PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Buzağı sütü pastörizatörü
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="Hermiyas" data-source="post: 876282" data-attributes="member: 41641"><p>10 Haz 2013 tarihinde yayınlandı</p><p></p><p><a href="http://youtu.be/C0-3xqnSIxM" target="_blank">http://youtu.be/C0-3xqnSIxM</a></p><p></p><p><strong>Türkiye de ilk kez Buzağı Sütü Pastörizatörü ,</strong></p><p><strong>DUE CI INOX - İTALYA</strong></p><p><strong>75 Lt.den 500 Lt. Ye kadar</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>PLV serili Buzağılar için 'Buzağı Sütü Pastorizatörü', termal işleyişi ile ( Isıtma ve Soğutması ) hem basit hem de etkili olması ve hiç bir ek kimyasal yönteme gerek bırakmaması sayesinde hayvanların doğru beslenmesini, bu şekilde de onların daha iyi ve daha sağlıklı gelişmelerini sağlayan Hayvancılık Dünyası için yenilikçi bir çözüm olarak sunulur.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Hayvancılığın beslenme ile ilgili alanındaki bu makinelerin kullanımıyla olumlu etkilerinden biri de, genç hayvanlara geçtiği takdirde hastalık başlangıcı oluşturabilecek bakterilerden sterilize edildikten sonra sağılan sütten kalan artık sütün yeniden kullanılma imkanıdır. Dolayısıyla hayvan beslemede süttozu kullanımıyla kıyaslandığında en büyük avantaj, meme sütünden, özellikle de kolostrum (ilk ağız süt) sütünden gelen dirençli proteinlerin buzağıların bağışıklık sistemine katkı sağlamasıdır.Bu sayede hayvanın doğal ve efektif bir şekilde gelişmesinin temeli oluşturulmuş olur.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>PLV serisi, buzağılar için olan süt pastörizatöründe, tamamen paslanmaz çelikten yapılmış, izolasyonlu, üçlü bir cekete sahip bir kazan bulunuyor ve artık sütün döküldüğü bu kazanın içinde, partiler ( batch ) halinde pastörizasyon işleminden geçiyor ve soğutmadan önce, 30 dakikalığına 65 derecelik bir ısıya yükseliyor. </strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Elektrikli olan ısıtma sistemi, ısı elementleriyle direk olarak makineden işletiliyor (benmari usulü) ve böylece dışarıdan ekstra bir ısı kaynağına gerek kalmıyor.</strong></p><p><strong>Soğutma işlemi, su kaynaklı bir dolaşım kaynağı aracılığıyla veya kapalı bir soğutma sistemi ile, chiller ile yapılır, bu şekilde de su kaynaklarının kullanımı azaltılmaya çalışılır.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Makineye dahil olan programlar, İtalyan üniversitelerinin veterinerlik fakülteleri ile işbirliği içinde tasarlanmış olup , İtalya, İngiltere, İran ve Rusya ' daki çiftliklerde uygulamalar ile geliştirilmiştir. Her program, verilen bir patolojinin tedavisi için gerekli olan özel bir durumla ilgilidir.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Yüksek hücre ve antibiyotik görülen artık sütün iyileştirilmesi de mümkündür. Makine, zarar vermeden , ilk ağız süt ' ü bile tedavi edebilir. Makinenin bir özelliği de, hayvanlar için lezzeti ve Sindirimi engelleyen, sütün içinde bulunan şekerin karamelize olmasına izin vermeden değişik ısı programlarına, imkan veriyor olmasıdır.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>PASTORİZE SÜT KULLANIMI İLE SAĞLANAN TEMEL AVANTAJLAR</strong></p><p><strong>Çiğ süte kıyasla, meme sütündeki ısıya dayanaksız formdaki bakterilerin azaltılması,</strong></p><p><strong>Geleneksel Süt Tozu ile yapılan üretime kıyasla, buzağının daha iyi fiziksel gelişim sağlaması (hem kilosu hem de sindirim sistemi açısından)Satışa uygun olmayan sütün işlenmesi ve tekrar kullanımı ile sağlanan ekonomik kazanç,</strong></p><p><strong>Geleneksel Süt Tozu ile beslenen hayvanlardaki ölüm oranına göre çok daha az ölüm oranı,</strong></p><p><strong>Pek çok hayvansal hastalığa ( Salmonella, Para-tüberküloz, aureus, v.b ) neden Mikro-bakterilerin elemine edilmesi ,</strong></p><p><strong></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hermiyas, post: 876282, member: 41641"] 10 Haz 2013 tarihinde yayınlandı [url=http://youtu.be/C0-3xqnSIxM]http://youtu.be/C0-3xqnSIxM[/url] [b]Türkiye de ilk kez Buzağı Sütü Pastörizatörü , DUE CI INOX - İTALYA 75 Lt.den 500 Lt. Ye kadar PLV serili Buzağılar için 'Buzağı Sütü Pastorizatörü', termal işleyişi ile ( Isıtma ve Soğutması ) hem basit hem de etkili olması ve hiç bir ek kimyasal yönteme gerek bırakmaması sayesinde hayvanların doğru beslenmesini, bu şekilde de onların daha iyi ve daha sağlıklı gelişmelerini sağlayan Hayvancılık Dünyası için yenilikçi bir çözüm olarak sunulur. Hayvancılığın beslenme ile ilgili alanındaki bu makinelerin kullanımıyla olumlu etkilerinden biri de, genç hayvanlara geçtiği takdirde hastalık başlangıcı oluşturabilecek bakterilerden sterilize edildikten sonra sağılan sütten kalan artık sütün yeniden kullanılma imkanıdır. Dolayısıyla hayvan beslemede süttozu kullanımıyla kıyaslandığında en büyük avantaj, meme sütünden, özellikle de kolostrum (ilk ağız süt) sütünden gelen dirençli proteinlerin buzağıların bağışıklık sistemine katkı sağlamasıdır.Bu sayede hayvanın doğal ve efektif bir şekilde gelişmesinin temeli oluşturulmuş olur. PLV serisi, buzağılar için olan süt pastörizatöründe, tamamen paslanmaz çelikten yapılmış, izolasyonlu, üçlü bir cekete sahip bir kazan bulunuyor ve artık sütün döküldüğü bu kazanın içinde, partiler ( batch ) halinde pastörizasyon işleminden geçiyor ve soğutmadan önce, 30 dakikalığına 65 derecelik bir ısıya yükseliyor. Elektrikli olan ısıtma sistemi, ısı elementleriyle direk olarak makineden işletiliyor (benmari usulü) ve böylece dışarıdan ekstra bir ısı kaynağına gerek kalmıyor. Soğutma işlemi, su kaynaklı bir dolaşım kaynağı aracılığıyla veya kapalı bir soğutma sistemi ile, chiller ile yapılır, bu şekilde de su kaynaklarının kullanımı azaltılmaya çalışılır. Makineye dahil olan programlar, İtalyan üniversitelerinin veterinerlik fakülteleri ile işbirliği içinde tasarlanmış olup , İtalya, İngiltere, İran ve Rusya ' daki çiftliklerde uygulamalar ile geliştirilmiştir. Her program, verilen bir patolojinin tedavisi için gerekli olan özel bir durumla ilgilidir. Yüksek hücre ve antibiyotik görülen artık sütün iyileştirilmesi de mümkündür. Makine, zarar vermeden , ilk ağız süt ' ü bile tedavi edebilir. Makinenin bir özelliği de, hayvanlar için lezzeti ve Sindirimi engelleyen, sütün içinde bulunan şekerin karamelize olmasına izin vermeden değişik ısı programlarına, imkan veriyor olmasıdır. PASTORİZE SÜT KULLANIMI İLE SAĞLANAN TEMEL AVANTAJLAR Çiğ süte kıyasla, meme sütündeki ısıya dayanaksız formdaki bakterilerin azaltılması, Geleneksel Süt Tozu ile yapılan üretime kıyasla, buzağının daha iyi fiziksel gelişim sağlaması (hem kilosu hem de sindirim sistemi açısından)Satışa uygun olmayan sütün işlenmesi ve tekrar kullanımı ile sağlanan ekonomik kazanç, Geleneksel Süt Tozu ile beslenen hayvanlardaki ölüm oranına göre çok daha az ölüm oranı, Pek çok hayvansal hastalığa ( Salmonella, Para-tüberküloz, aureus, v.b ) neden Mikro-bakterilerin elemine edilmesi , [/b] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Buzağı sütü pastörizatörü
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt