PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Buğdaylara üre atım işleri
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="özgür" data-source="post: 1309934" data-attributes="member: 54456"><p>Bizde şubat başı gibi üre atılır.Havalarda soğuk ve yağışlı gidiyor.Kardeşlenmeye faydası çok bu havcaların.Normalda kasımda ekerdik yağış gelmediğinden kasım sonu aralık başı gibi ekim oldu.Dekara 20 kg 18-46 ile ektim.Şubata kadar bu gübre bence yeter.Zaten çok aşırı yağışta olmuyor.Yavaş yavaş güzel yağmurlar yağıyor.Fazla gübre bizim buralarda yatmaya neden oluyor.Ekimle beraber 20 kg 18-46 şubat başı gibi 15-20 kg üre mart sonu nisan başı gibide yağmura göre 20 kg nitrat şeklinde gübreleme yapıyoruz.Nitratı çevremde atan yok bende bu seneye kadar atmamaştım yağışı bulursam atıcam.Gwerçekten tanelerde atılmayana göre çok fark oluyor.Biçer hesabı aynı ama tartıya girince atılanla atılmayan arasında dönüme 70-100 kg oynuyor.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="özgür, post: 1309934, member: 54456"] Bizde şubat başı gibi üre atılır.Havalarda soğuk ve yağışlı gidiyor.Kardeşlenmeye faydası çok bu havcaların.Normalda kasımda ekerdik yağış gelmediğinden kasım sonu aralık başı gibi ekim oldu.Dekara 20 kg 18-46 ile ektim.Şubata kadar bu gübre bence yeter.Zaten çok aşırı yağışta olmuyor.Yavaş yavaş güzel yağmurlar yağıyor.Fazla gübre bizim buralarda yatmaya neden oluyor.Ekimle beraber 20 kg 18-46 şubat başı gibi 15-20 kg üre mart sonu nisan başı gibide yağmura göre 20 kg nitrat şeklinde gübreleme yapıyoruz.Nitratı çevremde atan yok bende bu seneye kadar atmamaştım yağışı bulursam atıcam.Gwerçekten tanelerde atılmayana göre çok fark oluyor.Biçer hesabı aynı ama tartıya girince atılanla atılmayan arasında dönüme 70-100 kg oynuyor. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Buğdaylara üre atım işleri
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt