PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Çiftçi borç batağında
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ydincbayram" data-source="post: 924922" data-attributes="member: 6949"><p><strong>Ynt: Çiftçi borç batağında</strong></p><p></p><p>Çiftçilerin karşılaştığı olumsuzlukların hangi birini yazacağım derken konuyu baştan sona okudum her şey yazılmış sağ olsun arkadaşlarımız tabloyu net ortaya koymuşlar. </p><p>Benim aklımda kalan bir kaç konu şöyle; ekipman hibeleri çıktı tüm ekipmanlara neredeyse destek miktarı kadar zam geldi ekipman desteği alamayan tüm çiftçiler mağdur oldu. Kuru Üzümde ithalat yapıldı bu seneki fiyatlar anormal derecede düştü halende kendine gelmiş değil, İTB de fiyatlar 2,90-3,90 gözüküyor ama tüccar elinde kör satırla bekliyor müstahsili. 9 No üzüm fiyatı 3 TL. Ocak ayında tarım bağkur primi yatırdım prim artış oranı %11 küsuratı da var. Ve temmuzda da ayrıca bir artış olacak. Ama emekliye ya da çalışana zam oranına sıra geldiğinde enflasyon oranımıza göre yani %6, bu enflasyonun hesaplanması da baştan aşağı bir kandırmaca. Sen kendi vatandaşını kazıklıyorsun bu duruma göre. Gibi gibi aklıma gelmeyen bir sürü konu var. Bu durumda sadece çiftçi değil çoğu milletimiz benzer bir zor durumda kimse yaptığı işten memnun değil. Para kazanamıyor, insanca yaşayamıyor çünkü. Çiftçinin dışındaki bu sektördeki tüm elemanlar kar rekoru kırıyorlar. Traktörcüde böyle, Ekipman üreten, ilaççı, gübreci, tohumcu, yemci de bunlara dahil. bir terslik var maalesef.</p><p>Ha şunu da söyleyeyim özal dönemini de az çok hatırlıyorum ve benim hatırladığım dönemlerde güllük gülistanlık değildi ancak bu kadar zor durumda da değildik. Şu anda piyasada borcu olmayan çiftçi çok iyidir, arazi alan yatırım yapanlar ise süper ötesi..</p><p>Bu günlerimize şükür diyorum ama sömürüldüğümüzü anlayalım artık, bu kötü de öncekiler iyimiydi.. Hayır ama lütfen yanlışı savunma hatasına düşmeyelim yanlışı savunmak başka bu sistem böyle gelmiş böyle gidiyor demek bambaşkadır. Zaten bugün nihayet biri fark etti kalan %50 nefret olduğunu nihayet, umarım bu durumu düzeltmek adına gerekli adımlar atılır.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ydincbayram, post: 924922, member: 6949"] [b]Ynt: Çiftçi borç batağında[/b] Çiftçilerin karşılaştığı olumsuzlukların hangi birini yazacağım derken konuyu baştan sona okudum her şey yazılmış sağ olsun arkadaşlarımız tabloyu net ortaya koymuşlar. Benim aklımda kalan bir kaç konu şöyle; ekipman hibeleri çıktı tüm ekipmanlara neredeyse destek miktarı kadar zam geldi ekipman desteği alamayan tüm çiftçiler mağdur oldu. Kuru Üzümde ithalat yapıldı bu seneki fiyatlar anormal derecede düştü halende kendine gelmiş değil, İTB de fiyatlar 2,90-3,90 gözüküyor ama tüccar elinde kör satırla bekliyor müstahsili. 9 No üzüm fiyatı 3 TL. Ocak ayında tarım bağkur primi yatırdım prim artış oranı %11 küsuratı da var. Ve temmuzda da ayrıca bir artış olacak. Ama emekliye ya da çalışana zam oranına sıra geldiğinde enflasyon oranımıza göre yani %6, bu enflasyonun hesaplanması da baştan aşağı bir kandırmaca. Sen kendi vatandaşını kazıklıyorsun bu duruma göre. Gibi gibi aklıma gelmeyen bir sürü konu var. Bu durumda sadece çiftçi değil çoğu milletimiz benzer bir zor durumda kimse yaptığı işten memnun değil. Para kazanamıyor, insanca yaşayamıyor çünkü. Çiftçinin dışındaki bu sektördeki tüm elemanlar kar rekoru kırıyorlar. Traktörcüde böyle, Ekipman üreten, ilaççı, gübreci, tohumcu, yemci de bunlara dahil. bir terslik var maalesef. Ha şunu da söyleyeyim özal dönemini de az çok hatırlıyorum ve benim hatırladığım dönemlerde güllük gülistanlık değildi ancak bu kadar zor durumda da değildik. Şu anda piyasada borcu olmayan çiftçi çok iyidir, arazi alan yatırım yapanlar ise süper ötesi.. Bu günlerimize şükür diyorum ama sömürüldüğümüzü anlayalım artık, bu kötü de öncekiler iyimiydi.. Hayır ama lütfen yanlışı savunma hatasına düşmeyelim yanlışı savunmak başka bu sistem böyle gelmiş böyle gidiyor demek bambaşkadır. Zaten bugün nihayet biri fark etti kalan %50 nefret olduğunu nihayet, umarım bu durumu düzeltmek adına gerekli adımlar atılır. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Çiftçi borç batağında
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt