PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Bahçe Bitkileri
Ceviz
Chandler ceviz
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="KüreLee" data-source="post: 1040425" data-attributes="member: 74139"><p>Yer altı damlamasını kast etmedim damlamayı toprak üstüne serin. o çok masraflı olur. fidan dibini tava gibi değilde tümbek yapmamızın sebebi de bu. yağmurdan ya da sulamadan su birikip kılcal kökleri çürütmeyecek. bura püf noktalardan biriydi.</p><p>Püf noktaları kaçırıyorsunuz. 1x1 m gömülecek demedim. Fidanı ise aşı noktasına kadar bile derin gömmeyin dedim. hatta yapabiliyorsanız 1,5 x 1,5 m olsun. buradaki toprağı çıkartıp tekrar çukura koyacağız.bu arada hem fidan diktiğimiz yerin tabanını görmüş oluyoruz hem de toprağı kabartmış oluyoruz. sığır gübresi veya leonardit de kattığımız için, bu kabarma artmış oluyor. Böylece toprak hem daha geçirgen hale geliyor, hem de yakın derinlikte kaya ya da sert killi kireçli tabaka var mı onu görüyoruz. toprak uygunsa daha da uygun hale getiriyoruz. Evet dediğiniz gibi biraz masraflı siz bilirsiniz.</p><p>Püf nokta neydi suyun köklerde beklememesi. Şimdi siz bunu başka yerde anlatsanız size şunu diyecekler. Sen boşver onları ne bilirmiş. benim dedemin dere kenarında 300 yıllık ceviz ağacı vardı hem de suyun dibinde. Evet bu ağaçlar bizim oralarda da var. su kenarında.</p><p>Sebep şu. kılcal köklerin yaşamak için oksijen istemesi. akan suda oksijen var, durgun suda oksijen kısa sürede bitiyor. tarlada biriken su bu yüzden ağacı kurutuyor. Bizim oralarda kiraz ağaçları kıraçtadır. bu yüzden endereze (idris ya da mahlep diyorlar) aşılanır. işte bu enderez de ceviz gibi durgun suyu sevmez. geçen sene aşırı yağmur oldu kış da iyiydi. taban yerlerdeki birçok kiraz ağacı bu geçirimsiz toraktan dolayı kurudu.</p><p>Bu masraflı ama Ağaç hızlı büyüyecek, 5. yılında verim almaya başlıyoruz. 3 yıl kazanmış oluyoruz. İbrahim bey de Selami Bey de kumsal gevşek olmayan yerlerde bu şekilde yaptırıyor.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="KüreLee, post: 1040425, member: 74139"] Yer altı damlamasını kast etmedim damlamayı toprak üstüne serin. o çok masraflı olur. fidan dibini tava gibi değilde tümbek yapmamızın sebebi de bu. yağmurdan ya da sulamadan su birikip kılcal kökleri çürütmeyecek. bura püf noktalardan biriydi. Püf noktaları kaçırıyorsunuz. 1x1 m gömülecek demedim. Fidanı ise aşı noktasına kadar bile derin gömmeyin dedim. hatta yapabiliyorsanız 1,5 x 1,5 m olsun. buradaki toprağı çıkartıp tekrar çukura koyacağız.bu arada hem fidan diktiğimiz yerin tabanını görmüş oluyoruz hem de toprağı kabartmış oluyoruz. sığır gübresi veya leonardit de kattığımız için, bu kabarma artmış oluyor. Böylece toprak hem daha geçirgen hale geliyor, hem de yakın derinlikte kaya ya da sert killi kireçli tabaka var mı onu görüyoruz. toprak uygunsa daha da uygun hale getiriyoruz. Evet dediğiniz gibi biraz masraflı siz bilirsiniz. Püf nokta neydi suyun köklerde beklememesi. Şimdi siz bunu başka yerde anlatsanız size şunu diyecekler. Sen boşver onları ne bilirmiş. benim dedemin dere kenarında 300 yıllık ceviz ağacı vardı hem de suyun dibinde. Evet bu ağaçlar bizim oralarda da var. su kenarında. Sebep şu. kılcal köklerin yaşamak için oksijen istemesi. akan suda oksijen var, durgun suda oksijen kısa sürede bitiyor. tarlada biriken su bu yüzden ağacı kurutuyor. Bizim oralarda kiraz ağaçları kıraçtadır. bu yüzden endereze (idris ya da mahlep diyorlar) aşılanır. işte bu enderez de ceviz gibi durgun suyu sevmez. geçen sene aşırı yağmur oldu kış da iyiydi. taban yerlerdeki birçok kiraz ağacı bu geçirimsiz toraktan dolayı kurudu. Bu masraflı ama Ağaç hızlı büyüyecek, 5. yılında verim almaya başlıyoruz. 3 yıl kazanmış oluyoruz. İbrahim bey de Selami Bey de kumsal gevşek olmayan yerlerde bu şekilde yaptırıyor. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Bahçe Bitkileri
Ceviz
Chandler ceviz
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt