PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Buzağım yem yemiyor
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="sebazios" data-source="post: 975673" data-attributes="member: 21067"><p>Yemi sevmiyordan öte, yemin kalitesiz olmasından kaynaklanan bir durum bu. Bu sıralar bizde de çok oluyor. </p><p></p><p>Koyunların önüne arpa-buğday döküyorum. Yerken beni çiğneyecekler. Fabrikadan alınan kesif yeme burunlarını sürmüyorlar. </p><p></p><p>Ki koyun yerken mandayı, çatlatan, fazla yemekten ölen bir hayvan. </p><p></p><p>3-5 farklı yemde denedim durumu. Her birine farklı tepki gösteriyorlar. Kimini biraz daha saldırıyorlar, kimine hiç bakmıyorlar. </p><p></p><p>Sözde baksan, hepsi aynı protein, aynı enerji, ama içeriklerinde kesinlikle kalite farkı var. Şu sıralar üretilen hiç bir yeme güvenmiyorum. </p><p></p><p>Not: bir yemin kaliteli olup olmadığını anlamanın yolllarından da biridir bu. Yalın yem verildiğinde hayvan ne kadar iştah ile yiyorsa, yem o kadar kalitelidir. </p><p></p><p>Not 2: bir hayvan yoncayı yiyorsa, lakin yemi yemiyorsa, sorun kesinlikle yemdedir. Başlanmış buğday yahut nemli ezilmiş arpa ezmesi / fleksi dene. Eer yerse teşhis doğru. Sorun yemde.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sebazios, post: 975673, member: 21067"] Yemi sevmiyordan öte, yemin kalitesiz olmasından kaynaklanan bir durum bu. Bu sıralar bizde de çok oluyor. Koyunların önüne arpa-buğday döküyorum. Yerken beni çiğneyecekler. Fabrikadan alınan kesif yeme burunlarını sürmüyorlar. Ki koyun yerken mandayı, çatlatan, fazla yemekten ölen bir hayvan. 3-5 farklı yemde denedim durumu. Her birine farklı tepki gösteriyorlar. Kimini biraz daha saldırıyorlar, kimine hiç bakmıyorlar. Sözde baksan, hepsi aynı protein, aynı enerji, ama içeriklerinde kesinlikle kalite farkı var. Şu sıralar üretilen hiç bir yeme güvenmiyorum. Not: bir yemin kaliteli olup olmadığını anlamanın yolllarından da biridir bu. Yalın yem verildiğinde hayvan ne kadar iştah ile yiyorsa, yem o kadar kalitelidir. Not 2: bir hayvan yoncayı yiyorsa, lakin yemi yemiyorsa, sorun kesinlikle yemdedir. Başlanmış buğday yahut nemli ezilmiş arpa ezmesi / fleksi dene. Eer yerse teşhis doğru. Sorun yemde. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Buzağım yem yemiyor
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt