PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
CEVİZ YETİŞTİRİCİLİĞİ (YARDIM)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ertuğrul" data-source="post: 454054" data-attributes="member: 5037"><p><strong>Ynt: CEVİZ YETİŞTİRİCİLİĞİ (YARDIM)</strong></p><p></p><p>atomkarınca kardeşim ben kırşehir mucurdanım 52 yaşındayım doğduğum günden buyana cevizle uğraşırım halen cevizliğim var seni bazı konularda aydınlatmak isterim sertifikalı demek tescili yapılmış demektir kaman cevizleri nden şu an sadece kaman 1 cevizi tescillendi ama yürürlüğe henüz girmedi devletten destek alman için sertifikalı olması lazım ikinci konu yozgat bayağı soğuk iklimde kaman 1 ve kaman 5 bölgen için uygundur birde dikim aralıgını 7,5x7,5 olarak yap yerin sulu imiş neden bukadar yakın dersen bu şekilde yaklaşık 10-12 sene sonra bu ağaçlar birbirine kavuşacaktır o zaman sıra aralarından 1 er tanesini çıkaracaksın bahçen 15x15 e düşecektir ama sen 12 sene fazladan verim almış olacaksın ceviz 150 yıl yaşar sakın öyle 10x10 felan dikme 15 yıl sonra birbirine girer çeşit özelliğine gelince kaman 1 cevizi ufaktır ama salkım oluşturur kaman 5 daha iri meyvesi vardır fidan alırken mutlaka garantili yani aşılı fidan al aşılı diye satılan fidanların çoğu çelme fidandır yani fidanı topraga yakın bir seviyeden keserler tekrar süygün verdiriller aşılı görünümü verirler bunlara çok dikkat et mutlaka aşılı ve çeşidin doğrulığuna garanti veren yerden al bu konuda kaman belediyesi ile görüş sana yol göstereceklerdir bilmek istediğin konular olursa yardımcı olmaya çalışırım .</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ertuğrul, post: 454054, member: 5037"] [b]Ynt: CEVİZ YETİŞTİRİCİLİĞİ (YARDIM)[/b] atomkarınca kardeşim ben kırşehir mucurdanım 52 yaşındayım doğduğum günden buyana cevizle uğraşırım halen cevizliğim var seni bazı konularda aydınlatmak isterim sertifikalı demek tescili yapılmış demektir kaman cevizleri nden şu an sadece kaman 1 cevizi tescillendi ama yürürlüğe henüz girmedi devletten destek alman için sertifikalı olması lazım ikinci konu yozgat bayağı soğuk iklimde kaman 1 ve kaman 5 bölgen için uygundur birde dikim aralıgını 7,5x7,5 olarak yap yerin sulu imiş neden bukadar yakın dersen bu şekilde yaklaşık 10-12 sene sonra bu ağaçlar birbirine kavuşacaktır o zaman sıra aralarından 1 er tanesini çıkaracaksın bahçen 15x15 e düşecektir ama sen 12 sene fazladan verim almış olacaksın ceviz 150 yıl yaşar sakın öyle 10x10 felan dikme 15 yıl sonra birbirine girer çeşit özelliğine gelince kaman 1 cevizi ufaktır ama salkım oluşturur kaman 5 daha iri meyvesi vardır fidan alırken mutlaka garantili yani aşılı fidan al aşılı diye satılan fidanların çoğu çelme fidandır yani fidanı topraga yakın bir seviyeden keserler tekrar süygün verdiriller aşılı görünümü verirler bunlara çok dikkat et mutlaka aşılı ve çeşidin doğrulığuna garanti veren yerden al bu konuda kaman belediyesi ile görüş sana yol göstereceklerdir bilmek istediğin konular olursa yardımcı olmaya çalışırım . [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
CEVİZ YETİŞTİRİCİLİĞİ (YARDIM)
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt