PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarım Ürünleri Hastalıkları
Canavarotu (Orobanş)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="kubilay07" data-source="post: 765113" data-attributes="member: 44293"><p><strong>Ynt: Canavarotu (Orobanş)</strong></p><p></p><p>abi konuyu yeni gördüm hortlatmadan yapamayacağım...</p><p></p><p>bizimde elmalı bölgesindeki domates seralarında en büyük derdimiz orabanj otu(halk arasında toraman) fümigasyon en kesin çözüm gibi gözükse de seninde belirttiğin gibi maaliyetleri çok yüksek kabaca bir araştırma yapmıştım dekara 1000-2000 lira arasında değişen bir maaliyeti vardı yanılmıyorsam </p><p></p><p>solarizasyon en ekonomik çözüm gibi duruyor fakat o bölgede seraların boşluğunda havanın soğuk olması ve güneşten yararlanmanın yetersiz olması nedeniyle etkili bir çözüm olmuyor,zaten büyük parsellerde çokta ekonomik ve mantıklı bir çözüm değil şuanda tam olarak bir çözüm getirememişte olsam bu duruma ilerleyen zamanlarda sıkıntı olacak gibi gözüküyor bizim için </p><p></p><p>ilçe tarımdan bi kaç kişiyle görüşmüştüm bana bolca çok iyi yanmış çiftlik gübresi kullanmamı ve bu şekilde fideleri çok iyi beslememi tavsiye ettiler kök yapısı ne kadar güçlü olursa ağaca bağlanması o kadar zor oluyormuş denemeye değer buldum küçük bir parsel ayırdım diğer parsele 10ton/dekar dozunda bir uygulama yaptık uygulama yapılan alanda %1 oranında çıkış gözlemledik yapılmayan alanda ise fidan başına 7-8 orabanj otu çıkışı oldu tohumlanmadan imha ettik ve bu konuda çiftlik gübresinin büyük etkisi oluyor gözardı etmemek gerekli fakat aşırı çiftlik gübresi kullanmak yerine yeteri miktarda kullanıp fumigasyon yaptırmak daha mantıklı gibi sonuçta gidicek para hemen hemen aynı olacak gibi ve fumigasyonun en kesin çözüm olduğu söyleniyor ne kadar doğru tartışılır</p><p></p><p>eskiden belki bilirsiniz teloneII ve patlatma denilen metilbromide gibi toprak fumigantları vardı şimdi metil bromid satışı sınırlı sanırsam telone ' nin ise ülkemizde satışı yasak...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kubilay07, post: 765113, member: 44293"] [b]Ynt: Canavarotu (Orobanş)[/b] abi konuyu yeni gördüm hortlatmadan yapamayacağım... bizimde elmalı bölgesindeki domates seralarında en büyük derdimiz orabanj otu(halk arasında toraman) fümigasyon en kesin çözüm gibi gözükse de seninde belirttiğin gibi maaliyetleri çok yüksek kabaca bir araştırma yapmıştım dekara 1000-2000 lira arasında değişen bir maaliyeti vardı yanılmıyorsam solarizasyon en ekonomik çözüm gibi duruyor fakat o bölgede seraların boşluğunda havanın soğuk olması ve güneşten yararlanmanın yetersiz olması nedeniyle etkili bir çözüm olmuyor,zaten büyük parsellerde çokta ekonomik ve mantıklı bir çözüm değil şuanda tam olarak bir çözüm getirememişte olsam bu duruma ilerleyen zamanlarda sıkıntı olacak gibi gözüküyor bizim için ilçe tarımdan bi kaç kişiyle görüşmüştüm bana bolca çok iyi yanmış çiftlik gübresi kullanmamı ve bu şekilde fideleri çok iyi beslememi tavsiye ettiler kök yapısı ne kadar güçlü olursa ağaca bağlanması o kadar zor oluyormuş denemeye değer buldum küçük bir parsel ayırdım diğer parsele 10ton/dekar dozunda bir uygulama yaptık uygulama yapılan alanda %1 oranında çıkış gözlemledik yapılmayan alanda ise fidan başına 7-8 orabanj otu çıkışı oldu tohumlanmadan imha ettik ve bu konuda çiftlik gübresinin büyük etkisi oluyor gözardı etmemek gerekli fakat aşırı çiftlik gübresi kullanmak yerine yeteri miktarda kullanıp fumigasyon yaptırmak daha mantıklı gibi sonuçta gidicek para hemen hemen aynı olacak gibi ve fumigasyonun en kesin çözüm olduğu söyleniyor ne kadar doğru tartışılır eskiden belki bilirsiniz teloneII ve patlatma denilen metilbromide gibi toprak fumigantları vardı şimdi metil bromid satışı sınırlı sanırsam telone ' nin ise ülkemizde satışı yasak... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarım Ürünleri Hastalıkları
Canavarotu (Orobanş)
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt