PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Çiftçi Kayıt Sistemine kimler kayıt olabilir?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="isyankar1985" data-source="post: 1037426" data-attributes="member: 20799"><p>Ben de MEB'de öğretmenim. Kendime ait araziler için bu yıl ÇKS yaptırdım. Desteklemeye başvurdum. Memuriyet zirai faaliyet yapmaya engel değildir.</p><p>"657 sayılı Kanunun 28. Maddesinde memurlar için getirilen yasaklamalar genel olarak ticari kazançlarla ilgilidir. Memurlar; Kanunlarla yasak edilmemiş olması; İlgili kanunlar uyarınca vergilendirilmiş olması; Devlet memurunun itibar ve güvenini sarsacak davranışlarda bulunmasına neden olmaması; İş devamlılığı ve verimi ile mesaisine engel olmaması; Memuriyet nüfuzunu kullanarak karşıdakini mağdur etmemesi şartlarıyla ticari kazanç dışındaki diğer kazanç ve iratları serbestçe elde edebilir. Örneğin bir memur ücret geliri; serbest meslek geliri, zirai kazanç, gayrimenkul sermaye iradı ya da arızi bir kazanç elde etmesi mümkündür.</p><p>Memurların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre;</p><p>– Tacir veya esnaf sayılmalarını gerektirecek bir faaliyette bulunamazlar.</p><p>– Ticari mümessil veya ticari vekil olamazlar.</p><p>– Kollektif şirket ortağı olamazlar</p><p>– Komandit şirkette komandite ortak olamazlar.</p><p>– Ticaret ve sanayi müesseselerinde görev alamazlar.</p><p>– Adi şirketlere ortak olamazlar.</p><p>– Anonim şirketlerde yönetim ve denetim kurullarında görev alamazlar</p><p>– Limited şirketlerde, şirket yönetimi konusunda özel bir belirleme yapılmadığı müddetçe şirket ortağı olamazlar."</p><p><a href="http://www.memurum.biz/2009/05/memurlar-ek-gelir-elde-edebilir-mi.html" target="_blank">http://www.memurum.biz/2009/05/memurlar-ek-gelir-elde-edebilir-mi.html</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="isyankar1985, post: 1037426, member: 20799"] Ben de MEB'de öğretmenim. Kendime ait araziler için bu yıl ÇKS yaptırdım. Desteklemeye başvurdum. Memuriyet zirai faaliyet yapmaya engel değildir. "657 sayılı Kanunun 28. Maddesinde memurlar için getirilen yasaklamalar genel olarak ticari kazançlarla ilgilidir. Memurlar; Kanunlarla yasak edilmemiş olması; İlgili kanunlar uyarınca vergilendirilmiş olması; Devlet memurunun itibar ve güvenini sarsacak davranışlarda bulunmasına neden olmaması; İş devamlılığı ve verimi ile mesaisine engel olmaması; Memuriyet nüfuzunu kullanarak karşıdakini mağdur etmemesi şartlarıyla ticari kazanç dışındaki diğer kazanç ve iratları serbestçe elde edebilir. Örneğin bir memur ücret geliri; serbest meslek geliri, zirai kazanç, gayrimenkul sermaye iradı ya da arızi bir kazanç elde etmesi mümkündür. Memurların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre; – Tacir veya esnaf sayılmalarını gerektirecek bir faaliyette bulunamazlar. – Ticari mümessil veya ticari vekil olamazlar. – Kollektif şirket ortağı olamazlar – Komandit şirkette komandite ortak olamazlar. – Ticaret ve sanayi müesseselerinde görev alamazlar. – Adi şirketlere ortak olamazlar. – Anonim şirketlerde yönetim ve denetim kurullarında görev alamazlar – Limited şirketlerde, şirket yönetimi konusunda özel bir belirleme yapılmadığı müddetçe şirket ortağı olamazlar." [url]http://www.memurum.biz/2009/05/memurlar-ek-gelir-elde-edebilir-mi.html[/url] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Çiftçi Kayıt Sistemine kimler kayıt olabilir?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt