PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Buğdaylar Çıkışta
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="sebazios" data-source="post: 966787" data-attributes="member: 21067"><p><strong>Ynt: Buğdaylar Çıkışta</strong></p><p></p><p></p><p></p><p>Akşam ismail Abi. Bizde sap bedavadan az pahalı. Arayan soran yok. Hayvancı için iyi, çiftçi için kötü bi sezon geçiyor sap açısından. </p><p></p><p></p><p></p><p></p><p>Sağ olasın kardeşim. Çok şükür. </p><p></p><p>Çiftçiliği buluta-yağmura bağımlı yapıyorsan, çok bir şansın yok. Olana şükredicen. </p><p></p><p></p><p></p><p></p><p>Sağ olasın Ali. Sizde durumlar nasın? Geçit verdi mi yağmur?</p><p></p><p></p><p></p><p></p><p>İnşallah Rıfkı Abi. Biçime başladınız mı?</p><p></p><p></p><p></p><p></p><p>Mehmet Abi sağ olasın. Cümlemize nasip olsun. </p><p></p><p></p><p></p><p></p><p>Allah sizden de razı olsun. Yukarıda da dedim. Kuru tarımı biraz kumar işi. Her şey yağmura endeksli. Tam çiçekteyken kurak ve sıcağa denk gelen bazı yerlerde alan alan yanma oldu. Oralardan hiç mahsül alamadık. Iyi yerler dengeledi. 700 ' ü geçen yerler olsa da önemli olan ortalama verimdir. </p><p></p><p>Yoksa gider tarlanın en iyi yerinden biçersin 1 dekar alan, 800 biçtim dersin. O iş değil. 590 genel ortalama ve şu an için bölgedeki en iyi 1-2 rakamdan biri. </p><p></p><p>***</p><p></p><p>Bugün ofise bir miktar teslim ettik. Baldo pirinci gibi taneler. Biçer de temiz çıkardı. 12.3 protein, 85.5 hekto, 26.4 yaş gluten, süne %1, cins tekira. </p><p></p><p>Ekspert: 'gerçekten bakmışsın buğdaya' dedi ölçüm öncesi. Ölçtük. Hektolitre ' de bölgenin rekorunu kırdı ama hekto fiyata etki etmiyor. </p><p></p><p>Ayrıca Proteini daha yüksek beklediğimi söyledim: 'şu ana kadar gelen sadece 1 buğday 13 proteyin çıktı, kalanı çok kötü' dedi. </p><p></p><p>Kuraklık, bitkinin topraktan azot alımını engellemiş anladığım kadarıyla. Son atılan nitratlar alınamamış bitki. Nitrat yeterli olur diye çiçek sonrası yapraktan azot vermemiştim. Hata etmiştim. En az yarım puan atardı protein. Tecrübe oldu. </p><p></p><p>Son olarak klasik 20-21 liralık kesinti bizde de mevcut. 842 lira fiyat. </p><p></p><p>Nedenini sordum. 'Fiyatları merkez belirliyor. Biz belirlemiyoruz. Bizim tek işimiz ölçüm' cevabı veriyorlar. </p><p></p><p>Teslim edelim, Prima ' ların ve diğer tekira ' ların da değerlerini eklicem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sebazios, post: 966787, member: 21067"] [b]Ynt: Buğdaylar Çıkışta[/b] Akşam ismail Abi. Bizde sap bedavadan az pahalı. Arayan soran yok. Hayvancı için iyi, çiftçi için kötü bi sezon geçiyor sap açısından. Sağ olasın kardeşim. Çok şükür. Çiftçiliği buluta-yağmura bağımlı yapıyorsan, çok bir şansın yok. Olana şükredicen. Sağ olasın Ali. Sizde durumlar nasın? Geçit verdi mi yağmur? İnşallah Rıfkı Abi. Biçime başladınız mı? Mehmet Abi sağ olasın. Cümlemize nasip olsun. Allah sizden de razı olsun. Yukarıda da dedim. Kuru tarımı biraz kumar işi. Her şey yağmura endeksli. Tam çiçekteyken kurak ve sıcağa denk gelen bazı yerlerde alan alan yanma oldu. Oralardan hiç mahsül alamadık. Iyi yerler dengeledi. 700 ' ü geçen yerler olsa da önemli olan ortalama verimdir. Yoksa gider tarlanın en iyi yerinden biçersin 1 dekar alan, 800 biçtim dersin. O iş değil. 590 genel ortalama ve şu an için bölgedeki en iyi 1-2 rakamdan biri. *** Bugün ofise bir miktar teslim ettik. Baldo pirinci gibi taneler. Biçer de temiz çıkardı. 12.3 protein, 85.5 hekto, 26.4 yaş gluten, süne %1, cins tekira. Ekspert: 'gerçekten bakmışsın buğdaya' dedi ölçüm öncesi. Ölçtük. Hektolitre ' de bölgenin rekorunu kırdı ama hekto fiyata etki etmiyor. Ayrıca Proteini daha yüksek beklediğimi söyledim: 'şu ana kadar gelen sadece 1 buğday 13 proteyin çıktı, kalanı çok kötü' dedi. Kuraklık, bitkinin topraktan azot alımını engellemiş anladığım kadarıyla. Son atılan nitratlar alınamamış bitki. Nitrat yeterli olur diye çiçek sonrası yapraktan azot vermemiştim. Hata etmiştim. En az yarım puan atardı protein. Tecrübe oldu. Son olarak klasik 20-21 liralık kesinti bizde de mevcut. 842 lira fiyat. Nedenini sordum. 'Fiyatları merkez belirliyor. Biz belirlemiyoruz. Bizim tek işimiz ölçüm' cevabı veriyorlar. Teslim edelim, Prima ' ların ve diğer tekira ' ların da değerlerini eklicem. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Buğdaylar Çıkışta
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt