PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
CHP'li Günaydın'dan inanılmaz iddia!( SİYASİ DEGİL HABER AMAÇLIDIR )
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="tsakalli" data-source="post: 399891" data-attributes="member: 9202"><p><strong>Ynt: CHP'li Günaydın'dan inanılmaz iddia!( SİYASİ DEGİL HABER AMAÇLIDIR )</strong></p><p></p><p>konu ya bir ilavede ben yapayım arkadaşlar.sadece tarım ilaçları değil artık gdo lu ürünler her yanı sarmış durumda .gdo lu ürünlerin en başında gelen ürün ise mısır ve soya .sırasıyla diğer ürünler bunları izliyor.bu ürünlerin ilk üreticisi ve atası ise abd nin en büyük tohumculuk ( genetiği değiştirilmiş organizmalı tohumluk ) üreticisi mosanto.mosanto günümüzde amerikan yasalarının kendine tanıdığı haklar ile bir çok üreticiye dava açmış durumda .örneğin siz kendi tohumunuzu eken bir çiftçisiniz ve her sene selektörle tohumluğunuzu kendiniz geçirerek ekiyorsunuz.bu şirkete çalışan anlaşmalı çiftçilerde kendi arazilerinde bu şirketin üretmiş olduğu gdo lu tohumları kullanıyorlar.mosanto şunu iddaa ediyor ki sizin ekmiş olduğunuz ürünlerin tozlaşma yolu ile kendi çeşitlerinin verimliliği düşüyormuş.sonuç olarak amaç zorla bütün çiftçilerin tohumluğu kendilerinden tedarik etmesini sağlamak.bu şirketin fda ( amerikan federal ilaç ve gıda dairesi ) yöneticilerine rüşvet verdiği hatta fda nın yönetim kademesindeki bazı görevlilerinin aynı zamanda bu şirkette görev yaptıkları anlaşıldı.şimdi mosanto bu çiftçilere karşı açtığı milyon dolarlık tazminat davaları ile üreticileri köşeye sıkıştırmış durumda.avukat ve mahkeme masraflarını karşılayamayan ve binlerce dolarlık tazminata mahkum edilen çiftçiler kredi ve borç batağının içine çekiliyor ,anlaşmak istemeyenlerin arazileri elinden alınıyor.anlaşanlar ise zorla bu şirketin ürettiği tohumları kullanmak zorunda bırakılıyor.mosanto işi öyle bir abartmış durumda ki tohum selektörü çalıştıran ,yani çiftçilere kendi ürettikleri tohumları selekte etmek için yardım eden selektör sahiplerine bile dava açmış durumda.gerekçe aynı kendi ürettikleri ürünlerin verim ve kalite kaybına sebebiyet verdikleri.şaka gibi dimi.şimdi sıkı durun bu şirket dünyanın 100 küsur ülkesinde faaliyet gösteriyor ki bunların yarısı resmi ( en büyük üretim alanları brezilya ,arjantin )yarısı ise gayri resmi.bir çok ülke bu şirketin çalışmalarına göz yumuyor.bunların içerisinde türkiyede var.kısacası artık bu gdo lu tarım devinin önünde ( ve amerikan hükümetinin ki abd mosantoyu açıkça destekliyor) kimse duramıyor bu şirketin iş yaptığı ülkelerde kendi tohumluklarını kullandırmak adına o ülkenin orjinal tohumlarını dahi toplatarak imha ettiği iddaa ediliyor.bizim için de tehlike büyük gdo lu ürünler arttıkça ne yazık ki kendi yerli tohumlarımızı kaybediyoruz.bunun için türk,yede acil bir gen bankası kurulması gerekiyor ve çalışmalar yapılıyor.fakat konu acil ve biz birçok tohum çeşidimizi şimdiden kaybetmiş durumdayız.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tsakalli, post: 399891, member: 9202"] [b]Ynt: CHP'li Günaydın'dan inanılmaz iddia!( SİYASİ DEGİL HABER AMAÇLIDIR )[/b] konu ya bir ilavede ben yapayım arkadaşlar.sadece tarım ilaçları değil artık gdo lu ürünler her yanı sarmış durumda .gdo lu ürünlerin en başında gelen ürün ise mısır ve soya .sırasıyla diğer ürünler bunları izliyor.bu ürünlerin ilk üreticisi ve atası ise abd nin en büyük tohumculuk ( genetiği değiştirilmiş organizmalı tohumluk ) üreticisi mosanto.mosanto günümüzde amerikan yasalarının kendine tanıdığı haklar ile bir çok üreticiye dava açmış durumda .örneğin siz kendi tohumunuzu eken bir çiftçisiniz ve her sene selektörle tohumluğunuzu kendiniz geçirerek ekiyorsunuz.bu şirkete çalışan anlaşmalı çiftçilerde kendi arazilerinde bu şirketin üretmiş olduğu gdo lu tohumları kullanıyorlar.mosanto şunu iddaa ediyor ki sizin ekmiş olduğunuz ürünlerin tozlaşma yolu ile kendi çeşitlerinin verimliliği düşüyormuş.sonuç olarak amaç zorla bütün çiftçilerin tohumluğu kendilerinden tedarik etmesini sağlamak.bu şirketin fda ( amerikan federal ilaç ve gıda dairesi ) yöneticilerine rüşvet verdiği hatta fda nın yönetim kademesindeki bazı görevlilerinin aynı zamanda bu şirkette görev yaptıkları anlaşıldı.şimdi mosanto bu çiftçilere karşı açtığı milyon dolarlık tazminat davaları ile üreticileri köşeye sıkıştırmış durumda.avukat ve mahkeme masraflarını karşılayamayan ve binlerce dolarlık tazminata mahkum edilen çiftçiler kredi ve borç batağının içine çekiliyor ,anlaşmak istemeyenlerin arazileri elinden alınıyor.anlaşanlar ise zorla bu şirketin ürettiği tohumları kullanmak zorunda bırakılıyor.mosanto işi öyle bir abartmış durumda ki tohum selektörü çalıştıran ,yani çiftçilere kendi ürettikleri tohumları selekte etmek için yardım eden selektör sahiplerine bile dava açmış durumda.gerekçe aynı kendi ürettikleri ürünlerin verim ve kalite kaybına sebebiyet verdikleri.şaka gibi dimi.şimdi sıkı durun bu şirket dünyanın 100 küsur ülkesinde faaliyet gösteriyor ki bunların yarısı resmi ( en büyük üretim alanları brezilya ,arjantin )yarısı ise gayri resmi.bir çok ülke bu şirketin çalışmalarına göz yumuyor.bunların içerisinde türkiyede var.kısacası artık bu gdo lu tarım devinin önünde ( ve amerikan hükümetinin ki abd mosantoyu açıkça destekliyor) kimse duramıyor bu şirketin iş yaptığı ülkelerde kendi tohumluklarını kullandırmak adına o ülkenin orjinal tohumlarını dahi toplatarak imha ettiği iddaa ediliyor.bizim için de tehlike büyük gdo lu ürünler arttıkça ne yazık ki kendi yerli tohumlarımızı kaybediyoruz.bunun için türk,yede acil bir gen bankası kurulması gerekiyor ve çalışmalar yapılıyor.fakat konu acil ve biz birçok tohum çeşidimizi şimdiden kaybetmiş durumdayız. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
CHP'li Günaydın'dan inanılmaz iddia!( SİYASİ DEGİL HABER AMAÇLIDIR )
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt