PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Çanakkale Organik tarımın merkezi olma yolunda
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="Hermiyas" data-source="post: 707632" data-attributes="member: 41641"><p><span style="color: blue"><strong>Organik tarımın merkezi olma yolunda</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>23 Mayıs 2013 Perşembe 15:44</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>ÇANAKKALE - Ekolojik Üreticiler Derneği Başkanı Levent Gürsel Alev, Gelibolu Yarımadası ' nın organik tarım için müsait bir alan olduğunu belirterek, 'Narenciye dışında her çeşit ürün yetişiyor. Yakın gelecekte bu bölge organik tarımın merkezlerinden birisi olacaktır' dedi.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Alev, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eceabat ilçesine bağlı Yalova köyündeki çiftliğinde 60 dönüm alanda, organik tarımla uğraştığını söyledi.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Türkiye ' de organik tarım üretiminin büyük bölümünün ihracat odaklı yapıldığını, en büyük alıcının Avrupa ülkeleri olduğunu, pazarlama sorunları dolayısıyla iç pazara yönelik üretimin arzu edilen seviyede gerçekleşmediğini kaydeden Alev, Türkiye ' nin farklı şehirlerinde 17 organik pazar kurulduğunu belirtti.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Bu pazarlardan 8 ' inin İstanbul ' da bulunduğunu dile getiren Alev, organik tarımın tohumdan son aşamaya kadar, sentetik kimyasal girdilerin kullanılmadığı, her aşamada kontrol edilen ve sertifikalandırılan bir üretim şekli olduğunu bildirdi.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Çanakkale bölgesinin organik tarım üretimi için elverişli ve ürün çeşit yelpazesinin çok geniş olduğunu vurgulayan Alev, bölgenin polikültür (birçok ürünlü tarım) alanı olarak adlandırıldığını belirterek, şöyle konuştu:</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>'Gelibolu Yarımadası organik tarıma çok müsait bir alan. Narenciye dışında her çeşit ürün yetişiyor. Ürün çeşidi çok geniş tutulmuş. Yakın gelecekte bu bölge organik tarımın merkezlerinde birisi olacaktır. Adalar ve yarımadaların organik tarıma dönüştürülmesi yönünde çalışmalar var. Sivil toplum örgütleri olarak, ada ve su havzalarında organik tarım yapılması girişimlerini destekliyoruz. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının da bu yönde çalışmaları bulunuyor.'</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Çiftliğin yöneticisi ve pazarlama sorumlusu Çiğdem Yıldırım da 60 dönümlük alanda sebze ağırlıklı organik tarım yaptıklarını söyledi.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Ürünlerini, İstanbul ' daki Ekolojik Üreticiler Derneğinin, Zeytinburnu, Kemerburgaz, Maltepe, Kadıköy ve Feriköy pazarlarında satışa sunduklarını ifade eden Yıldırım, organik ürünlere ilginin her geçen gün arttığını kaydetti.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Çiftlikte, 2006 yılından bu yana üretim yaptıklarını anlatan Yıldırım, '60 dönümün hepsini bir ürün için harcamıyoruz. Domates, salatalık, kabak, patlıcan yaz ve kışlık ürünleri, iklim koşullarına göre üretiyoruz. Kullandığınız alana göre ürün elde ediyorsunuz. Ekosistem düşünüldüğünde organik tarım, gerçek doğanın şartıdır. Doğru bir yolla devam edersek, doğru sonuç vereceğine inanıyorum' ifadesini kullandı.</strong></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hermiyas, post: 707632, member: 41641"] [color=blue][b]Organik tarımın merkezi olma yolunda 23 Mayıs 2013 Perşembe 15:44 ÇANAKKALE - Ekolojik Üreticiler Derneği Başkanı Levent Gürsel Alev, Gelibolu Yarımadası ' nın organik tarım için müsait bir alan olduğunu belirterek, 'Narenciye dışında her çeşit ürün yetişiyor. Yakın gelecekte bu bölge organik tarımın merkezlerinden birisi olacaktır' dedi. Alev, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eceabat ilçesine bağlı Yalova köyündeki çiftliğinde 60 dönüm alanda, organik tarımla uğraştığını söyledi. Türkiye ' de organik tarım üretiminin büyük bölümünün ihracat odaklı yapıldığını, en büyük alıcının Avrupa ülkeleri olduğunu, pazarlama sorunları dolayısıyla iç pazara yönelik üretimin arzu edilen seviyede gerçekleşmediğini kaydeden Alev, Türkiye ' nin farklı şehirlerinde 17 organik pazar kurulduğunu belirtti. Bu pazarlardan 8 ' inin İstanbul ' da bulunduğunu dile getiren Alev, organik tarımın tohumdan son aşamaya kadar, sentetik kimyasal girdilerin kullanılmadığı, her aşamada kontrol edilen ve sertifikalandırılan bir üretim şekli olduğunu bildirdi. Çanakkale bölgesinin organik tarım üretimi için elverişli ve ürün çeşit yelpazesinin çok geniş olduğunu vurgulayan Alev, bölgenin polikültür (birçok ürünlü tarım) alanı olarak adlandırıldığını belirterek, şöyle konuştu: 'Gelibolu Yarımadası organik tarıma çok müsait bir alan. Narenciye dışında her çeşit ürün yetişiyor. Ürün çeşidi çok geniş tutulmuş. Yakın gelecekte bu bölge organik tarımın merkezlerinde birisi olacaktır. Adalar ve yarımadaların organik tarıma dönüştürülmesi yönünde çalışmalar var. Sivil toplum örgütleri olarak, ada ve su havzalarında organik tarım yapılması girişimlerini destekliyoruz. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının da bu yönde çalışmaları bulunuyor.' Çiftliğin yöneticisi ve pazarlama sorumlusu Çiğdem Yıldırım da 60 dönümlük alanda sebze ağırlıklı organik tarım yaptıklarını söyledi. Ürünlerini, İstanbul ' daki Ekolojik Üreticiler Derneğinin, Zeytinburnu, Kemerburgaz, Maltepe, Kadıköy ve Feriköy pazarlarında satışa sunduklarını ifade eden Yıldırım, organik ürünlere ilginin her geçen gün arttığını kaydetti. Çiftlikte, 2006 yılından bu yana üretim yaptıklarını anlatan Yıldırım, '60 dönümün hepsini bir ürün için harcamıyoruz. Domates, salatalık, kabak, patlıcan yaz ve kışlık ürünleri, iklim koşullarına göre üretiyoruz. Kullandığınız alana göre ürün elde ediyorsunuz. Ekosistem düşünüldüğünde organik tarım, gerçek doğanın şartıdır. Doğru bir yolla devam edersek, doğru sonuç vereceğine inanıyorum' ifadesini kullandı.[/b][/color] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Çanakkale Organik tarımın merkezi olma yolunda
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt