PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Buzağılar Anneleri ile Gitse?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ismail_17" data-source="post: 979230" data-attributes="member: 25443"><p><strong>Ynt: Buzağılar Anneleri ile Gitse?</strong></p><p></p><p>Arayış içindeyiz hangi şartlar daha avantajlı hangi şartlar ucuz maliyetli .</p><p></p><p>Ben hostein bakıyorum ağırlık birkaç melez var simentel montofon , salma hayvanlar gece gündüz bağlamam hiç , sağılırken kilitlere alıp sağıyorum sağılırken kesif yemde veriyorum kaba yemi dışarıda yiyorlar su ve kaba yem serbest dışarıda .</p><p></p><p>Doğum işi genelde kendileri doğurur hazır bulurum 10 da bir sakatlık olur buzağı ters gelmesi gibi başında olursam kendim müdahale edip düzeltirim yetişemezsem sakatlık olur .</p><p></p><p>Et ırkları daha uygun dediğin konuda, ama şartlar önemli iklim güneş ve soğuk çarpar körpe havanı uzun mesafe yol yürümekte kötü olur .</p><p>Şartlar iyise uygun ırkta hayvan ile olur neden olmasın , doğada yaşıyor ya annesi kollar onu ama bizim için ticaret önemli hangi yöntem daha karlı .</p><p></p><p>Benim düşüncem hayvan açık beside salma doğumu yakın hayvanı ayrı bir yere alıp göz önünde tutmak doğumdan sonra birkaç gün buzağı ile anneyi gerekirse bir arda tutmak ve buzağının emebildiği kadar ağız sütü emmesi sonra bireysel tek tek kulube yada bölme buzağının suyu yemi önünde ilk 8 ay böyle bakmaya çalışırım çünkü küçük hayvan doğada fire çok oluyor aklına hayaline gelmeyecek işler gelir buzağının başına , bunları hesaba katmak gerek .</p><p></p><p>Çok yıllar önce şarolay bakardı komşularımız güzel bir merada dediğin gibi buzağılar yanlarında yeniden gebeleşinceye kadar emer annesini diz çöküpte emer büyüyünce hiç sağmazlar yılda bir buzağı , ama dediğim gibi şartlar önemli salma olursamı karlı yoksa kapalı fenni modern sistemdemi, benim düşüncem böyle şartlara bağlı .</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ismail_17, post: 979230, member: 25443"] [b]Ynt: Buzağılar Anneleri ile Gitse?[/b] Arayış içindeyiz hangi şartlar daha avantajlı hangi şartlar ucuz maliyetli . Ben hostein bakıyorum ağırlık birkaç melez var simentel montofon , salma hayvanlar gece gündüz bağlamam hiç , sağılırken kilitlere alıp sağıyorum sağılırken kesif yemde veriyorum kaba yemi dışarıda yiyorlar su ve kaba yem serbest dışarıda . Doğum işi genelde kendileri doğurur hazır bulurum 10 da bir sakatlık olur buzağı ters gelmesi gibi başında olursam kendim müdahale edip düzeltirim yetişemezsem sakatlık olur . Et ırkları daha uygun dediğin konuda, ama şartlar önemli iklim güneş ve soğuk çarpar körpe havanı uzun mesafe yol yürümekte kötü olur . Şartlar iyise uygun ırkta hayvan ile olur neden olmasın , doğada yaşıyor ya annesi kollar onu ama bizim için ticaret önemli hangi yöntem daha karlı . Benim düşüncem hayvan açık beside salma doğumu yakın hayvanı ayrı bir yere alıp göz önünde tutmak doğumdan sonra birkaç gün buzağı ile anneyi gerekirse bir arda tutmak ve buzağının emebildiği kadar ağız sütü emmesi sonra bireysel tek tek kulube yada bölme buzağının suyu yemi önünde ilk 8 ay böyle bakmaya çalışırım çünkü küçük hayvan doğada fire çok oluyor aklına hayaline gelmeyecek işler gelir buzağının başına , bunları hesaba katmak gerek . Çok yıllar önce şarolay bakardı komşularımız güzel bir merada dediğin gibi buzağılar yanlarında yeniden gebeleşinceye kadar emer annesini diz çöküpte emer büyüyünce hiç sağmazlar yılda bir buzağı , ama dediğim gibi şartlar önemli salma olursamı karlı yoksa kapalı fenni modern sistemdemi, benim düşüncem böyle şartlara bağlı . [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Buzağılar Anneleri ile Gitse?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt