PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
Büyükbaş ve küçükbaş besi karlılık karşılaştırması
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Kürşat" data-source="post: 1280837" data-attributes="member: 81979"><p>Arkadaşlar abilerim sizden akıl almak danışmak için bu başlığı açtım bilgisi tecrübesi olan varsa paylaşırsa sevinirim.</p><p>Şimdi diyelim ki elinizde 45 bin tl para var ve bunu besi de değerlendirip para kazanmak istiyorsunuz koyun ırkı olarak ilde frence sığır olarak da erkek limuzin seçtiniz ve 45 bin tlye hayvan alacaksınız.</p><p>Koyunda 20 koyun bir koç alınır yanlış arastırmadıysam sığırda da 7 aylık civarı 6 bin tl falan yani 7 tane alınır.</p><p>Bunlarla başladık besiye 20 koyun ikiz doğum yaptığını düşünürsek 1 buçuk yılda iki kere doğursun yani bir koyun 4 kuzu versin kuzularda 20 kg karkas versinler.büyükbaşlarda yaklaşık 10-11 ay besi ile 700 kilo c.a ile kesime gitsinler </p><p>Şimdi bu durumda gelir gider nasıl olur hangisi karlı olur değerli görüşlerinizi bekliyorum </p><p>Not: rakamlar az biraz araştırma ile yazıldı düzeltme yapabilirsiniz amaç hangisi daha verimli olur</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Kürşat, post: 1280837, member: 81979"] Arkadaşlar abilerim sizden akıl almak danışmak için bu başlığı açtım bilgisi tecrübesi olan varsa paylaşırsa sevinirim. Şimdi diyelim ki elinizde 45 bin tl para var ve bunu besi de değerlendirip para kazanmak istiyorsunuz koyun ırkı olarak ilde frence sığır olarak da erkek limuzin seçtiniz ve 45 bin tlye hayvan alacaksınız. Koyunda 20 koyun bir koç alınır yanlış arastırmadıysam sığırda da 7 aylık civarı 6 bin tl falan yani 7 tane alınır. Bunlarla başladık besiye 20 koyun ikiz doğum yaptığını düşünürsek 1 buçuk yılda iki kere doğursun yani bir koyun 4 kuzu versin kuzularda 20 kg karkas versinler.büyükbaşlarda yaklaşık 10-11 ay besi ile 700 kilo c.a ile kesime gitsinler Şimdi bu durumda gelir gider nasıl olur hangisi karlı olur değerli görüşlerinizi bekliyorum Not: rakamlar az biraz araştırma ile yazıldı düzeltme yapabilirsiniz amaç hangisi daha verimli olur [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
Büyükbaş ve küçükbaş besi karlılık karşılaştırması
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt