PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Buzağıya hızlı serum vermek
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="babasultan40" data-source="post: 1262152" data-attributes="member: 61181"><p>Anneye doğum öncesi buzağıya doğduğu an septisemi aşısı yaptık göbek kordonunu batikonla temizledik buzağıyı büyük ineklerin olmadığı ayrı bi odaya koyduk altına bol altlık attık doğduğunda ağız sütünü içirdik 4 saat sonra birdaha içirdik aradan 10 saat geçince işal olduğunu gördük ve geciktirmeden veterinere götürdük veteriner ilaç yazdı ne bi kan tahlili ne bi dışkı tahlili yaptı 30 liralık antibiyotiği 50 lira yazdı deftere şurup verdi gönderdi ben bu ilaçlarla düzelmeyeceğini tahmin ederek fakülteye götürdüm orada iyi ilgilendiler serum verdiler hoca serumun yavaş yavaş verileceğini saniyede 1 damla akması gerektiğini söyledi arabadayken damar yolu iğnesi çıktığı için veterinere götürdük damar yolu açtı ve bişey olmaz diye 2 kilo serumu 2 saatte bitirdi 3 saat sonra buzağı öldü emeklerimiz zayi oldu bilmiyorum bizdemi eksiklik</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="babasultan40, post: 1262152, member: 61181"] Anneye doğum öncesi buzağıya doğduğu an septisemi aşısı yaptık göbek kordonunu batikonla temizledik buzağıyı büyük ineklerin olmadığı ayrı bi odaya koyduk altına bol altlık attık doğduğunda ağız sütünü içirdik 4 saat sonra birdaha içirdik aradan 10 saat geçince işal olduğunu gördük ve geciktirmeden veterinere götürdük veteriner ilaç yazdı ne bi kan tahlili ne bi dışkı tahlili yaptı 30 liralık antibiyotiği 50 lira yazdı deftere şurup verdi gönderdi ben bu ilaçlarla düzelmeyeceğini tahmin ederek fakülteye götürdüm orada iyi ilgilendiler serum verdiler hoca serumun yavaş yavaş verileceğini saniyede 1 damla akması gerektiğini söyledi arabadayken damar yolu iğnesi çıktığı için veterinere götürdük damar yolu açtı ve bişey olmaz diye 2 kilo serumu 2 saatte bitirdi 3 saat sonra buzağı öldü emeklerimiz zayi oldu bilmiyorum bizdemi eksiklik [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Buzağıya hızlı serum vermek
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt