PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Ekim-Dikim Ekipmanları
Cift diskli mibzer
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="MUSTAFA361" data-source="post: 1026634" data-attributes="member: 386"><p>1) Abi yenilikçilikten kastım firma olarak yavaş ilerliyorsunuz. Yurt dışındaki adamın mibzeri ile bizimkinin arasında dağlar kadar fark var. Tamam eyvallah yeni ürünler üretiyorsunuz sağolun var olun, ama bu üretilen ürünlerin işlevselliğini verimliliğinide geliştirin. Örnek vermek gerekirse üniversal tip hububat mibzerinin buğday haznesinin halen daha süzgeçi yok. 50 kiloluk çuval içine düştüğü zaman içinden çıkarmak için uğraşan bizim çiftçimiz. Bu denli basit birşey halen daha yok. Düne kadar herkesin markörü yamuluyordu. İrtem alıpta bizim burda markör yamultmayan adam yok. Neyseki yani tiplerde bu sorun giderildi ama 10 yıl sonra mı olması gerekiyor. </p><p></p><p>2) Bizim mibzerin bakımı Çorlu servisinde yapıldı. Evde 400gr/da ama tarlada 600gr/da ları buldu sallantıdan tohum düşürüyor. Sonuçta daha maliyetli bir ekim oldu. Sanırım sizin klape dilleri düz tasarlanmış biraz daha uzun ve dik olsaydı bu sorun minimuma inecekti.</p><p></p><p>3) Ben tırnakları dişli sisteminin bir parçası olduğu için beraber değerlendirdim. Ama gerçekten tırnaklar sorun. Üstelik yeni tırnaklar dahada sorun çünkü numunesi elimde kırıldı. Eski tırnaklar daha etli daha sağlammış gibi duruyor. Tırnak meselesini sadece ben demiyorum bunu eski yada yeni makinanızı kullanan herkes diyor. Bizim burdada kırmızı mibzerlerden var onlarda şikayetçi bu durumdan.</p><p></p><p>Resimde yeni dişlilerde kolay olabilir ama çaliışmış tozlanmış dişlilerde zor oluyor gerçekten. Kanola ayarı için en büyük sorun bu tırnaklar. Bir haylide zaman alıyorlar öyle 5 dakikalık işler değil. </p><p></p><p>4) Yeni dişlileri dayanıksız görünce eskilerin yenisini taktırdık. Eskilerinde kopan tırnaklar vardı komple yenilendi. ayrıca iz dişlileride yenilendi. Ama neden halen daha tırnaklı sistem sektörde daha farklı uygulamalar var. Onlar daha basit tırnak derdi yok. Daha basit ve kullanışlı sistemler varken bu tırnaklı sistem eskide kaldı bence. </p><p></p><p>Sonuçta bunu bir feedback olarak kabul edelim. Benim gözüme çarpanlar şimdilik bunlar. Yılmaz abi ellerinden öperim... [emoji4]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="MUSTAFA361, post: 1026634, member: 386"] 1) Abi yenilikçilikten kastım firma olarak yavaş ilerliyorsunuz. Yurt dışındaki adamın mibzeri ile bizimkinin arasında dağlar kadar fark var. Tamam eyvallah yeni ürünler üretiyorsunuz sağolun var olun, ama bu üretilen ürünlerin işlevselliğini verimliliğinide geliştirin. Örnek vermek gerekirse üniversal tip hububat mibzerinin buğday haznesinin halen daha süzgeçi yok. 50 kiloluk çuval içine düştüğü zaman içinden çıkarmak için uğraşan bizim çiftçimiz. Bu denli basit birşey halen daha yok. Düne kadar herkesin markörü yamuluyordu. İrtem alıpta bizim burda markör yamultmayan adam yok. Neyseki yani tiplerde bu sorun giderildi ama 10 yıl sonra mı olması gerekiyor. 2) Bizim mibzerin bakımı Çorlu servisinde yapıldı. Evde 400gr/da ama tarlada 600gr/da ları buldu sallantıdan tohum düşürüyor. Sonuçta daha maliyetli bir ekim oldu. Sanırım sizin klape dilleri düz tasarlanmış biraz daha uzun ve dik olsaydı bu sorun minimuma inecekti. 3) Ben tırnakları dişli sisteminin bir parçası olduğu için beraber değerlendirdim. Ama gerçekten tırnaklar sorun. Üstelik yeni tırnaklar dahada sorun çünkü numunesi elimde kırıldı. Eski tırnaklar daha etli daha sağlammış gibi duruyor. Tırnak meselesini sadece ben demiyorum bunu eski yada yeni makinanızı kullanan herkes diyor. Bizim burdada kırmızı mibzerlerden var onlarda şikayetçi bu durumdan. Resimde yeni dişlilerde kolay olabilir ama çaliışmış tozlanmış dişlilerde zor oluyor gerçekten. Kanola ayarı için en büyük sorun bu tırnaklar. Bir haylide zaman alıyorlar öyle 5 dakikalık işler değil. 4) Yeni dişlileri dayanıksız görünce eskilerin yenisini taktırdık. Eskilerinde kopan tırnaklar vardı komple yenilendi. ayrıca iz dişlileride yenilendi. Ama neden halen daha tırnaklı sistem sektörde daha farklı uygulamalar var. Onlar daha basit tırnak derdi yok. Daha basit ve kullanışlı sistemler varken bu tırnaklı sistem eskide kaldı bence. Sonuçta bunu bir feedback olarak kabul edelim. Benim gözüme çarpanlar şimdilik bunlar. Yılmaz abi ellerinden öperim... [emoji4] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Ekim-Dikim Ekipmanları
Cift diskli mibzer
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt