PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Buzağı Doğumunda Neler Yapılmalı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Hayvancılık Bilimi" data-source="post: 1376542" data-attributes="member: 90746"><p>Oradaki verileri ortalama olarak yazdım buzağı canlı ağırlığın %10 ilk iki saate, üçüncü saate canlı ağırlığın %5 içirmelilerdir. İçmez ise sonda ile içirmelilerdir. Ben burda 40 kg canlı ağırlık üzerinden hesap yaptım. Septisemi aşısının yanında rota corona e.coli asilarida yapılmalıdır ama bunlar kuru dönem beslenmesinde ele alacağım için yazmadım. Rahîm doğumdan sonra bir balon gibi söner. Mide dönmesi doğumdan sonra yaşanıyor ise genellikle ketosiz ile alakalıdır yani hayvanın doğurduktan sonra aşırı zayıflaması sonucunda abdominal boşluk ile pelvis boşluğu arasındaki yağ dokudan oluşan zarın kuvvetin kaybestmesi ile abomasumun pelvis boşluğuna kayması ile oluşur. Diğer bir sebebi ise rumenin %70 dolu olmazsa da mide dönmesi olur. Doğum odası konusuna gelirsek 15 metre kare çok geniş olur ama bir zarar arz etmez. Metre kare ne kadar düşük ise o kadar iyi olur. Büyük çiftliklere doğum bölgelerinin 4-5 metre kare olduğunu görürdüm. Yorumunuz ve bilgilerimizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hayvancılık Bilimi, post: 1376542, member: 90746"] Oradaki verileri ortalama olarak yazdım buzağı canlı ağırlığın %10 ilk iki saate, üçüncü saate canlı ağırlığın %5 içirmelilerdir. İçmez ise sonda ile içirmelilerdir. Ben burda 40 kg canlı ağırlık üzerinden hesap yaptım. Septisemi aşısının yanında rota corona e.coli asilarida yapılmalıdır ama bunlar kuru dönem beslenmesinde ele alacağım için yazmadım. Rahîm doğumdan sonra bir balon gibi söner. Mide dönmesi doğumdan sonra yaşanıyor ise genellikle ketosiz ile alakalıdır yani hayvanın doğurduktan sonra aşırı zayıflaması sonucunda abdominal boşluk ile pelvis boşluğu arasındaki yağ dokudan oluşan zarın kuvvetin kaybestmesi ile abomasumun pelvis boşluğuna kayması ile oluşur. Diğer bir sebebi ise rumenin %70 dolu olmazsa da mide dönmesi olur. Doğum odası konusuna gelirsek 15 metre kare çok geniş olur ama bir zarar arz etmez. Metre kare ne kadar düşük ise o kadar iyi olur. Büyük çiftliklere doğum bölgelerinin 4-5 metre kare olduğunu görürdüm. Yorumunuz ve bilgilerimizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Buzağı Doğumunda Neler Yapılmalı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt