PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Hayvan Hastalıkları
Buzağıda ayak iltihabı- yardım
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="sagalassos" data-source="post: 972297" data-attributes="member: 55193"><p><strong>Ynt: Buzağıda ayak iltihabı- yardım</strong></p><p></p><p>Hayvanların tırnak arası, diz kapağı gibi bazı bölgelerde bu tür yaralar ve şişkinlikler oluyor. Burada en önemlisi, bu tür şişme ve yaralar o bölgede yangıya neden olur. Hayvanın ağrısını gidemek ve ateşini düşürmek çok önemlidir. Tavsiyem ateşini ölçerek yüksekse düşürmeye çalışın, hayvanın yaşı çok küçük olduğu için güçlü antibiyotikler vermekte bazen yanlış oluyor, hayvan kaldıramıyor. Üstelik enjekte için hayvanda etli bir yer bulmak mümkün olmuyor...Ama illa antibiyotik uygulanacaksa , en iyi enjekte yeri but bölgesinin arkadan bakıldığında ve elle kontrol edildiğinde iki parça kas ele gelir, o iki kasın orta yerinden yapılması ancak sonuç veriyor. Yaranın olduğu yerede tek yapılacak iş, önce iyice dezenfekte edeceksiniz, gerekirse iltihabı sıkarak boşaltın, hayvan rahatlatıyor. sonra iltihabı kurutan koyu kremler var onları süreceksiniz. Kara merhem de çok fayda sağlıyor. Senin yerinde olsam başka bir Veterinerine de gösterir , onunda görüşünü alırdım.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sagalassos, post: 972297, member: 55193"] [b]Ynt: Buzağıda ayak iltihabı- yardım[/b] Hayvanların tırnak arası, diz kapağı gibi bazı bölgelerde bu tür yaralar ve şişkinlikler oluyor. Burada en önemlisi, bu tür şişme ve yaralar o bölgede yangıya neden olur. Hayvanın ağrısını gidemek ve ateşini düşürmek çok önemlidir. Tavsiyem ateşini ölçerek yüksekse düşürmeye çalışın, hayvanın yaşı çok küçük olduğu için güçlü antibiyotikler vermekte bazen yanlış oluyor, hayvan kaldıramıyor. Üstelik enjekte için hayvanda etli bir yer bulmak mümkün olmuyor...Ama illa antibiyotik uygulanacaksa , en iyi enjekte yeri but bölgesinin arkadan bakıldığında ve elle kontrol edildiğinde iki parça kas ele gelir, o iki kasın orta yerinden yapılması ancak sonuç veriyor. Yaranın olduğu yerede tek yapılacak iş, önce iyice dezenfekte edeceksiniz, gerekirse iltihabı sıkarak boşaltın, hayvan rahatlatıyor. sonra iltihabı kurutan koyu kremler var onları süreceksiniz. Kara merhem de çok fayda sağlıyor. Senin yerinde olsam başka bir Veterinerine de gösterir , onunda görüşünü alırdım. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Hayvan Hastalıkları
Buzağıda ayak iltihabı- yardım
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt