PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Buğdaylar Çıkışta
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="sebazios" data-source="post: 944569" data-attributes="member: 21067"><p><strong>Ynt: Buğdaylar Çıkışta</strong></p><p></p><p></p><p></p><p>Geleyim Hebun. Ne zaman istersen. 2 gün takılır, bi gazi köşkü yaparız, ofis ' te turlarız, Urfa sofrasında bi vali yeriz, üstüne bi mırra çeker döneriz. Ne zaman istersen. Özlemedim valla. </p><p></p><p></p><p></p><p></p><p>Sağ olasın. Cümlemize. </p><p></p><p></p><p></p><p>Bu işin net bi zamanı yok. Duruma göre uygulama yapılıyor. </p><p></p><p>Diğer yaprak gübreleri ve bitki beslemeler ise kritik dönemlerde. </p><p></p><p>Mesela kardeş sayısını arttırmak mı isteniyor. Kardeşlenme başı-ortasında bi uygulama yapılır, Arap saçına döner buğday. Yada sapa kalkımda bir besleme yapılır, hastalıklara, yatmaya karşı dayanıklılık artar. </p><p></p><p>Bayrak yaprakta bi uygulama yapılır, buğdatın kalitesi, proteini, gluteni artar. </p><p></p><p>Yani ihtiyaca, eksikliğe göre yapılır. </p><p></p><p>İlaçlamada kullanılan su için ideal rakam 40 litre/dekardır. Ama çok zaman kaybı olduğu için bu rakama çoğumuz ulaşamıyoruz. Sizin uyguladığınız rakam gayet sağlıklı. Değiştirememeye çalışın. </p><p></p><p>Ben 600 litreyi 20-23 dekar arası bitiriyorum ve inanın tatmin olmuyorum. </p><p></p><p></p><p></p><p>Sağ olasın Umut. Bu yıl geneli iyi gidiyor buğdayların. Nazar deymesin. </p><p></p><p></p><p></p><p></p><p>Ismail son söylediğin doğru da ilk söylediğin kabul edilebilir alt sınır. Yani 20 lt/da ' ım altında tam randıman almak için hem hava şartlarının hem de pülverizatörün çok iyi olması lazım. </p><p></p><p></p><p></p><p></p><p>Kullandıklarımı yazsam günersiniz. Aynı şekilde okuyan da çoğu arkadaş güler. </p><p></p><p>Yaprak gübrelerini 'hazır gübre' olarak değil de, 'madde' olarak hesapladığınızda çok garip kaynaklar kullanılabiliyor. Mesela fosfor kaynağı bulamadım. En sonunda bi taban gübresi olan 13.24.12 ' nin içindeki fosfor pentaoksit ' i aldım. Tavi yanındakiler de Bonus olarak geldi. </p><p></p><p>Ama özet olarak bu uygulamada bulunan maddeler:</p><p></p><p>Üre azotu</p><p>Nitrat azotu</p><p>Amonyum azotu</p><p>Potasyum</p><p>Fosfor</p><p>Çinko</p><p>Kükürt</p><p>Magnezyum</p><p>Demir</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sebazios, post: 944569, member: 21067"] [b]Ynt: Buğdaylar Çıkışta[/b] Geleyim Hebun. Ne zaman istersen. 2 gün takılır, bi gazi köşkü yaparız, ofis ' te turlarız, Urfa sofrasında bi vali yeriz, üstüne bi mırra çeker döneriz. Ne zaman istersen. Özlemedim valla. Sağ olasın. Cümlemize. Bu işin net bi zamanı yok. Duruma göre uygulama yapılıyor. Diğer yaprak gübreleri ve bitki beslemeler ise kritik dönemlerde. Mesela kardeş sayısını arttırmak mı isteniyor. Kardeşlenme başı-ortasında bi uygulama yapılır, Arap saçına döner buğday. Yada sapa kalkımda bir besleme yapılır, hastalıklara, yatmaya karşı dayanıklılık artar. Bayrak yaprakta bi uygulama yapılır, buğdatın kalitesi, proteini, gluteni artar. Yani ihtiyaca, eksikliğe göre yapılır. İlaçlamada kullanılan su için ideal rakam 40 litre/dekardır. Ama çok zaman kaybı olduğu için bu rakama çoğumuz ulaşamıyoruz. Sizin uyguladığınız rakam gayet sağlıklı. Değiştirememeye çalışın. Ben 600 litreyi 20-23 dekar arası bitiriyorum ve inanın tatmin olmuyorum. Sağ olasın Umut. Bu yıl geneli iyi gidiyor buğdayların. Nazar deymesin. Ismail son söylediğin doğru da ilk söylediğin kabul edilebilir alt sınır. Yani 20 lt/da ' ım altında tam randıman almak için hem hava şartlarının hem de pülverizatörün çok iyi olması lazım. Kullandıklarımı yazsam günersiniz. Aynı şekilde okuyan da çoğu arkadaş güler. Yaprak gübrelerini 'hazır gübre' olarak değil de, 'madde' olarak hesapladığınızda çok garip kaynaklar kullanılabiliyor. Mesela fosfor kaynağı bulamadım. En sonunda bi taban gübresi olan 13.24.12 ' nin içindeki fosfor pentaoksit ' i aldım. Tavi yanındakiler de Bonus olarak geldi. Ama özet olarak bu uygulamada bulunan maddeler: Üre azotu Nitrat azotu Amonyum azotu Potasyum Fosfor Çinko Kükürt Magnezyum Demir [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Buğdaylar Çıkışta
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt