PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Alım-Satım ve Yedek Parça
Alım - Satım
Traktörler
Case farmall 85c mi yoksa massey ferguson 5410 mu?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="kirci02" data-source="post: 1257228" data-attributes="member: 4066"><p>MF nin prim yapmasına katılıyorum. İkinci el fiyatları piyasada ki diğer traktörlere göre yüksek. Ama neye göre yüksek ? Diyelim MF traktör un var MF 5450 sıfır bir Case traktor alacaksın takasa gittiniz. Aynı segmentte bir traktör e göre satın alırken bir miktar avantajlı olabilirsiniz. Aynı traktor ile MF bayisine takasa gittiniz. Aynı özelliklerde bir traktör almaya 5700 serisi var. Oturduğunuz pazarlığa baktınız fiyat yükselmiş 2.el avantajı prim yapmasi pekte bir fark etmemiş. Çünkü sıfırı pahali. Yani yani 2.el iyi prim yapmış ama sıfır katlamış resmen neye göre euro ya göre. </p><p> Birde aynı traktor u fent ile takasa gittiğimizde ki duruma baksak oda farklı. Traktor un prim yapmasi kişilerin tercihine göre göreceli bir kavram. Birde traktör cifcide iken para yapmaz galeride her zaman Reşat altındır. Bizim çiftçi milleti traktor u ile her zaman övünmeyi sever çoğu hiç düşünmez kendi işi ile orantılı bir traktör almayı zaten işimiz Allah'a kalmis. Yağmur yağar ise verim var yok ise zar zor geçinirsin.</p><p> Kendimden örnek vereyim aynı tarlaları dedelerimiz MF 135 ile işlemişler. Üzerine çokta bir tarla almamislar. Tarla yerine başka yerlere yatırım yapmışlar. Bizde tuttuk geçen yıl 115c aldık [emoji23] tamamen bu işte bir terslik var. Niye 115c elimdeki traktor u takasa veriyorum + buğdayı veriyorum. Traktörü peşin alıyorum. Kanola ve ayçiçegi bize kalıyor. Çok ucuz bu yıl olsa traktor u takasa veriyorum buğdayı satıyorum+üzerine 100 ton daha buğday satıyorum ancak traktor u alabiliyoruz. Bu yıl 115 c alirmiyim alamam çünkü çiftçinin urunu değer kaybetmiş. Dolayisi ile işin özü ne kadar tarla o kadar iyi traktor. Tarlan yoksa elinde prim yapmış traktör olmuş niye yarar. Bizde yoktu Case miz var. Tarlası bol olanda MF 5-6-7 serisi var, fent var New Holland var Case büyük serileri var.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kirci02, post: 1257228, member: 4066"] MF nin prim yapmasına katılıyorum. İkinci el fiyatları piyasada ki diğer traktörlere göre yüksek. Ama neye göre yüksek ? Diyelim MF traktör un var MF 5450 sıfır bir Case traktor alacaksın takasa gittiniz. Aynı segmentte bir traktör e göre satın alırken bir miktar avantajlı olabilirsiniz. Aynı traktor ile MF bayisine takasa gittiniz. Aynı özelliklerde bir traktör almaya 5700 serisi var. Oturduğunuz pazarlığa baktınız fiyat yükselmiş 2.el avantajı prim yapmasi pekte bir fark etmemiş. Çünkü sıfırı pahali. Yani yani 2.el iyi prim yapmış ama sıfır katlamış resmen neye göre euro ya göre. Birde aynı traktor u fent ile takasa gittiğimizde ki duruma baksak oda farklı. Traktor un prim yapmasi kişilerin tercihine göre göreceli bir kavram. Birde traktör cifcide iken para yapmaz galeride her zaman Reşat altındır. Bizim çiftçi milleti traktor u ile her zaman övünmeyi sever çoğu hiç düşünmez kendi işi ile orantılı bir traktör almayı zaten işimiz Allah'a kalmis. Yağmur yağar ise verim var yok ise zar zor geçinirsin. Kendimden örnek vereyim aynı tarlaları dedelerimiz MF 135 ile işlemişler. Üzerine çokta bir tarla almamislar. Tarla yerine başka yerlere yatırım yapmışlar. Bizde tuttuk geçen yıl 115c aldık [emoji23] tamamen bu işte bir terslik var. Niye 115c elimdeki traktor u takasa veriyorum + buğdayı veriyorum. Traktörü peşin alıyorum. Kanola ve ayçiçegi bize kalıyor. Çok ucuz bu yıl olsa traktor u takasa veriyorum buğdayı satıyorum+üzerine 100 ton daha buğday satıyorum ancak traktor u alabiliyoruz. Bu yıl 115 c alirmiyim alamam çünkü çiftçinin urunu değer kaybetmiş. Dolayisi ile işin özü ne kadar tarla o kadar iyi traktor. Tarlan yoksa elinde prim yapmış traktör olmuş niye yarar. Bizde yoktu Case miz var. Tarlası bol olanda MF 5-6-7 serisi var, fent var New Holland var Case büyük serileri var. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Alım-Satım ve Yedek Parça
Alım - Satım
Traktörler
Case farmall 85c mi yoksa massey ferguson 5410 mu?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt