PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Buzağı hastalığı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="mustafagrgn" data-source="post: 1255704" data-attributes="member: 80997"><p>Koriza bulaşıcı bir hastalıktır. Koyunlarda bulunan hermes2 virüsü sebebiyet veriyor, koyunlar için hiçbir sorun yok onlar taşıyıcı ama onlara zarar vermiyor fakat ineklerde ölüm oranı %95 . Hastalığın tam olarak nasıl geçtiği bulunmuş değil ama inekten ineğe geçmediği kesin bilgi. Bizim o taraflarda koyunlar inekler aynı merada yayılır, aynı çeşmeden içer, hatta aynı yerde kalırlar ama nadiren görülür(iki üç yıldı bir vaka). Suudi arabistanda koyunlarla inekleri aynı yerde barındırıyorlar koyunlarda hermes2 virüsü var ama benim görüp konuştuğum herkes ben yıllardır yapıyorum bu işi bu şekilde daha hiçölen hayvanım olmadı dedi (hayvanların geneli jersey,angus,mondofon az bişey holstein) hatta hemen bu konudaki bi hadisi okudu "hastalıkta sirayet (bulaşma) yoktur" . Ve kalbini allaha bağla dedi. Bana çok mantıklı geldi sana tavsiyem bu olabilir .</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mustafagrgn, post: 1255704, member: 80997"] Koriza bulaşıcı bir hastalıktır. Koyunlarda bulunan hermes2 virüsü sebebiyet veriyor, koyunlar için hiçbir sorun yok onlar taşıyıcı ama onlara zarar vermiyor fakat ineklerde ölüm oranı %95 . Hastalığın tam olarak nasıl geçtiği bulunmuş değil ama inekten ineğe geçmediği kesin bilgi. Bizim o taraflarda koyunlar inekler aynı merada yayılır, aynı çeşmeden içer, hatta aynı yerde kalırlar ama nadiren görülür(iki üç yıldı bir vaka). Suudi arabistanda koyunlarla inekleri aynı yerde barındırıyorlar koyunlarda hermes2 virüsü var ama benim görüp konuştuğum herkes ben yıllardır yapıyorum bu işi bu şekilde daha hiçölen hayvanım olmadı dedi (hayvanların geneli jersey,angus,mondofon az bişey holstein) hatta hemen bu konudaki bi hadisi okudu "hastalıkta sirayet (bulaşma) yoktur" . Ve kalbini allaha bağla dedi. Bana çok mantıklı geldi sana tavsiyem bu olabilir . [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Buzağı hastalığı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt