PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Buğdaylarımızda son durum
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="özgür" data-source="post: 1330438" data-attributes="member: 54456"><p>Bu sene deneme amaçlı ocakta 14 kg üre ve şubatın 25 inde 25 kg amonyum sülfat attım.Hatta aynı tarlada bir kısmına yine aynı şekilde üre ve amonyum sülfat bir kısmına iki defa üre şeklinde attım..Amonyum sülfat attığım yerler ikinci posta üre attığım yerlere göre daha iyi.Toprak kıraç ağır bünyeli yağmur yağsa yapışır yüreyemessin. Hafifde kireçli galiba.Bu yerler her sene nadas olmadan ardarda arpa yada buğday ekilir.Bundan sonra kıraç yerlerde hiç üre kullanmamaya düşünüyorum..Ocakda 20 kg amonyum sülfat şubat 20 kg amonyum sülfat mart sonu nisan başı 20 kg 26 nitrat.Üre atmamaın sebebi sanki üre gübresini toprak kullanamıyor.Bunun sebebi ne olabilir.Birde ekimle beraber 20 kg 18-46 kullanacağıma ekimden önce 10 kg amonyum sülfat atsak karıştırsak mibzerlede 15 kg 18-46 atsak nasıl olur.Amonyum sülfatı sevdi kıraç yerler.Tahlile soksam kesin amonyum sülfat önerecekler.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="özgür, post: 1330438, member: 54456"] Bu sene deneme amaçlı ocakta 14 kg üre ve şubatın 25 inde 25 kg amonyum sülfat attım.Hatta aynı tarlada bir kısmına yine aynı şekilde üre ve amonyum sülfat bir kısmına iki defa üre şeklinde attım..Amonyum sülfat attığım yerler ikinci posta üre attığım yerlere göre daha iyi.Toprak kıraç ağır bünyeli yağmur yağsa yapışır yüreyemessin. Hafifde kireçli galiba.Bu yerler her sene nadas olmadan ardarda arpa yada buğday ekilir.Bundan sonra kıraç yerlerde hiç üre kullanmamaya düşünüyorum..Ocakda 20 kg amonyum sülfat şubat 20 kg amonyum sülfat mart sonu nisan başı 20 kg 26 nitrat.Üre atmamaın sebebi sanki üre gübresini toprak kullanamıyor.Bunun sebebi ne olabilir.Birde ekimle beraber 20 kg 18-46 kullanacağıma ekimden önce 10 kg amonyum sülfat atsak karıştırsak mibzerlede 15 kg 18-46 atsak nasıl olur.Amonyum sülfatı sevdi kıraç yerler.Tahlile soksam kesin amonyum sülfat önerecekler. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Buğdaylarımızda son durum
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt