PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Buğdaylar Çıkışta
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="sebazios" data-source="post: 906697" data-attributes="member: 21067"><p>Gübreyi erken atman iyi olmuş. Bugün ben de arazileri dolaştım biraz. Aşırı yağışlar dolayısıyla azot yıkanmış galiba. Ufak ufak azot eksikliği hissedilmeye başlanmış. </p><p></p><p>Şu an bu ihtiyacı nasıl karşılasam diye düşünüyorum. Can yada üre kullansam, hem gelişimi hızlandıracak, hem de erken sapa kalkmaya neden olacak. Gelişim zaten olması gerektiğinden biraz önde olduğundan bu hiç iyi olmaz. </p><p></p><p>Sadece ihtiyacı karşılayacak, daha doğrusu 10 gün içinde olması muhtemel azot eksikliği stresini önleyecek kadar yapraktan vermeyi düşünüyorum. En azından üreyi vaktinde atabilmek adına zaman kazanmış oluruz. Yoksa azot eksikliği, doğrudan kardeşlenmeyi etkileyecek. </p><p></p><p>Ekim esnasında 5kg saf azot verdik ve yetmedi özetle. Şu tekrar kesinleşti aklımda: gübrelemede, o yılın yağış miktarı ve formu, kullanılacak gübre miktarından çok daha önemli.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sebazios, post: 906697, member: 21067"] Gübreyi erken atman iyi olmuş. Bugün ben de arazileri dolaştım biraz. Aşırı yağışlar dolayısıyla azot yıkanmış galiba. Ufak ufak azot eksikliği hissedilmeye başlanmış. Şu an bu ihtiyacı nasıl karşılasam diye düşünüyorum. Can yada üre kullansam, hem gelişimi hızlandıracak, hem de erken sapa kalkmaya neden olacak. Gelişim zaten olması gerektiğinden biraz önde olduğundan bu hiç iyi olmaz. Sadece ihtiyacı karşılayacak, daha doğrusu 10 gün içinde olması muhtemel azot eksikliği stresini önleyecek kadar yapraktan vermeyi düşünüyorum. En azından üreyi vaktinde atabilmek adına zaman kazanmış oluruz. Yoksa azot eksikliği, doğrudan kardeşlenmeyi etkileyecek. Ekim esnasında 5kg saf azot verdik ve yetmedi özetle. Şu tekrar kesinleşti aklımda: gübrelemede, o yılın yağış miktarı ve formu, kullanılacak gübre miktarından çok daha önemli. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Buğdaylar Çıkışta
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt