PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Çiftçi borç batağında
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="FatihEFE" data-source="post: 924650" data-attributes="member: 55057"><p><strong>Ynt: Çiftçi borç batağında</strong></p><p></p><p>yahu yine suçlu çiftçi diyorsunuz da kamil abi ve gürsel arkadaşın anlattıklarını bir birleştirin bakalım</p><p>şimdi bir memur bankaya kredi çekmeye gitse maaşının yüzde bilemkaçını geçimi için ona bırakıp aylık ödeyebileceği tutarı hesaplayıp ona göre kredi veriyorlar ama iş çiftçiye geldimi malının teminatı kadar kredi veriyorlar çoğununda ödenemeyeceği biliniyor ama onlar verdikleri paranın peşinde değiller zaten onlar alacakları malların peşindeler sadece ön ödeme yaptıklarını düşünüyorlar</p><p>bizim oradan bi örnek vereyim</p><p>gazlı ferguson kullanan hayvancılkla geçinen adam cebinde hiç doğru düzgün birikmişi olmazdı</p><p>komşun olrak gelse borç istese valla o kadar yok falan diyip az bi miktar verebilirsin ancak dahasına vermene ne durumun nede mantığın izin verir çünkü bilirsin zamanında ödeyemeyecek sallayacak</p><p>adam bankaya gidiyor bey gibi davranıyorlar çiftçeker traktör kredisini veriyorlar birde hibeden makina veriyor devletimiz onun içinde oğlunun kızının üstüne kredi çekiliyor 5 yılın sonunda ne hayvan kalıyor ne tarla yürü milletin tarlasına ırgatlığa önünde de 3 5 koyun kaldı akşama kadar onları güdüyor kafasını taşlara vuravura</p><p>haa bu ders oldumu köylüye hayır</p><p>herkes onun salaklığı ve onun suçu olduğunu düşünüp bıyık altından gülüyor </p><p>yetmedi bir diğeri 54 cyi sattı geçen yıl nhtd75d aldı dönerli pulluk mibzer falan filan derken dışarıya iş yapıp para kazanmaya çalışıyorlar çünkü gelirleri karşılamayacak yine kredilerini ödeseler ne yiyip ne içecekler zeytinliğin birini satışa çıkardılar bakalım daha da 4 yılları var ne kadar kurtarabilecekler belli değil </p><p>hayatında hiç bi zaman saygı görmemiş adam bankada ağa bey muamelesine kanıp atıyor imzayı 5 yıl goca motorlu ağa olarak kalıyor 5 yıl sonra ırgatlık eldeki emektar traktörde gitmiş tarlaların bir kısmıda gitmiş </p><p>traktörü alınca herkese benden çay diyen kahvede yamacına sokulup çay boşunu masana bırakma derdine düşüyor</p><p>tamam kabahatin çoğu onun ama tek kabahatlide o değil</p><p>devletin bankalar üstünde yetkisi var bu verilen kredilerin düzenlenmesi herkesin ödeyebileceği yükün altına sokulması taraftarıyım</p><p>kredi zengin adam işidir herkese önü açılmamalı arazilerin tarım değerleri hesaplanmalı o getiriler ölçüsünde kredi sağlanmalı bu getiriler sigortayla teminat altına alınmalı ve kuraklık yada doğal afetin yanı sıra verimsiz geçen yıllar sonucunda fatura vatandaşa değil bankaya çıkarılmalı bakalım o zaman kredi verirken bankalar nasıl kılı kırk yarıyorlar</p><p>geçen gün kardeşimle galerilerin önünden geçiyorduk bir bakalım bize uygun traktör varmı diye girdik</p><p>60 70 binlira paramız var biz bunun yarısını traktör için ayırıyoruz kalan yarısıyla yıl içerisindeki ihtiyaçlar yada fırsatlara göre elimizde dursun istiyoruz</p><p>gübre parası mazot parası işçi parası lazım olunca sıkışmayalım diye galericiler sitesinde gezerken bi baktık 60 binin hepsini traktör için ödeyecek duruma gelmişiz </p><p>yok diyorum ben o traktörü almam hastalık olur kuraklık olur adamlar bu defa kredi verme derdine düştüler şu kadar yıl ödemeli şu kadar şu kadar ödeyeceksiniz hiç bişey gidelim bankaya falan filan derken attık kendimizi biraderle dışarı bi yerde çay içiyoruz</p><p>ulen dedim az daha hesap kitap bilmesek bunlar bize 2 tanede satarlar bankada da beyefendi beyefendi deyip deste deste kağıtları senetleri imzalatırlar ipotekleri bindirirler </p><p>her yıl ben yiyemedim sen ye diye veririz kazancımızı bunlara</p><p>yazın 60 bin falan geçiyordu 65hp bir traktör şimdi onada zam gelmiş ikinci elide fiyatlanmış daha uzun bi sürede almayı düşünmüyorum</p><p>temiz bi ikinci el denk gelirse bildiğim bir traktör falan olursa keyfe keder alırım yoksa devam 240la</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="FatihEFE, post: 924650, member: 55057"] [b]Ynt: Çiftçi borç batağında[/b] yahu yine suçlu çiftçi diyorsunuz da kamil abi ve gürsel arkadaşın anlattıklarını bir birleştirin bakalım şimdi bir memur bankaya kredi çekmeye gitse maaşının yüzde bilemkaçını geçimi için ona bırakıp aylık ödeyebileceği tutarı hesaplayıp ona göre kredi veriyorlar ama iş çiftçiye geldimi malının teminatı kadar kredi veriyorlar çoğununda ödenemeyeceği biliniyor ama onlar verdikleri paranın peşinde değiller zaten onlar alacakları malların peşindeler sadece ön ödeme yaptıklarını düşünüyorlar bizim oradan bi örnek vereyim gazlı ferguson kullanan hayvancılkla geçinen adam cebinde hiç doğru düzgün birikmişi olmazdı komşun olrak gelse borç istese valla o kadar yok falan diyip az bi miktar verebilirsin ancak dahasına vermene ne durumun nede mantığın izin verir çünkü bilirsin zamanında ödeyemeyecek sallayacak adam bankaya gidiyor bey gibi davranıyorlar çiftçeker traktör kredisini veriyorlar birde hibeden makina veriyor devletimiz onun içinde oğlunun kızının üstüne kredi çekiliyor 5 yılın sonunda ne hayvan kalıyor ne tarla yürü milletin tarlasına ırgatlığa önünde de 3 5 koyun kaldı akşama kadar onları güdüyor kafasını taşlara vuravura haa bu ders oldumu köylüye hayır herkes onun salaklığı ve onun suçu olduğunu düşünüp bıyık altından gülüyor yetmedi bir diğeri 54 cyi sattı geçen yıl nhtd75d aldı dönerli pulluk mibzer falan filan derken dışarıya iş yapıp para kazanmaya çalışıyorlar çünkü gelirleri karşılamayacak yine kredilerini ödeseler ne yiyip ne içecekler zeytinliğin birini satışa çıkardılar bakalım daha da 4 yılları var ne kadar kurtarabilecekler belli değil hayatında hiç bi zaman saygı görmemiş adam bankada ağa bey muamelesine kanıp atıyor imzayı 5 yıl goca motorlu ağa olarak kalıyor 5 yıl sonra ırgatlık eldeki emektar traktörde gitmiş tarlaların bir kısmıda gitmiş traktörü alınca herkese benden çay diyen kahvede yamacına sokulup çay boşunu masana bırakma derdine düşüyor tamam kabahatin çoğu onun ama tek kabahatlide o değil devletin bankalar üstünde yetkisi var bu verilen kredilerin düzenlenmesi herkesin ödeyebileceği yükün altına sokulması taraftarıyım kredi zengin adam işidir herkese önü açılmamalı arazilerin tarım değerleri hesaplanmalı o getiriler ölçüsünde kredi sağlanmalı bu getiriler sigortayla teminat altına alınmalı ve kuraklık yada doğal afetin yanı sıra verimsiz geçen yıllar sonucunda fatura vatandaşa değil bankaya çıkarılmalı bakalım o zaman kredi verirken bankalar nasıl kılı kırk yarıyorlar geçen gün kardeşimle galerilerin önünden geçiyorduk bir bakalım bize uygun traktör varmı diye girdik 60 70 binlira paramız var biz bunun yarısını traktör için ayırıyoruz kalan yarısıyla yıl içerisindeki ihtiyaçlar yada fırsatlara göre elimizde dursun istiyoruz gübre parası mazot parası işçi parası lazım olunca sıkışmayalım diye galericiler sitesinde gezerken bi baktık 60 binin hepsini traktör için ödeyecek duruma gelmişiz yok diyorum ben o traktörü almam hastalık olur kuraklık olur adamlar bu defa kredi verme derdine düştüler şu kadar yıl ödemeli şu kadar şu kadar ödeyeceksiniz hiç bişey gidelim bankaya falan filan derken attık kendimizi biraderle dışarı bi yerde çay içiyoruz ulen dedim az daha hesap kitap bilmesek bunlar bize 2 tanede satarlar bankada da beyefendi beyefendi deyip deste deste kağıtları senetleri imzalatırlar ipotekleri bindirirler her yıl ben yiyemedim sen ye diye veririz kazancımızı bunlara yazın 60 bin falan geçiyordu 65hp bir traktör şimdi onada zam gelmiş ikinci elide fiyatlanmış daha uzun bi sürede almayı düşünmüyorum temiz bi ikinci el denk gelirse bildiğim bir traktör falan olursa keyfe keder alırım yoksa devam 240la [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Çiftçi borç batağında
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt