PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Büyükbaş Besi İçin Yardım Arkadaşlar.
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="hacimmet" data-source="post: 246855" data-attributes="member: 17222"><p>Slm. arkadaşlar bizim buralarda serbest besicilik yapan pek yok ve millette salık besiciliğe karşı şöyle bir kanı var dillerinde <strong>'Besi dedinmi bağlı olacak arkadaş salık mal çok gezer et çıkarmaz'</strong> ama ben bunun aksine salık (serbest) besicilik yapmaya çalışıyorum ama besi işinde deneyimsizim boğaları yeni bölmeye aldım ve artık besiye alacağım ortalama 16-19 aylık baoğalarım kendi kapımdan yetişme hepsi şuan besiye almadığım halde 320-350 kgr et verirler ben 7-8 aylık bir zaman besiye çekeceğim hayvanları ama nasıl bir yemleme programı izlemeliyim,günde kaç öğün bakmalıyım bu konuda bilgili ve denbeyimli arkadaşlar önerilerinizi bekliyorum teşekkürler...</p><p></p><p>ELİMDE OLAN YEM TÜRLERİ KABA VE KONSANTRE YEMLER.</p><p></p><p>kaba yemler...</p><p>-Yonca balyesi : sınırsız arkadaşlar fazla fazla var.</p><p>-mısır salajı 1-1,5 aylık yetecek kadar kaldı (ineklere verdiğim için)</p><p>-hacbiyli saman balyesi(oda fazlaca var ama bu zamana kadar boğalara hiç vermedim)</p><p></p><p>konsantre yemler..</p><p>- Besa besi yemi ne kadar gerekiyorsa</p><p>-arpa sınrsız verebildiğim kadar (mevcutelimde)</p><p>-yulaf yeterince (besi için olurmu bilmiyorum)</p><p></p><p>Birde arkadaşlar vitamin tozlarından verebilirmiyim nasıl olur sizce artı önerdiğiniz kullanıp denediğiniz bir ilaç türü varmı etlenme sürecine katkısı olan (tabiki yasakalnmış hormon ilaçöları değil güvenli onaylanmış ilaçlar-mesela veteriner diyordu DEVAKORT diye bir ilaç boğanın erkeklik iç güdüsünü bastırıyormuş ve iştahını açıyormuş) öneri ve düşüncelerinizi bekliyorum arkadaşlar .</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hacimmet, post: 246855, member: 17222"] Slm. arkadaşlar bizim buralarda serbest besicilik yapan pek yok ve millette salık besiciliğe karşı şöyle bir kanı var dillerinde [b]'Besi dedinmi bağlı olacak arkadaş salık mal çok gezer et çıkarmaz'[/b] ama ben bunun aksine salık (serbest) besicilik yapmaya çalışıyorum ama besi işinde deneyimsizim boğaları yeni bölmeye aldım ve artık besiye alacağım ortalama 16-19 aylık baoğalarım kendi kapımdan yetişme hepsi şuan besiye almadığım halde 320-350 kgr et verirler ben 7-8 aylık bir zaman besiye çekeceğim hayvanları ama nasıl bir yemleme programı izlemeliyim,günde kaç öğün bakmalıyım bu konuda bilgili ve denbeyimli arkadaşlar önerilerinizi bekliyorum teşekkürler... ELİMDE OLAN YEM TÜRLERİ KABA VE KONSANTRE YEMLER. kaba yemler... -Yonca balyesi : sınırsız arkadaşlar fazla fazla var. -mısır salajı 1-1,5 aylık yetecek kadar kaldı (ineklere verdiğim için) -hacbiyli saman balyesi(oda fazlaca var ama bu zamana kadar boğalara hiç vermedim) konsantre yemler.. - Besa besi yemi ne kadar gerekiyorsa -arpa sınrsız verebildiğim kadar (mevcutelimde) -yulaf yeterince (besi için olurmu bilmiyorum) Birde arkadaşlar vitamin tozlarından verebilirmiyim nasıl olur sizce artı önerdiğiniz kullanıp denediğiniz bir ilaç türü varmı etlenme sürecine katkısı olan (tabiki yasakalnmış hormon ilaçöları değil güvenli onaylanmış ilaçlar-mesela veteriner diyordu DEVAKORT diye bir ilaç boğanın erkeklik iç güdüsünü bastırıyormuş ve iştahını açıyormuş) öneri ve düşüncelerinizi bekliyorum arkadaşlar . [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Büyükbaş Besi İçin Yardım Arkadaşlar.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt