PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Büyükbaş Besi İçin Yardım Arkadaşlar.
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="adeem" data-source="post: 247230" data-attributes="member: 16501"><p><strong>Ynt: Büyükbaş Besi İçin Yardım Arkadaşlar.</strong></p><p></p><p>eger bogalar dedigin gibi 350-320kg gelirse boş yere masraf yapma... ama ben besiye alacam dersen ilk önce şuna dikkat et besiye aldıgın hayvan günlük kaç kg etkoyar ortalama. atıyorum 1.2kg bunu et fiyatıyla çarp mesela 1.2kgx17TL=20.4TL eder eger senin hayvanların yedigi yem girdisi bu fiyatlara yakınsa yemciye para kazandırmış olursun eger ciddi ciddi fiyat farkı varsa besle besideki artış degerlerinide kg hesaplamak için mezrolar var onlardan bitane alırsan yaklaşık agırlıklarını bulursun hayvanların bu arada açık beside hayvanlarda eklem sorunlarıyla karşılaşmazsın.. serbest yemleme yapcaksan alıştırma devresi uygula birden cuval cuval yemi dökersen önlerine güçlü olanlar güçsüzlere yedirmeyeceginden çok yiyenlerde ASİDOSİZ hastalıgına neden olur. para kazanıyım derken kardanda olma ve son olarak şunu belirtiyim hayvanlar 20dereceden sonra sıcaklık sıtresine girececeginden kg kaybına ugrarlar bundan sonra pek fazla calı agırlık artışı olmaz kışa göre</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="adeem, post: 247230, member: 16501"] [b]Ynt: Büyükbaş Besi İçin Yardım Arkadaşlar.[/b] eger bogalar dedigin gibi 350-320kg gelirse boş yere masraf yapma... ama ben besiye alacam dersen ilk önce şuna dikkat et besiye aldıgın hayvan günlük kaç kg etkoyar ortalama. atıyorum 1.2kg bunu et fiyatıyla çarp mesela 1.2kgx17TL=20.4TL eder eger senin hayvanların yedigi yem girdisi bu fiyatlara yakınsa yemciye para kazandırmış olursun eger ciddi ciddi fiyat farkı varsa besle besideki artış degerlerinide kg hesaplamak için mezrolar var onlardan bitane alırsan yaklaşık agırlıklarını bulursun hayvanların bu arada açık beside hayvanlarda eklem sorunlarıyla karşılaşmazsın.. serbest yemleme yapcaksan alıştırma devresi uygula birden cuval cuval yemi dökersen önlerine güçlü olanlar güçsüzlere yedirmeyeceginden çok yiyenlerde ASİDOSİZ hastalıgına neden olur. para kazanıyım derken kardanda olma ve son olarak şunu belirtiyim hayvanlar 20dereceden sonra sıcaklık sıtresine girececeginden kg kaybına ugrarlar bundan sonra pek fazla calı agırlık artışı olmaz kışa göre [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Büyükbaş Besi İçin Yardım Arkadaşlar.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt