PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Buzağıdan Kesime Simmental Erkek Besi Yetiştiriciliği....
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Gürgen Tarım" data-source="post: 1026690" data-attributes="member: 44262"><p>murat abi simental olunca direk pozitif bakmak lazım fakat buzağı işi gerçekten sıkıntılı bir iş başında olmak lazım. hiç sıkıntı yaşamayım işçi halletsin yada açık menü önünde olsun diyosan 7-8 aylık dana alman daha mantıklı olur. risk daha düşük olur. </p><p></p><p>buzagıdan aldıgın hayvanın sana maliyeti ortalama 2200 lira civarında olur. 2000 lirayada buzagıyı alırım diyosan ortalama 6500-7000 liraya bile satsan çok kar edersin. yanlız bu dediğin paraya simental varsa melez bile olsa kar ettirir. </p><p></p><p>ben buzağıdan beside yapıyorum. bikaç çiftliğin kaba yem ihtiyacını karşılıyorum. o çiftliklerden de buzağı alıyorum. ortalama 7-10 günlük simentali 2700 liraya holsteini 1500 liraya aldım. simentaller ithal hayvanlar gelişimleride çok iyi.</p><p></p><p>sütten kesilesiye bana maliyetleri 300 lira. sütten kesildikten sonra buzagı 5 ayda günlük 5 liradan 750 lira sonraki 4 ayda günlük 6 liradan 720 lira son 3 ayda da 8 liradan 720 lira masrafı var. benim beslemem açık menü değil. bikaç gaz ve asidoz sorunu yaşayınca kaba yemi artırdım. silaj yonca ve buzagı yemi kullanıyorum. </p><p></p><p>buzağı işi gerçekten riskli iyi ilgilenicek birisi lazım. 7-8 aylık olunca korkma.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Gürgen Tarım, post: 1026690, member: 44262"] murat abi simental olunca direk pozitif bakmak lazım fakat buzağı işi gerçekten sıkıntılı bir iş başında olmak lazım. hiç sıkıntı yaşamayım işçi halletsin yada açık menü önünde olsun diyosan 7-8 aylık dana alman daha mantıklı olur. risk daha düşük olur. buzagıdan aldıgın hayvanın sana maliyeti ortalama 2200 lira civarında olur. 2000 lirayada buzagıyı alırım diyosan ortalama 6500-7000 liraya bile satsan çok kar edersin. yanlız bu dediğin paraya simental varsa melez bile olsa kar ettirir. ben buzağıdan beside yapıyorum. bikaç çiftliğin kaba yem ihtiyacını karşılıyorum. o çiftliklerden de buzağı alıyorum. ortalama 7-10 günlük simentali 2700 liraya holsteini 1500 liraya aldım. simentaller ithal hayvanlar gelişimleride çok iyi. sütten kesilesiye bana maliyetleri 300 lira. sütten kesildikten sonra buzagı 5 ayda günlük 5 liradan 750 lira sonraki 4 ayda günlük 6 liradan 720 lira son 3 ayda da 8 liradan 720 lira masrafı var. benim beslemem açık menü değil. bikaç gaz ve asidoz sorunu yaşayınca kaba yemi artırdım. silaj yonca ve buzagı yemi kullanıyorum. buzağı işi gerçekten riskli iyi ilgilenicek birisi lazım. 7-8 aylık olunca korkma. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Buzağıdan Kesime Simmental Erkek Besi Yetiştiriciliği....
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt