><p><strong>Ynt: Buğdaylar Çıkışta</strong></p><p></p><p></p><p>Eriyen ürenin suyu soğuttuğuna biliyorum, suyu soğuturken etrafımda toprağı ısıtır denmesi çelişkili geliyor ama açıkçası üzerinde durmadığım gibi test etmedim ve ben sadece bir kez uygulamıştım.</p><p></p><p>1/3 konusunda ise sizin toplam hedeflediğiniz verim ve ihtiyacı olan saf azotu düşündüğümde bana çok gibi geldi. Yani 1/4 belki hatta 1/5 gibi bir oran tabiiki bana göre daha isabetli olabilirdi. Acizane düşüncem bu oranda verilen saf azot vejatatif aksamın artmasını teşvik edecek ve iklimin soğuk gitmeme riskine göz önüne alınırsa kesin faydalı olur. Ama diğer yandan verdiğiniz azotun toprakta muhtemel kalma süresinde bitki bunu iklimin ilk bahar ve yazla kıyaslandığında daha soğuk zamana denk geleceğinden ne kadarını kullanabilir veya ihtiyacı olur bence muğlak bir nokta.</p><p></p><p>Yıkanma konusunda bulunduğunuz bölge çok yağış alıyor galiba e buda bir etken tabi göz önünde bulundurulması gereken bir nokta tabi.</p><p>Yani sonuç olarak iklim, verim beklentisi ve toprağın durumuna göre hareket ettiğiniz yazmışsınız. </p><p>Tekrar bereketli olsun demek düşer.</p><p>Allah emeklerinizi boşa çıkarmasın inşallah</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ofas, post: 902228, member: 20560"] [b]Ynt: Buğdaylar Çıkışta[/b] Eriyen ürenin suyu soğuttuğuna biliyorum, suyu soğuturken etrafımda toprağı ısıtır denmesi çelişkili geliyor ama açıkçası üzerinde durmadığım gibi test etmedim ve ben sadece bir kez uygulamıştım. 1/3 konusunda ise sizin toplam hedeflediğiniz verim ve ihtiyacı olan saf azotu düşündüğümde bana çok gibi geldi. Yani 1/4 belki hatta 1/5 gibi bir oran tabiiki bana göre daha isabetli olabilirdi. Acizane düşüncem bu oranda verilen saf azot vejatatif aksamın artmasını teşvik edecek ve iklimin soğuk gitmeme riskine göz önüne alınırsa kesin faydalı olur. Ama diğer yandan verdiğiniz azotun toprakta muhtemel kalma süresinde bitki bunu iklimin ilk bahar ve yazla kıyaslandığında daha soğuk zamana denk geleceğinden ne kadarını kullanabilir veya ihtiyacı olur bence muğlak bir nokta. Yıkanma konusunda bulunduğunuz bölge çok yağış alıyor galiba e buda bir etken tabi göz önünde bulundurulması gereken bir nokta tabi. Yani sonuç olarak iklim, verim beklentisi ve toprağın durumuna göre hareket ettiğiniz yazmışsınız. Tekrar bereketli olsun demek düşer. Allah emeklerinizi boşa çıkarmasın inşallah [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Buğdaylar Çıkışta
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt