PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Bilgi Kutusu
Bütçe gözetmeksizin Traktör yada ekipman alırken neye göre alınmalı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="kemalern032" data-source="post: 1302649" data-attributes="member: 82576"><p>Herkesin söyleydiği şey var tarlana göre al tamam ama sadece bu parametre yetmez anlamadığım yerde bu, zamana göre nasıl karar verilmeli dekar maliyetinide göz önüne alabiliriz bunları gözeterek ekipman, ekipmana görede traktör alınmalı nereyi bağlayamadığımı anlamışsınızdır zamana göre derken neyi gözetmemiz lazım biride, örnek olarak çiftlikteki hayvan sayısı her sene artıyor bu artışa bağlı olarak işlenecek arazinin artışı sonucunda makineleri kompanze edecek şey nedir, yani artık makineler yetersiz kalacak duruma gelebilir bunun için bu şekil artış gösteren işletmeler icin en kârlısı 4 yıl vadeli olduğu kesinleşmiş yine yani diyorum eğer 2019 da 100 dekar yer islenecekse 100 dekarı isleyecek ekipman ve traktör değilde 4 yıl sonra her yıl 100 dekar artıyor dersek 400 dekarı isleyecek ekipman ve traktör alındığı taktirde 4 yıllık orta vadeli yatırım yapmış oluyoruz bu uzun vade ve kısa vadeye göre en kârlı olanı 4 yılın sonunda ise ister komple makine ekipman değişebilir istenirse vaarolan makinelerin üzerine yenisi alınır. Fikrimi paylaştım kime göre gereksiz kime göre güzel bilgiler eklemek istediğiniz lütfen ekleyin bende bileyim sanki kendi soruma cevap vermişim ama zamana göre derken ne olduğunu hâlâ anlamadım acaba 4 lü pullukla 1000 dekar araziyi 30 saatte sürülüyorsa aynı işi 6 lı pullukla daha güçlü traktör ile sürüldüğünde sallıyorum 15 saatte bitiriyorsa arada 15 saat var ama bu bizim ne işimize yarayacak orayı anlamıyorum.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kemalern032, post: 1302649, member: 82576"] Herkesin söyleydiği şey var tarlana göre al tamam ama sadece bu parametre yetmez anlamadığım yerde bu, zamana göre nasıl karar verilmeli dekar maliyetinide göz önüne alabiliriz bunları gözeterek ekipman, ekipmana görede traktör alınmalı nereyi bağlayamadığımı anlamışsınızdır zamana göre derken neyi gözetmemiz lazım biride, örnek olarak çiftlikteki hayvan sayısı her sene artıyor bu artışa bağlı olarak işlenecek arazinin artışı sonucunda makineleri kompanze edecek şey nedir, yani artık makineler yetersiz kalacak duruma gelebilir bunun için bu şekil artış gösteren işletmeler icin en kârlısı 4 yıl vadeli olduğu kesinleşmiş yine yani diyorum eğer 2019 da 100 dekar yer islenecekse 100 dekarı isleyecek ekipman ve traktör değilde 4 yıl sonra her yıl 100 dekar artıyor dersek 400 dekarı isleyecek ekipman ve traktör alındığı taktirde 4 yıllık orta vadeli yatırım yapmış oluyoruz bu uzun vade ve kısa vadeye göre en kârlı olanı 4 yılın sonunda ise ister komple makine ekipman değişebilir istenirse vaarolan makinelerin üzerine yenisi alınır. Fikrimi paylaştım kime göre gereksiz kime göre güzel bilgiler eklemek istediğiniz lütfen ekleyin bende bileyim sanki kendi soruma cevap vermişim ama zamana göre derken ne olduğunu hâlâ anlamadım acaba 4 lü pullukla 1000 dekar araziyi 30 saatte sürülüyorsa aynı işi 6 lı pullukla daha güçlü traktör ile sürüldüğünde sallıyorum 15 saatte bitiriyorsa arada 15 saat var ama bu bizim ne işimize yarayacak orayı anlamıyorum. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Bilgi Kutusu
Bütçe gözetmeksizin Traktör yada ekipman alırken neye göre alınmalı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt