PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Büyükbaş Besi İçin Yardım Arkadaşlar.
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="68cerran68" data-source="post: 247294" data-attributes="member: 11821"><p><strong>Ynt: Büyükbaş Besi İçin Yardım Arkadaşlar.</strong></p><p></p><p>slm arkadasım bız baban dan oglu hesabı besıcılık yaparız aksaraylıyım bızde acık besi uygulaması yaparız yıllardır oncelıkle senın elındekı danalrın 320 350 (kg) cıvarı dedın ben aynı sekılde dana alırım ve baslan gıcda 6,5 bucuk kg ile yem vermeye baslarım ve verdım yemler ise arpa besi yemi pamuk kuspesi bana gore faslasına gerek yok yonca verdın zaman zaten besi yemıne gerek yok dıyecem burda sukı ya yonca ver yada besi yemi ben ıksını bı arad vermıyorum ve ilk basda yazdım gibi 6,5 buckla baslarız 6 ay gıbı bır zaman bakarız son 2 ay veya 3 ay kala o yemın kılosu 10 veya 11 kıloya ulasıyo bız genellıkle arpa cok veririz ama sunu unutma baglı olan yani zincirde olan hayvan bız bunu cok denedık egerkı zıncerde baglı olan hayvanın yerı güzel ise özelıkle icerının havası baskın deilse acık besi den daha vazla kg alıyo en az acık besideki hayvana 20 veya 40 kg arası vark atıyo zıncirde baglı olan hayvan neden daha vazla kılo alıyo dersen cunku acık besi devamlı gezdınden aldı kaloriyı devamlı tuketıyo ama zincirde olan hayvan tuketmıyo benım dıyeceklerım bukadar insallah bol kazanc saglarsın kardesım tskler..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="68cerran68, post: 247294, member: 11821"] [b]Ynt: Büyükbaş Besi İçin Yardım Arkadaşlar.[/b] slm arkadasım bız baban dan oglu hesabı besıcılık yaparız aksaraylıyım bızde acık besi uygulaması yaparız yıllardır oncelıkle senın elındekı danalrın 320 350 (kg) cıvarı dedın ben aynı sekılde dana alırım ve baslan gıcda 6,5 bucuk kg ile yem vermeye baslarım ve verdım yemler ise arpa besi yemi pamuk kuspesi bana gore faslasına gerek yok yonca verdın zaman zaten besi yemıne gerek yok dıyecem burda sukı ya yonca ver yada besi yemi ben ıksını bı arad vermıyorum ve ilk basda yazdım gibi 6,5 buckla baslarız 6 ay gıbı bır zaman bakarız son 2 ay veya 3 ay kala o yemın kılosu 10 veya 11 kıloya ulasıyo bız genellıkle arpa cok veririz ama sunu unutma baglı olan yani zincirde olan hayvan bız bunu cok denedık egerkı zıncerde baglı olan hayvanın yerı güzel ise özelıkle icerının havası baskın deilse acık besi den daha vazla kg alıyo en az acık besideki hayvana 20 veya 40 kg arası vark atıyo zıncirde baglı olan hayvan neden daha vazla kılo alıyo dersen cunku acık besi devamlı gezdınden aldı kaloriyı devamlı tuketıyo ama zincirde olan hayvan tuketmıyo benım dıyeceklerım bukadar insallah bol kazanc saglarsın kardesım tskler.. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Büyükbaş Besi İçin Yardım Arkadaşlar.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt