PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Alım-Satım ve Yedek Parça
Alım - Satım
Tarım Ürünleri
Çağatay 2001 Nohut Tohumu ve İspanyol ( Sarı ) Nohut Tohumu Satılık
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="köylü" data-source="post: 358770" data-attributes="member: 988"><p><strong>Ynt: Çağatay 2001 Nohut Tohumu ve İspanyol ( Sarı ) Nohut Tohumu Satılık</strong></p><p></p><p>KUMLU,ÇAKILLI,TAŞLI YERLERDE NOHUT EKİMİNİ BEN KENDİM TAVSİYE ETMİYORUM.ÇÜNKÜİSTENİLEN VERİMİ TADI ALAMASSINIZ.ELLE TOHUM SAÇIMI,FIRFIR YANİ GÜBRE MAKİNASIYLA TOHUM SAÇIMI PEK TAT VERMEZ.PULLUGA DİREK EKİM YANİ TOHUMU SAÇ PULLUKLA SÜR VEYA EK BU VERİM KAYBINA NEDEN OLUR.GENELDE 7-8-10 KĞ TOHUM ATILIYOR VERİMİ AZLIGINA SEBEBDİR.</p><p> GÖKÇE NOHUT TÜM ŞARLAR OLUŞURSA VERİM İÇİN =100-140 KĞ ARSINDA VERİM VERİM</p><p> İSPANYOL __ = 70-100 kğ_______________</p><p> beyaz kabak nohut _______________________________ = 70-120 kğ _____________________</p><p> er ve uzunlu 99 nohut _______________________________70__ 135 kğ________________________</p><p> ilc ve ilc cinsinin tümü _______________________________120- 300 kğ ______________________</p><p> ışıkve yaşa 05 nohutu ____________________İLK DENEME 100 kğ denemede ikinci ekim de şuan </p><p> çagatay nohutu ilk ekim _________________90-100- ekimi denemede devam ediyor.</p><p></p><p>şimdilik ekimi yapılan denene nohutların verimi bu ilc cinsinin ortlama verimi 227 kğ uç verim 312 kğ uç verimlerde tarla hava ilk lim koşullrı ön planda olur.herzaman uç verimi vermezler alınmaz.</p><p> hastalıga en dayanıksız kabak beyaz nohuttur.nisanın 15 inden sonra ekimi yapılmalı.</p><p> _______________________ispanyol ikinci sırada nisanin 10 ve mayıs ayının 1 nekadar ekilir.</p><p> ______________________gökçek martın son haftası nisanın 20 kadar ekilmeli kuraklıga verimi iyi hastalıga kısmen dayanıklı.</p><p> ___________________er ve uzunlu 99 da çagatayda aynı gökçe gibi</p><p> ilc erken şubat mart ilk ekim aylarıdır bu yılki mevsim olursa nasan ayının 20 kadar ekimi olur.hastalıga kurklıga dyanımı iyi dir.şuan ülkedeki tek dayanıklı verim li çeşit tek dezavantajı 6-7 mm 7-8 mm 7,5-8,5 mm irilğinde olması dır. bununda verimi ve kğ agırlıgı düşünülürse iyi karlı bir ekimdir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="köylü, post: 358770, member: 988"] [b]Ynt: Çağatay 2001 Nohut Tohumu ve İspanyol ( Sarı ) Nohut Tohumu Satılık[/b] KUMLU,ÇAKILLI,TAŞLI YERLERDE NOHUT EKİMİNİ BEN KENDİM TAVSİYE ETMİYORUM.ÇÜNKÜİSTENİLEN VERİMİ TADI ALAMASSINIZ.ELLE TOHUM SAÇIMI,FIRFIR YANİ GÜBRE MAKİNASIYLA TOHUM SAÇIMI PEK TAT VERMEZ.PULLUGA DİREK EKİM YANİ TOHUMU SAÇ PULLUKLA SÜR VEYA EK BU VERİM KAYBINA NEDEN OLUR.GENELDE 7-8-10 KĞ TOHUM ATILIYOR VERİMİ AZLIGINA SEBEBDİR. GÖKÇE NOHUT TÜM ŞARLAR OLUŞURSA VERİM İÇİN =100-140 KĞ ARSINDA VERİM VERİM İSPANYOL __ = 70-100 kğ_______________ beyaz kabak nohut _______________________________ = 70-120 kğ _____________________ er ve uzunlu 99 nohut _______________________________70__ 135 kğ________________________ ilc ve ilc cinsinin tümü _______________________________120- 300 kğ ______________________ ışıkve yaşa 05 nohutu ____________________İLK DENEME 100 kğ denemede ikinci ekim de şuan çagatay nohutu ilk ekim _________________90-100- ekimi denemede devam ediyor. şimdilik ekimi yapılan denene nohutların verimi bu ilc cinsinin ortlama verimi 227 kğ uç verim 312 kğ uç verimlerde tarla hava ilk lim koşullrı ön planda olur.herzaman uç verimi vermezler alınmaz. hastalıga en dayanıksız kabak beyaz nohuttur.nisanın 15 inden sonra ekimi yapılmalı. _______________________ispanyol ikinci sırada nisanin 10 ve mayıs ayının 1 nekadar ekilir. ______________________gökçek martın son haftası nisanın 20 kadar ekilmeli kuraklıga verimi iyi hastalıga kısmen dayanıklı. ___________________er ve uzunlu 99 da çagatayda aynı gökçe gibi ilc erken şubat mart ilk ekim aylarıdır bu yılki mevsim olursa nasan ayının 20 kadar ekimi olur.hastalıga kurklıga dyanımı iyi dir.şuan ülkedeki tek dayanıklı verim li çeşit tek dezavantajı 6-7 mm 7-8 mm 7,5-8,5 mm irilğinde olması dır. bununda verimi ve kğ agırlıgı düşünülürse iyi karlı bir ekimdir. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Alım-Satım ve Yedek Parça
Alım - Satım
Tarım Ürünleri
Çağatay 2001 Nohut Tohumu ve İspanyol ( Sarı ) Nohut Tohumu Satılık
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt