PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Buyukbas hayvanciliga yeni basladim tecrubeli abilerimin tavsiyesine ihtiyacim var
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Serin" data-source="post: 1230073" data-attributes="member: 80635"><p>Herkeze iyi forumlar ,saglik meslek att alani mezunuyum ve hayvanciliga yeni basladim oncelikle bu yaziyi yazmamin amaci hayvancilikdaki puf noktalari ogrenmekdir.2017Tkdk genc ciftci projesinden faydalandim ve melez irk mondofon simental karisimi v.b 6 tane duvem var yaklasik 4 ay sonra dogumlar basliycak kombine et irki bu hayvanlar. simdi de 4 tane babamin destegi ile toplam hayvan sayisini 10 a cikardim ve 8 aydir bu isin icindeyim ahirim 50 basa kadsr musade eder ama bu sayiyi orda tamamlarsam hem benim icin hemde hayvanlar icin iyi olmaz kanaatindeyim . Asil meseleye gelelim bu isin icine yeni girdigim icin bazi seyleri bilmiyorum disaridan baktigimda cok kàr var hayvan sayisini arttirirsan karin ucu bucagi yok ne kadar cok o kadar iyi ama bide tv ye bakiyorum yakinlardaki insanlara bakiyorum herkez agliyo yani rahatsiz gerek yem fiyatlari gerekse sut fiyatlari olsun bir huzursuzluk var.insanlar ya daha da cok kazanmak icin bunu yapiyolar ya da bir zamanlar daha cok kazandiklari icin isyan icindeler veya en kotusu gercekten kazanamadiklari icin. Ben cadir kurarak isi buyutecem daha sonrada betonarme bir mandra veya profilin ustune sac monte etmek vasitasiyla bir mandra kurup her seyi makinelestirmek ve is gucunu azaltip daha cok hayvana bakip daha cok para kazanmayi planliyorum onun icinde sistem olmasi lazim ki bunuda hayvanlari cogaltacagim zamanlar(cadir ahir da hayvancilik yapacagim donem) ogrenirim diye dusunuyorum yoksa hurra bi anda girersem cuvallarim diye yine dusunmeden edemiyorum su an bizim burda kirikkalede elden sut satimi 2 tl yi buluyor yani bu 10 kombine et ineginden gunde 50 kg sut alsam bile ayda 3 bini bulabilirim lakin sut cogaldigi zaman noolur orasini da bilmiyorum sizler ne dusunuyorsunuz once ne yapmam lazim cadir ahir fikrini desteklermisiniz?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Serin, post: 1230073, member: 80635"] Herkeze iyi forumlar ,saglik meslek att alani mezunuyum ve hayvanciliga yeni basladim oncelikle bu yaziyi yazmamin amaci hayvancilikdaki puf noktalari ogrenmekdir.2017Tkdk genc ciftci projesinden faydalandim ve melez irk mondofon simental karisimi v.b 6 tane duvem var yaklasik 4 ay sonra dogumlar basliycak kombine et irki bu hayvanlar. simdi de 4 tane babamin destegi ile toplam hayvan sayisini 10 a cikardim ve 8 aydir bu isin icindeyim ahirim 50 basa kadsr musade eder ama bu sayiyi orda tamamlarsam hem benim icin hemde hayvanlar icin iyi olmaz kanaatindeyim . Asil meseleye gelelim bu isin icine yeni girdigim icin bazi seyleri bilmiyorum disaridan baktigimda cok kàr var hayvan sayisini arttirirsan karin ucu bucagi yok ne kadar cok o kadar iyi ama bide tv ye bakiyorum yakinlardaki insanlara bakiyorum herkez agliyo yani rahatsiz gerek yem fiyatlari gerekse sut fiyatlari olsun bir huzursuzluk var.insanlar ya daha da cok kazanmak icin bunu yapiyolar ya da bir zamanlar daha cok kazandiklari icin isyan icindeler veya en kotusu gercekten kazanamadiklari icin. Ben cadir kurarak isi buyutecem daha sonrada betonarme bir mandra veya profilin ustune sac monte etmek vasitasiyla bir mandra kurup her seyi makinelestirmek ve is gucunu azaltip daha cok hayvana bakip daha cok para kazanmayi planliyorum onun icinde sistem olmasi lazim ki bunuda hayvanlari cogaltacagim zamanlar(cadir ahir da hayvancilik yapacagim donem) ogrenirim diye dusunuyorum yoksa hurra bi anda girersem cuvallarim diye yine dusunmeden edemiyorum su an bizim burda kirikkalede elden sut satimi 2 tl yi buluyor yani bu 10 kombine et ineginden gunde 50 kg sut alsam bile ayda 3 bini bulabilirim lakin sut cogaldigi zaman noolur orasini da bilmiyorum sizler ne dusunuyorsunuz once ne yapmam lazim cadir ahir fikrini desteklermisiniz? [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Buyukbas hayvanciliga yeni basladim tecrubeli abilerimin tavsiyesine ihtiyacim var
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt