PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Alım-Satım ve Yedek Parça
Alım - Satım
Tarım Ürünleri
Çağatay 2001 Nohut Tohumu ve İspanyol ( Sarı ) Nohut Tohumu Satılık
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="köylü" data-source="post: 356131" data-attributes="member: 988"><p><strong>Ynt: Çağatay 2001 Nohut Tohumu ve İspanyol ( Sarı ) Nohut Tohumu Satılık</strong></p><p></p><p>İLC NİN ORJİNAL HALI VE VERSİYONLARI VAR.İLC195 EN GÜZEL VE KALİTELİSİDİR.TANE AGIRLIGI OLARAK KÖYLERDE KİLE VE YARIM CERİK VE ÇİNİK GİBİ ÖLÇEKLER KULLANILIR.İSPANYOL KİLESİ =31-32 KĞ DİR.(2 YARIMI)GÖKÇE,UZUNLU ER99 ÇAGATAY BU İSPANYOL GURUNA GİRER 32 KĞ DIR.BEYA KABAK NOHUTDU 28-30 KĞ DIR KİLESİ VEYA 2 YARIMI.ARADAKİ TOLERANS NOHUTUN O YILKİ GELİŞİMİNE BAGLIDIR.</p><p> AMA İLC GRUBUNDA YARIM 17-18 KĞ KİLE OLARAK 33-34 KĞ DIR. BAZZEN 36 KĞ OLDUGU DURUMLAR OLUR AMA GENEL DURUMU TEŞKİL ETMEZ. </p><p> BİLİNDİĞİ GİBİ KÖYLERDE KANTAR VEYA KĞ CİNSİ ÖLÇÜLMEZ. YARIM VEYA ÇİNİK DOLDURULUR.SİLİNİR HALK TABİRİYLE BİR ÇUVALA KONUR TARTILIR.ÇOKLU ALIMLARDA KANTARA ÇEKİLİR. BUNU HERKES BİLİR.</p><p> burada amaç kazanmak ispanyo,çagatay,beyaZ kabak nohut,er 99 uzunlu 99 gökçe daha birçok çeit vardır bunların içinde ispanyol ve kaba beyaz nohut anraknoza en dayanıksız çeşittir. digerleride dayanıksızdır ama bunlar çok hassas.artık ispanyol çeşidinin adı var.her elenmiş 9 mm aralıgında nohuda ispanyol denir derler. marka takip etmek çeşitlerin benzerliği yüzünden kayıp olmuştur.gökçe nohudu 8,5 mm dir orjinal hali yıl ve tarladan gelen verim ve tane iriliğinden dolayı ispanyol diye satarlar.elerler elek üstü ispanyol dur.</p><p> bilen de bilmeyen de bu yoldadır.2010 yılında üretilen tüm marka nohutların %90 hastalıklıdır.hastalıklı nohudu ekmek almak mantıksız ve kumardır.sen ekerken alırken ben %20 ile %100 arasında kayıpı zararı göze alıyorum demektir.buyıl nohut ekmek karlı bir iş degildir.ben bukonuda beni arayanlara bilgi soranlara ekmemeyi önerdim.ekmemek daha karlıdır.</p><p> BURADA AMAÇ SENİ VE ÜRÜNÜNÜ KÖTÜLEMEK DEGİL.ASLA.BİLĞİ FORMU BURASI BİLDİĞİNİ SÖYLEMEK FARZDIR.EKİM TEKNİĞİ VE YÖNTEMİ NOHUTTDA ÇOK ÖNEMLİDİR. NOHUT ADAMI HEM ZENGİN HEM REZİL EDER.BEN 2004 YILINDAN BERİ BU KONUDA ARŞATIRMALAR EKİM TEKNİKLERİ VE YÖNTEMLERİ ÜZERİNDE ARAŞTIRMA YAPIYORUM.BİRÇOK HOCALARLA KURULUŞLARLA BİRÇOK KONUDA FİKİR VE TEKNİKLER KONUSUNDA HATTA YURT DIŞINDAN BİLE ARŞTIRDIM ÇOK ZARAR ETTİM.AMA SABIRLA YÖNTEMİ BULDUM. ASLINDA YÖNTEM EKENİN ELİNDE.O HERŞYİ BİLİYOR.ZADECE İHMARKARLIK VE BİŞİ OLMAZ AMAN BOŞ VERDEN KAYBEYDİYOR.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="köylü, post: 356131, member: 988"] [b]Ynt: Çağatay 2001 Nohut Tohumu ve İspanyol ( Sarı ) Nohut Tohumu Satılık[/b] İLC NİN ORJİNAL HALI VE VERSİYONLARI VAR.İLC195 EN GÜZEL VE KALİTELİSİDİR.TANE AGIRLIGI OLARAK KÖYLERDE KİLE VE YARIM CERİK VE ÇİNİK GİBİ ÖLÇEKLER KULLANILIR.İSPANYOL KİLESİ =31-32 KĞ DİR.(2 YARIMI)GÖKÇE,UZUNLU ER99 ÇAGATAY BU İSPANYOL GURUNA GİRER 32 KĞ DIR.BEYA KABAK NOHUTDU 28-30 KĞ DIR KİLESİ VEYA 2 YARIMI.ARADAKİ TOLERANS NOHUTUN O YILKİ GELİŞİMİNE BAGLIDIR. AMA İLC GRUBUNDA YARIM 17-18 KĞ KİLE OLARAK 33-34 KĞ DIR. BAZZEN 36 KĞ OLDUGU DURUMLAR OLUR AMA GENEL DURUMU TEŞKİL ETMEZ. BİLİNDİĞİ GİBİ KÖYLERDE KANTAR VEYA KĞ CİNSİ ÖLÇÜLMEZ. YARIM VEYA ÇİNİK DOLDURULUR.SİLİNİR HALK TABİRİYLE BİR ÇUVALA KONUR TARTILIR.ÇOKLU ALIMLARDA KANTARA ÇEKİLİR. BUNU HERKES BİLİR. burada amaç kazanmak ispanyo,çagatay,beyaZ kabak nohut,er 99 uzunlu 99 gökçe daha birçok çeit vardır bunların içinde ispanyol ve kaba beyaz nohut anraknoza en dayanıksız çeşittir. digerleride dayanıksızdır ama bunlar çok hassas.artık ispanyol çeşidinin adı var.her elenmiş 9 mm aralıgında nohuda ispanyol denir derler. marka takip etmek çeşitlerin benzerliği yüzünden kayıp olmuştur.gökçe nohudu 8,5 mm dir orjinal hali yıl ve tarladan gelen verim ve tane iriliğinden dolayı ispanyol diye satarlar.elerler elek üstü ispanyol dur. bilen de bilmeyen de bu yoldadır.2010 yılında üretilen tüm marka nohutların %90 hastalıklıdır.hastalıklı nohudu ekmek almak mantıksız ve kumardır.sen ekerken alırken ben %20 ile %100 arasında kayıpı zararı göze alıyorum demektir.buyıl nohut ekmek karlı bir iş degildir.ben bukonuda beni arayanlara bilgi soranlara ekmemeyi önerdim.ekmemek daha karlıdır. BURADA AMAÇ SENİ VE ÜRÜNÜNÜ KÖTÜLEMEK DEGİL.ASLA.BİLĞİ FORMU BURASI BİLDİĞİNİ SÖYLEMEK FARZDIR.EKİM TEKNİĞİ VE YÖNTEMİ NOHUTTDA ÇOK ÖNEMLİDİR. NOHUT ADAMI HEM ZENGİN HEM REZİL EDER.BEN 2004 YILINDAN BERİ BU KONUDA ARŞATIRMALAR EKİM TEKNİKLERİ VE YÖNTEMLERİ ÜZERİNDE ARAŞTIRMA YAPIYORUM.BİRÇOK HOCALARLA KURULUŞLARLA BİRÇOK KONUDA FİKİR VE TEKNİKLER KONUSUNDA HATTA YURT DIŞINDAN BİLE ARŞTIRDIM ÇOK ZARAR ETTİM.AMA SABIRLA YÖNTEMİ BULDUM. ASLINDA YÖNTEM EKENİN ELİNDE.O HERŞYİ BİLİYOR.ZADECE İHMARKARLIK VE BİŞİ OLMAZ AMAN BOŞ VERDEN KAYBEYDİYOR. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Alım-Satım ve Yedek Parça
Alım - Satım
Tarım Ürünleri
Çağatay 2001 Nohut Tohumu ve İspanyol ( Sarı ) Nohut Tohumu Satılık
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt