PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
CEVİZ YETİŞTİRİCİLİĞİ (YARDIM)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="n_cebeci" data-source="post: 453400" data-attributes="member: 20991"><p><strong>Ynt: CEVİZ YETİŞTİRİCİLİĞİ (YARDIM)</strong></p><p></p><p>Bende ceviz dikmek maksadı ile çalışma yaptım, her alanda olduğu gibi bu alanda da farklı görüşler var. Tarim ilçeye gittim, oradaki ziraatçılarla görüştüm, edindiğim bilgileri onlarla paylaştım, onların fikirlerini aldım. Bana şunu önerdiler; Köyün çevresine mak verimli güzel cevizlerden nerde hangi köyde varsa onlardan meyve al ve meyveden yetiştir. Onlar bölgenin iklim şartlarına uyum sağlamıştır en doğru ekim budur dediler. Aynen uyguladım. 600 adet ceviz diktim çok güzel çimlenme oldu. 2-3 yıl burda büyütüp daha sonra esas yerlerine nakledeceğim.</p><p>Bununda sakıncası şu; fidanları sökerken köklerine zarar verme ihtimali cevizler kazık kök ağaç olmaları sebebi ile köklerin zarar görmesi durumunda gelişimi olumsuz yönde etkiliyormuş.</p><p>Bunu engellemenin yolu ve en güzel dikim şekli 10*10 aralıklarla (arazinin verimine göre) ceviz meyvesini doğrudan tarlaya ekmek en güzeli. Bol kazançlar.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="n_cebeci, post: 453400, member: 20991"] [b]Ynt: CEVİZ YETİŞTİRİCİLİĞİ (YARDIM)[/b] Bende ceviz dikmek maksadı ile çalışma yaptım, her alanda olduğu gibi bu alanda da farklı görüşler var. Tarim ilçeye gittim, oradaki ziraatçılarla görüştüm, edindiğim bilgileri onlarla paylaştım, onların fikirlerini aldım. Bana şunu önerdiler; Köyün çevresine mak verimli güzel cevizlerden nerde hangi köyde varsa onlardan meyve al ve meyveden yetiştir. Onlar bölgenin iklim şartlarına uyum sağlamıştır en doğru ekim budur dediler. Aynen uyguladım. 600 adet ceviz diktim çok güzel çimlenme oldu. 2-3 yıl burda büyütüp daha sonra esas yerlerine nakledeceğim. Bununda sakıncası şu; fidanları sökerken köklerine zarar verme ihtimali cevizler kazık kök ağaç olmaları sebebi ile köklerin zarar görmesi durumunda gelişimi olumsuz yönde etkiliyormuş. Bunu engellemenin yolu ve en güzel dikim şekli 10*10 aralıklarla (arazinin verimine göre) ceviz meyvesini doğrudan tarlaya ekmek en güzeli. Bol kazançlar. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
CEVİZ YETİŞTİRİCİLİĞİ (YARDIM)
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt