PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Büyükbaş ahıra FAN serinletme sistemi yardım
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="kandemir_06" data-source="post: 1194488" data-attributes="member: 77697"><p>Abi biraz araştır. Sahibinden.com da bitane tohumluk montofon dana ilanı vardı. Baktım arka planda güzel montofon inekler var. Bi soruyum dedim abi dedim disi mallarda süt verimleri nasıl dedim. 8-10 ton arası dedi. Zaten dayanıklı da bi ırk bu süt verimleriyle birlesince tadından yenmiyor. Para etme mevzusuna gelince, dediğin gibi montofonu hala eski verimsiz olarak tanıyorlar. O yüzden holsteinle simentale abanıyolar. Halbuki amerikada montofon ortalama süt verimi senede 10.5 ton. Amerika montofon genetigi üzerine cok calisti. Ama turkiyede cok bilinmiyo talep de yok. Ancaaak montofonun can alıcı noktası ne biliyon mu? montofonXşarole melezleri süperden öteymis. Çok iyi etleniyormuş. Bi ara birisiyle konusmustum montofona şarole tohumlamislar cikan yavruyu da besiye almislar. Hayvan 13 aylikken ahira yanlislikla şap hastalıkli dana alinca mecbur kestirmisler. Daha mal 14 aylikken 314 kg karkas gelmiş. 18 aya kadar beslese bak en az 410-420 gelir. Montofonun sutunu alacan şaroleyi tohumlayacan besiye cekencen satsan da alıcı bulur muhakkak. Montofonun tek pis yanı var holstein simental 27 aylık civarı ilk yavruyu dogurur ve sagilmaya baslar montofon 33-35 aylik arasi ilk yavruyu dogurur cunku gec erginlesiyor ama holstein de dol problemlerinden kafayi kaldiramazken montofon devamlı dogurur uzun omurlu bayagi</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kandemir_06, post: 1194488, member: 77697"] Abi biraz araştır. Sahibinden.com da bitane tohumluk montofon dana ilanı vardı. Baktım arka planda güzel montofon inekler var. Bi soruyum dedim abi dedim disi mallarda süt verimleri nasıl dedim. 8-10 ton arası dedi. Zaten dayanıklı da bi ırk bu süt verimleriyle birlesince tadından yenmiyor. Para etme mevzusuna gelince, dediğin gibi montofonu hala eski verimsiz olarak tanıyorlar. O yüzden holsteinle simentale abanıyolar. Halbuki amerikada montofon ortalama süt verimi senede 10.5 ton. Amerika montofon genetigi üzerine cok calisti. Ama turkiyede cok bilinmiyo talep de yok. Ancaaak montofonun can alıcı noktası ne biliyon mu? montofonXşarole melezleri süperden öteymis. Çok iyi etleniyormuş. Bi ara birisiyle konusmustum montofona şarole tohumlamislar cikan yavruyu da besiye almislar. Hayvan 13 aylikken ahira yanlislikla şap hastalıkli dana alinca mecbur kestirmisler. Daha mal 14 aylikken 314 kg karkas gelmiş. 18 aya kadar beslese bak en az 410-420 gelir. Montofonun sutunu alacan şaroleyi tohumlayacan besiye cekencen satsan da alıcı bulur muhakkak. Montofonun tek pis yanı var holstein simental 27 aylık civarı ilk yavruyu dogurur ve sagilmaya baslar montofon 33-35 aylik arasi ilk yavruyu dogurur cunku gec erginlesiyor ama holstein de dol problemlerinden kafayi kaldiramazken montofon devamlı dogurur uzun omurlu bayagi [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Büyükbaş ahıra FAN serinletme sistemi yardım
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt