PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Buğdaylar Çıkışta
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="sebazios" data-source="post: 957083" data-attributes="member: 21067"><p><strong>Ynt: Buğdaylar Çıkışta</strong></p><p></p><p></p><p></p><p>Hebun kardeşim bu yıl sadece size değil, tüm çiftçiler için garip bir yıl oldu. Mayıs ayında lapa lapa kar yağan, Nisan boyunca don olayları yaşanan ilginç bir yıldı bu yıl. </p><p></p><p>Süne konusuna gelince çok derin bir konu. Yurt dışında yapılan uygulamalar var, bizim ülkemizde yapılan uygulamalar var. Doğrusu-yanlışı çok uzun. Bir ara sitede detaylıca ele almak lazım konuyu. </p><p></p><p></p><p></p><p></p><p>Estağfirullah. </p><p></p><p>- dekara 14-15 tona kadar verdiğim oldu. 10 ton yeterli ama o ihtiyacı karşılamak her yıl mümkün olmuyor. En az 5 ton vermek lazım. </p><p></p><p>- kendi hayvanlarımızdan çıkanı döküyoruz. Yetmiyor, hayvancılık yapan eş dost akraba çok. Onlardan alıyoruz. Bu nedenle şu ana kadar para vermedim desem yeridir. Sadece yükleme ve çekme maliyeti oluyor. Geçen hesap ettim, kubota 100 liralık mazot ile 33-35 romork yükleyebiliyor. </p><p></p><p>Ha dışardan alanlara gübrenin kalitesine göre tonunu 15-70 arası veriyorlar diye biliyorum. </p><p></p><p>- bekleterek. Beklemiş de olsa gübreyi tarla kenarına yıkıp bekletiyoruz. </p><p></p><p>- Arazi miktarı değişiyor. Bu yıl 50-80 dekar yeri yapmayı planlıyoruz. </p><p></p><p>- 10 ton/da gübre atılan arazi 4-5 yıl performansını koruyor. Ilk yıl üst gübre masrafı çok azalıyor. Misal dekara 10 kg üre ile +500 kg/da buğday için yetiyor da artıyor. </p><p></p><p>- Geçen yıl tembellik ettik. 5-6 dekar alanı ıslah edebildik.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sebazios, post: 957083, member: 21067"] [b]Ynt: Buğdaylar Çıkışta[/b] Hebun kardeşim bu yıl sadece size değil, tüm çiftçiler için garip bir yıl oldu. Mayıs ayında lapa lapa kar yağan, Nisan boyunca don olayları yaşanan ilginç bir yıldı bu yıl. Süne konusuna gelince çok derin bir konu. Yurt dışında yapılan uygulamalar var, bizim ülkemizde yapılan uygulamalar var. Doğrusu-yanlışı çok uzun. Bir ara sitede detaylıca ele almak lazım konuyu. Estağfirullah. - dekara 14-15 tona kadar verdiğim oldu. 10 ton yeterli ama o ihtiyacı karşılamak her yıl mümkün olmuyor. En az 5 ton vermek lazım. - kendi hayvanlarımızdan çıkanı döküyoruz. Yetmiyor, hayvancılık yapan eş dost akraba çok. Onlardan alıyoruz. Bu nedenle şu ana kadar para vermedim desem yeridir. Sadece yükleme ve çekme maliyeti oluyor. Geçen hesap ettim, kubota 100 liralık mazot ile 33-35 romork yükleyebiliyor. Ha dışardan alanlara gübrenin kalitesine göre tonunu 15-70 arası veriyorlar diye biliyorum. - bekleterek. Beklemiş de olsa gübreyi tarla kenarına yıkıp bekletiyoruz. - Arazi miktarı değişiyor. Bu yıl 50-80 dekar yeri yapmayı planlıyoruz. - 10 ton/da gübre atılan arazi 4-5 yıl performansını koruyor. Ilk yıl üst gübre masrafı çok azalıyor. Misal dekara 10 kg üre ile +500 kg/da buğday için yetiyor da artıyor. - Geçen yıl tembellik ettik. 5-6 dekar alanı ıslah edebildik. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Buğdaylar Çıkışta
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt