PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
CEVİZ YETİŞTİRİCİLİĞİ (YARDIM)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="gökoğlu" data-source="post: 450857" data-attributes="member: 996"><p><strong>Ynt: CEVİZ YETİŞTİRİCİLİĞİ (YARDIM)</strong></p><p></p><p>Bende bu sene bahcemi büyütüp hep ceviz diktim, önceden 7 adet 12 yaşında yalova ağaçlarım vardı ortalama 25 kg alıyordum ağaç başına, biraz araştırınca çok sayıda kişinin 50 hatta 100 kg aldığını gördüm farklı cinslerden ve farklı bölgelerden, farklı yaşlarda..</p><p> 6 ay kadar araştırıp, hatta kaman ' a 2 sefer gittim, bursadan, çorumdan belirli kişilerle görüştüm, 48 adet daha 1 ay önce 7 x 8 olarak tüplü kaman 5 --şebin--yavuz 1 ceşitlerinden ceviz diktim. bahcenin rakım ' ı 950, çok hafif meğilli,</p><p> Hepsinin söylemlerinin ortak noktası, iç anadolunun cevizi, kaman ve çeşitleri artı şebin denilen çeşit. iç anadolunun tek sıkıntısı ilk bahar geç donları..bu kriteri göz önünde bulundurarak ceviz secilmeli bence,</p><p> Sana tavsiyem, ilk önce ekeceğin bölgenden başla araştırmaya, tarım ilce ile görüş, ziraat odası kayıtlarına bak (ceviz dikip destek alan kişileri bulmak için), çevre köyler veya ilçelerde nekadar ceviz var, hangi cins, ne kadar veriyor, ağaçların yaşı kaç, diken kişiler ile birebir görüş vs. gibi.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="gökoğlu, post: 450857, member: 996"] [b]Ynt: CEVİZ YETİŞTİRİCİLİĞİ (YARDIM)[/b] Bende bu sene bahcemi büyütüp hep ceviz diktim, önceden 7 adet 12 yaşında yalova ağaçlarım vardı ortalama 25 kg alıyordum ağaç başına, biraz araştırınca çok sayıda kişinin 50 hatta 100 kg aldığını gördüm farklı cinslerden ve farklı bölgelerden, farklı yaşlarda.. 6 ay kadar araştırıp, hatta kaman ' a 2 sefer gittim, bursadan, çorumdan belirli kişilerle görüştüm, 48 adet daha 1 ay önce 7 x 8 olarak tüplü kaman 5 --şebin--yavuz 1 ceşitlerinden ceviz diktim. bahcenin rakım ' ı 950, çok hafif meğilli, Hepsinin söylemlerinin ortak noktası, iç anadolunun cevizi, kaman ve çeşitleri artı şebin denilen çeşit. iç anadolunun tek sıkıntısı ilk bahar geç donları..bu kriteri göz önünde bulundurarak ceviz secilmeli bence, Sana tavsiyem, ilk önce ekeceğin bölgenden başla araştırmaya, tarım ilce ile görüş, ziraat odası kayıtlarına bak (ceviz dikip destek alan kişileri bulmak için), çevre köyler veya ilçelerde nekadar ceviz var, hangi cins, ne kadar veriyor, ağaçların yaşı kaç, diken kişiler ile birebir görüş vs. gibi. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
CEVİZ YETİŞTİRİCİLİĞİ (YARDIM)
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt