PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
Büyükbaş ve küçükbaş besi karlılık karşılaştırması
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Barış Eren" data-source="post: 1310004" data-attributes="member: 85862"><p>Sevgili kardeşim daha önce hayvancılık yaptın mı?</p><p>Bu işi ilk defa yapacaksan şunu hatırlatmadan geçmeyeceğim.</p><p>Hayvancılığı yapmaya karar vermeden önce normal hayatının tamamen değişeceğini,yani yaşam biçimini değiştireceğini sakın unutma en önemlisi bu.Bu nu başarırsan eğer isteğinde varsa hepsini yaparsın</p><p>Gelelim soruna</p><p>Önce şunlara karar vermelisin</p><p>Büyükbaşmı. Küçükbaşmı?</p><p>Eti içinmi. Sütü için mi?</p><p>Şimdi biraz açayım</p><p></p><p>Süt işi ister büyükbaş ister küçükbaş olsun daha zahmetli,daha çok iş gücü, ekipman ve hijyen ister.</p><p>Besicilik en azından süt işinden daha kolaydır</p><p>İlk defa başlıycaksan küçükbaş besi işi ile başlamanı öneririm.</p><p>Cins koyun almanı ve aynı cins koç katarak elit bir sürü oluşturmanı tavsiye ederim.Bu senin doğan yavrularının damızlık olarak çok kolay satabilmeni sağlar.</p><p>Yani şöyle ucuz diye örnek olarak söylüyorum yanlış anlaşılmasın tahirova koyunu alıp,merinos koç katarım merinosa çeviririm bence bu yanlış</p><p>Tahirova koyun aldıysan koçunda tahirova olsun</p><p>Koyunlardan 2 yılda anca 3 kez yavru alırsın.</p><p>Doğum oranı genelde %50 dir</p><p>Yani 20 koyundan 30 kuzu alısın Allah tan bir mani keder olmazsa.</p><p>Yalnız şunu da belirteyim koyun işi büyükbaşdan daha zahmetlidir.</p><p>Yerde kar olmadığı sürece devamlı gezdirmen gerekir büyükbaş gibi değildir.içerde beslersen bazı ırklar(merinos) denedim inanılmaz yem yer şaşırırsın.Koyun bana göre merasız olmaz.</p><p>Gelelim büyükbaş a</p><p>Ben büyükbaş yapacak olsam et için yapacaksam holştayn simental montofon kırmalarının erkeklerini beslerim Melezler erkeklerde çok iyi et tutuyor.Sütten kesilmiş buzağı alırım mümkün olduğunca merada besleme ve ek yem takviyesiyle belli bir aya gelince hepsini birden satarım</p><p>Yemleme detaylarına ne zaman alacağına kaç aylık ve ne zaman satacağın konularına girmedim uzun ve değişken konular ayrıca bahsederim.</p><p>Eğer sürüyü çoğalmak yani damızlık yapıcaksam veya bir doğum yaptırıp öyle satıcaksam yine dişileri tek cins alırım.</p><p>Yani ya hepsi simenthal,montofon veya holştayn olur ve kendi cinsiylen tohumlarım.</p><p>Eğer bu işi damızlık yani çoğaltmak için yapacaksam en iyi hayvanı en cins safkan olanını alırım .Damızlıkta paraya asla acımam.Çünkü sıradan hayvanların yavrularıda sıradan olur</p><p>Zor satarsın ve düşük satarsın</p><p>Yani kırma bir buzağı 2 tl ise</p><p>Safkan simentali 3.5 belki 4 satarsın</p><p>Başlangıçta fazla verdiğin parayı her zaman kazanırsın,diğerinde kazanamazsın.</p><p>Aslında kendine bir strateji geliştirmelisin.Bütçene yemine yerine adamına hayvanına göre.</p><p>Şunu da belirteyim küçükbaş ve büyükbaş aynı yerde olmaz.</p><p>Daha yazılacak çok şey var çok uzattım.Eksik yazdığım veya yanlış olan birşey varsa konuya hakim büyüklerimiz düzeltsin lütfen,umarım sana faydası dokunur.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Barış Eren, post: 1310004, member: 85862"] Sevgili kardeşim daha önce hayvancılık yaptın mı? Bu işi ilk defa yapacaksan şunu hatırlatmadan geçmeyeceğim. Hayvancılığı yapmaya karar vermeden önce normal hayatının tamamen değişeceğini,yani yaşam biçimini değiştireceğini sakın unutma en önemlisi bu.Bu nu başarırsan eğer isteğinde varsa hepsini yaparsın Gelelim soruna Önce şunlara karar vermelisin Büyükbaşmı. Küçükbaşmı? Eti içinmi. Sütü için mi? Şimdi biraz açayım Süt işi ister büyükbaş ister küçükbaş olsun daha zahmetli,daha çok iş gücü, ekipman ve hijyen ister. Besicilik en azından süt işinden daha kolaydır İlk defa başlıycaksan küçükbaş besi işi ile başlamanı öneririm. Cins koyun almanı ve aynı cins koç katarak elit bir sürü oluşturmanı tavsiye ederim.Bu senin doğan yavrularının damızlık olarak çok kolay satabilmeni sağlar. Yani şöyle ucuz diye örnek olarak söylüyorum yanlış anlaşılmasın tahirova koyunu alıp,merinos koç katarım merinosa çeviririm bence bu yanlış Tahirova koyun aldıysan koçunda tahirova olsun Koyunlardan 2 yılda anca 3 kez yavru alırsın. Doğum oranı genelde %50 dir Yani 20 koyundan 30 kuzu alısın Allah tan bir mani keder olmazsa. Yalnız şunu da belirteyim koyun işi büyükbaşdan daha zahmetlidir. Yerde kar olmadığı sürece devamlı gezdirmen gerekir büyükbaş gibi değildir.içerde beslersen bazı ırklar(merinos) denedim inanılmaz yem yer şaşırırsın.Koyun bana göre merasız olmaz. Gelelim büyükbaş a Ben büyükbaş yapacak olsam et için yapacaksam holştayn simental montofon kırmalarının erkeklerini beslerim Melezler erkeklerde çok iyi et tutuyor.Sütten kesilmiş buzağı alırım mümkün olduğunca merada besleme ve ek yem takviyesiyle belli bir aya gelince hepsini birden satarım Yemleme detaylarına ne zaman alacağına kaç aylık ve ne zaman satacağın konularına girmedim uzun ve değişken konular ayrıca bahsederim. Eğer sürüyü çoğalmak yani damızlık yapıcaksam veya bir doğum yaptırıp öyle satıcaksam yine dişileri tek cins alırım. Yani ya hepsi simenthal,montofon veya holştayn olur ve kendi cinsiylen tohumlarım. Eğer bu işi damızlık yani çoğaltmak için yapacaksam en iyi hayvanı en cins safkan olanını alırım .Damızlıkta paraya asla acımam.Çünkü sıradan hayvanların yavrularıda sıradan olur Zor satarsın ve düşük satarsın Yani kırma bir buzağı 2 tl ise Safkan simentali 3.5 belki 4 satarsın Başlangıçta fazla verdiğin parayı her zaman kazanırsın,diğerinde kazanamazsın. Aslında kendine bir strateji geliştirmelisin.Bütçene yemine yerine adamına hayvanına göre. Şunu da belirteyim küçükbaş ve büyükbaş aynı yerde olmaz. Daha yazılacak çok şey var çok uzattım.Eksik yazdığım veya yanlış olan birşey varsa konuya hakim büyüklerimiz düzeltsin lütfen,umarım sana faydası dokunur. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
Büyükbaş ve küçükbaş besi karlılık karşılaştırması
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt