PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarım Ürünleri Hastalıkları
çayır otu - kanyaş - darıcan yapışkan ot ilaçlama hakkında yardım
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="atila" data-source="post: 734405" data-attributes="member: 1807"><p><strong>Ynt: çayır otu - kanyaş - darıcan yapışkan ot ilaçlama hakkında yardım</strong></p><p></p><p>Darıcan mücadelesi:</p><p>Mısır: Ekipp Super (Bayer-aktif madde Foramsulfuron, Sanson (muhtelif üreticiler-aktif madde Nicosulfuron), Stomp Extra (BASF, aktif madde Phendimethalin olsa gerek), Guardian (Monsanto-aktif madde Metalachlor veya Alachlor). Ekipp ot çıkışından sonra atılıyor, bizde bu sene darıcanı yok etmedi. Sanson ot çıkışından sonra atılıyor, dikkat katlama ilaçlama ve/veya doz fazlası mısıra zarar verebilir. Türkiye`de Stomp Extra`nın mısıra tescili yok, ama yurtdışında var. İlaç Türkiye`de mevcut. Mısır ekildikten sonra ve/veya mısır 2-4 yapraklı iken atılıyor. Tam kullanım için BASF ile irtibata geçmenizi tavsiye ederim. Forumda Ali Saraç kullanmayı düşünüyordu. Ben 2014`de kullanacağım. Guardian mısır çıkış öncesi kullanılıyor. Dikkat kısmi kalıcılığı var.</p><p>Şeker pancarı: Mücadelesi çok kolay. Fusilade Super, Gallant vs kullanabilirsiniz. Dekara 75 cc. İlaç ucuz ve pancara hiçbir zarar vermez.</p><p></p><p>Dikkat edilmesi gereken bir husus ' ' Darıcan ailesinin ' ' çok değişik ' ' tiplerinin ' ' olmasıdır ve her ilaç her tipe aynı başarı ile etki etmeyebilir.</p><p></p><p>Örneğin: Benekli Darıcan = Echninochloa colorum, Kirpi Darı = Seteria verticilla, Darıcan = Echinochloa crus-galli birbirlerine benzerler. Dolayısıyla ilaç almadan iyi araştırma yapılmalıdır.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="atila, post: 734405, member: 1807"] [b]Ynt: çayır otu - kanyaş - darıcan yapışkan ot ilaçlama hakkında yardım[/b] Darıcan mücadelesi: Mısır: Ekipp Super (Bayer-aktif madde Foramsulfuron, Sanson (muhtelif üreticiler-aktif madde Nicosulfuron), Stomp Extra (BASF, aktif madde Phendimethalin olsa gerek), Guardian (Monsanto-aktif madde Metalachlor veya Alachlor). Ekipp ot çıkışından sonra atılıyor, bizde bu sene darıcanı yok etmedi. Sanson ot çıkışından sonra atılıyor, dikkat katlama ilaçlama ve/veya doz fazlası mısıra zarar verebilir. Türkiye`de Stomp Extra`nın mısıra tescili yok, ama yurtdışında var. İlaç Türkiye`de mevcut. Mısır ekildikten sonra ve/veya mısır 2-4 yapraklı iken atılıyor. Tam kullanım için BASF ile irtibata geçmenizi tavsiye ederim. Forumda Ali Saraç kullanmayı düşünüyordu. Ben 2014`de kullanacağım. Guardian mısır çıkış öncesi kullanılıyor. Dikkat kısmi kalıcılığı var. Şeker pancarı: Mücadelesi çok kolay. Fusilade Super, Gallant vs kullanabilirsiniz. Dekara 75 cc. İlaç ucuz ve pancara hiçbir zarar vermez. Dikkat edilmesi gereken bir husus ' ' Darıcan ailesinin ' ' çok değişik ' ' tiplerinin ' ' olmasıdır ve her ilaç her tipe aynı başarı ile etki etmeyebilir. Örneğin: Benekli Darıcan = Echninochloa colorum, Kirpi Darı = Seteria verticilla, Darıcan = Echinochloa crus-galli birbirlerine benzerler. Dolayısıyla ilaç almadan iyi araştırma yapılmalıdır. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarım Ürünleri Hastalıkları
çayır otu - kanyaş - darıcan yapışkan ot ilaçlama hakkında yardım
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt