PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Hayvan Hastalıkları
Buzağıda ayak iltihabı- yardım
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ismail_17" data-source="post: 972189" data-attributes="member: 25443"><p><strong>Ynt: Buzağıda ayak iltihabı- yardım</strong></p><p></p><p>Geçmiş olsun ,öncelikle buzağının bağışıklık sistemini güçlü tutmak gerek hasta hayvanı varsa diğer hayvanlardan ayrı tutmalı ,ben 60 günde sütten ayırıyorum ama hasta hayvanı sütten ayırmadan süt vermeye devam edelim, hayvanı temiz havadar yerde şimdi yaz ayı serin yerde tutalım toprak zemin çok daha iyi sonuç verir </p><p>vetimisin uygun ilaç ama geç kalınırsa yapacak fazla bir şey yok.</p><p>Buzağıları devamlı göz önünde tutmak gerek temiz havadar yerleri olmalı doğumdan itibaren önünde temiz su ve buzağı başlangıç yemi olmalı , ilk 15 gün annesinin sütünü vermeliyiz biberon ile besliyorsak ve sütün soğumadan hemen verilmesine dikkat etmeliyiz , bunlar çok önemli koruyucu önlemler buzağı hastalanırsa çok narin nazik olduğu için düzelmesi çok zor hasta etmemek gerek , iğne vuracak isek mümkün olduğunca deri altı vurmaya çalışalım .</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ismail_17, post: 972189, member: 25443"] [b]Ynt: Buzağıda ayak iltihabı- yardım[/b] Geçmiş olsun ,öncelikle buzağının bağışıklık sistemini güçlü tutmak gerek hasta hayvanı varsa diğer hayvanlardan ayrı tutmalı ,ben 60 günde sütten ayırıyorum ama hasta hayvanı sütten ayırmadan süt vermeye devam edelim, hayvanı temiz havadar yerde şimdi yaz ayı serin yerde tutalım toprak zemin çok daha iyi sonuç verir vetimisin uygun ilaç ama geç kalınırsa yapacak fazla bir şey yok. Buzağıları devamlı göz önünde tutmak gerek temiz havadar yerleri olmalı doğumdan itibaren önünde temiz su ve buzağı başlangıç yemi olmalı , ilk 15 gün annesinin sütünü vermeliyiz biberon ile besliyorsak ve sütün soğumadan hemen verilmesine dikkat etmeliyiz , bunlar çok önemli koruyucu önlemler buzağı hastalanırsa çok narin nazik olduğu için düzelmesi çok zor hasta etmemek gerek , iğne vuracak isek mümkün olduğunca deri altı vurmaya çalışalım . [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Hayvan Hastalıkları
Buzağıda ayak iltihabı- yardım
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt