PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarım Ürünleri Hastalıkları
Canavar otu (Orobanche). Dikkat!
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="kubilay07" data-source="post: 999328" data-attributes="member: 44293"><p><strong>Ynt: Canavar otu (Orobanche). Dikkat!</strong></p><p></p><p>Ben bu konuyu nasıl kaçırdım :S</p><p></p><p>Belli başlı mücadele biçimleri varmış bahsedilmiş öğrenmiş oldum</p><p></p><p>Lakin bizim yani seracıların orabanj otuna karşı kullanabildiğimiz en etkili kimyasal çözüm 'Metil Bromür' 2000 yılına kadar çok yaygın kullanılıyordu sonradan yasaklandı bu etken maddeli fumigantların kullanımı kullanım o kadar yaygındı ki söküm ve dikim zamanlarında belediye dağıtıyor sanırdınız hayal-meyal hatırlıyorum babam bi kere zehirlenmişti bundan zar zor yetiştirmişlerdi hastahaneye </p><p>Bizim işletmede son kullanmamız 2001 yılıymış ajandaya düşülen notlara göre.</p><p></p><p>Şimdilerde bu fumigant sadece yetkilendirilmiş fumigasyon şirketlerince seralara uygulanabiliyor Elmalı bölgesinde yazlık domates üreten bir arkadaşım yaptırmıştı dekara 1000 lirayı buldu diyordu maliyet için ne kadar doğrudur bilmem</p><p></p><p>Babamın notlarına göre bizim kışlık seralarda en son görülmesi 97 yılı sonra görülmemesine rağmen yinede uygulamışlar metil bromür ' ü</p><p>Yazlık domates serasında küçük bir parselde görülüyor her yıl onları da çiçeklenmeden kökleye kökleye iyiden iyiye azalttım 3 yılda </p><p></p><p>Tecrübelerim ve gözlemlerime göre bununla kimyasal dışında en güzel mücadele yöntemi(domates için) güçlü kök ve yeşil aksam kök ne kadar güçlü olursa bağlanıp beslenmesi o kadar zor oluyor bunun için çiftlik gübrelemesi şart lakin işlenmiş,dezenfekte edilmiş ve iyi yanmış olması şart yoksa kaş yapayım derken göz çıkıyor tabi buna bağlı olarak iyi bir gübreleme</p><p>Eğer toprağınız sıkı yapıdaysa 1-0 öndesiniz bilhassa kırmızı toprakta yayılması ve çimlenmesi zor oluyor</p><p>Bide tesadüfen fark ettiğim bir durum var doğrumudur bilmem 2014 sezonunda seranın bir parselinde zayıf gelişim vardı biraz üre kullanmak gerekti o yıl orabanjın en yoğun olduğu yıldı tam topraktan kafayı çıkarttığı evreydi üreyi uyguladım 3-4 gün daha büyümeye devam etti sonra kendi kendine başka hiçbir müdahale olmaksızın kararıp kurudu işe yaradığını düşünerek diğer parselede aynı üre uygulamasını yaptım aynı sonucu aldım ilginç ama üre uygulamak işe yaramıştı etrafına şeker gübre atılınca kuruduğunu duymuştum acaba ürede aynı etkiyi yapmışmıdır yoksa tesadüfmüdür bilmiyorum</p><p>Eğer imkan varsa solarizasyon da çok etkili bir yöntem</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kubilay07, post: 999328, member: 44293"] [b]Ynt: Canavar otu (Orobanche). Dikkat![/b] Ben bu konuyu nasıl kaçırdım :S Belli başlı mücadele biçimleri varmış bahsedilmiş öğrenmiş oldum Lakin bizim yani seracıların orabanj otuna karşı kullanabildiğimiz en etkili kimyasal çözüm 'Metil Bromür' 2000 yılına kadar çok yaygın kullanılıyordu sonradan yasaklandı bu etken maddeli fumigantların kullanımı kullanım o kadar yaygındı ki söküm ve dikim zamanlarında belediye dağıtıyor sanırdınız hayal-meyal hatırlıyorum babam bi kere zehirlenmişti bundan zar zor yetiştirmişlerdi hastahaneye Bizim işletmede son kullanmamız 2001 yılıymış ajandaya düşülen notlara göre. Şimdilerde bu fumigant sadece yetkilendirilmiş fumigasyon şirketlerince seralara uygulanabiliyor Elmalı bölgesinde yazlık domates üreten bir arkadaşım yaptırmıştı dekara 1000 lirayı buldu diyordu maliyet için ne kadar doğrudur bilmem Babamın notlarına göre bizim kışlık seralarda en son görülmesi 97 yılı sonra görülmemesine rağmen yinede uygulamışlar metil bromür ' ü Yazlık domates serasında küçük bir parselde görülüyor her yıl onları da çiçeklenmeden kökleye kökleye iyiden iyiye azalttım 3 yılda Tecrübelerim ve gözlemlerime göre bununla kimyasal dışında en güzel mücadele yöntemi(domates için) güçlü kök ve yeşil aksam kök ne kadar güçlü olursa bağlanıp beslenmesi o kadar zor oluyor bunun için çiftlik gübrelemesi şart lakin işlenmiş,dezenfekte edilmiş ve iyi yanmış olması şart yoksa kaş yapayım derken göz çıkıyor tabi buna bağlı olarak iyi bir gübreleme Eğer toprağınız sıkı yapıdaysa 1-0 öndesiniz bilhassa kırmızı toprakta yayılması ve çimlenmesi zor oluyor Bide tesadüfen fark ettiğim bir durum var doğrumudur bilmem 2014 sezonunda seranın bir parselinde zayıf gelişim vardı biraz üre kullanmak gerekti o yıl orabanjın en yoğun olduğu yıldı tam topraktan kafayı çıkarttığı evreydi üreyi uyguladım 3-4 gün daha büyümeye devam etti sonra kendi kendine başka hiçbir müdahale olmaksızın kararıp kurudu işe yaradığını düşünerek diğer parselede aynı üre uygulamasını yaptım aynı sonucu aldım ilginç ama üre uygulamak işe yaramıştı etrafına şeker gübre atılınca kuruduğunu duymuştum acaba ürede aynı etkiyi yapmışmıdır yoksa tesadüfmüdür bilmiyorum Eğer imkan varsa solarizasyon da çok etkili bir yöntem [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarım Ürünleri Hastalıkları
Canavar otu (Orobanche). Dikkat!
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt