PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
büyükbaş hayvan piyasası
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="danisman" data-source="post: 585252" data-attributes="member: 44133"><p><strong>Ynt: büyükbaş hayvan piyasası</strong></p><p></p><p>Tamamda kardesim, simdi o inegi 8500- 9000 sattiginda alan kisi yani tüketici alalmz durumu gelmisti. Simdi ise Besici zor durumda. Bu Hayvan Piyasasini Devlet naisl düzenlesin?. Tam analiz edersek hep aradaki uyuaniklar kazanmistir ne Tüketici nede besici. Türkiyede benim sahsen en sinir oldugum olay su: Besicilik yapiyorsun ve dana almak icin cikiyorsun pazara... Bakiyorsun Besili bir Boga 3000 diyelim adam istiyor danaya 2000-2500 lira, niye dediginde ise ' ee bunun gelecegi var daha büyüyecek' diye sacma sapan bi cevap aliyorsun. Be adam bunun gelecegi varda neyle var??? Simdi gelde sen besicilik yap? Bir seyin suyunu cikarmakda üsütmüze yok.. Avrupada adamlar rayina otturmus bu isi. 14 günlük buzaglari (Simmental, Holstein, Montofon) veriyorlar 150 Evro , daha büyük Buzaglari (90-100kg ) ise 550 Evro civari satiyorlar. Bir yasina kadar Tosunlari (genc Boga) (ortalama 400kg kemikli et) olanlari ortalama kilosu 3,90 Evro ve Inkeleri (ortalam 330kg kemikli et) olanlari kilosu 3,30 Evro dan kesime veriyorlar. Burda birde bir besici kesinlikle disaridan Yem temin etmiyor, Silaj kaba yem ve Dane yeminide kedni tarlasindan aliyor. Biz ne yapiyoruz??? Aman filan agagnin 30 Ton bugdayi cikmis kimin 50ton cikmis benim daha fazla ciksin haydi kerkes eksin budag arpa, tarladan mahsul satalim ve gidik pasa pasa bayii den yem alalim.... e bravo... alk-*s Önce Bir is yapacaksan bunun kursuna gideceksin egitim alacaksin arkadas. Bir tesvik alirken onlarin öngürdügü sartlar sirf ipe un sermek icin degil, elbet bir bildikleri var. Kaba düzen is yapiyoruz sonrada ince hesap... olur.</p><p>Size soruyorum arkadaslar, simdi bu senyi gecelim niye cünki bu sene bir afet oldu. Besi yapan arkadaslar kendi arazilerini sirf yapmis olduklari besi, yetistiricilk icin kullansalar, yani Kaba ve Kuvvet yemini kendi temin etse doylaysiyla disaridan yem almasa, para kazanirmi kazanmazmi???</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="danisman, post: 585252, member: 44133"] [b]Ynt: büyükbaş hayvan piyasası[/b] Tamamda kardesim, simdi o inegi 8500- 9000 sattiginda alan kisi yani tüketici alalmz durumu gelmisti. Simdi ise Besici zor durumda. Bu Hayvan Piyasasini Devlet naisl düzenlesin?. Tam analiz edersek hep aradaki uyuaniklar kazanmistir ne Tüketici nede besici. Türkiyede benim sahsen en sinir oldugum olay su: Besicilik yapiyorsun ve dana almak icin cikiyorsun pazara... Bakiyorsun Besili bir Boga 3000 diyelim adam istiyor danaya 2000-2500 lira, niye dediginde ise ' ee bunun gelecegi var daha büyüyecek' diye sacma sapan bi cevap aliyorsun. Be adam bunun gelecegi varda neyle var??? Simdi gelde sen besicilik yap? Bir seyin suyunu cikarmakda üsütmüze yok.. Avrupada adamlar rayina otturmus bu isi. 14 günlük buzaglari (Simmental, Holstein, Montofon) veriyorlar 150 Evro , daha büyük Buzaglari (90-100kg ) ise 550 Evro civari satiyorlar. Bir yasina kadar Tosunlari (genc Boga) (ortalama 400kg kemikli et) olanlari ortalama kilosu 3,90 Evro ve Inkeleri (ortalam 330kg kemikli et) olanlari kilosu 3,30 Evro dan kesime veriyorlar. Burda birde bir besici kesinlikle disaridan Yem temin etmiyor, Silaj kaba yem ve Dane yeminide kedni tarlasindan aliyor. Biz ne yapiyoruz??? Aman filan agagnin 30 Ton bugdayi cikmis kimin 50ton cikmis benim daha fazla ciksin haydi kerkes eksin budag arpa, tarladan mahsul satalim ve gidik pasa pasa bayii den yem alalim.... e bravo... alk-*s Önce Bir is yapacaksan bunun kursuna gideceksin egitim alacaksin arkadas. Bir tesvik alirken onlarin öngürdügü sartlar sirf ipe un sermek icin degil, elbet bir bildikleri var. Kaba düzen is yapiyoruz sonrada ince hesap... olur. Size soruyorum arkadaslar, simdi bu senyi gecelim niye cünki bu sene bir afet oldu. Besi yapan arkadaslar kendi arazilerini sirf yapmis olduklari besi, yetistiricilk icin kullansalar, yani Kaba ve Kuvvet yemini kendi temin etse doylaysiyla disaridan yem almasa, para kazanirmi kazanmazmi??? [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
büyükbaş hayvan piyasası
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt