PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Çiftçi Kayıt Sistemine kimler kayıt olabilir?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="KüreLee" data-source="post: 1037523" data-attributes="member: 74139"><p>Ben de olaya başka bir açıdan bakmak istiyorum.</p><p>Yukardaki deveyi hamutuyla götürür, aşağıdakiler bir dilim ekmek fazla kapmak için, birbirini yer. Şimdi ben size sorayım. Öğretmen veya devlet memuru babasının tarlasını ekse bu haram para mı? biri 8 saat çalışıp yatsa, diğeri 16 saat çalışsa, bunun helal işlerde fazla çalışıp kazanması ayıp mı? </p><p>başkaları cep telefonunda ya da kahvede okey dizerken, Sizin vekil öğretmenlik yapmanız, aynı zamanda çiftçilikle uğraşmanız Ayıp mı, günah mı, haram mı, yasak mı olur bana söyleyiverin lütfen? Öğretmenler veya diğer memurlar birden fazla ev sahibi de oluyor, kira geliri elde ediyor. O zaman sizin iş kolunuzu rahatsız etmiyorlar. Onları yapsınlar, çiftçilik yapmasınlar. Hatta işsizliğe de mani olmuyorlar belki o zaman? Üretime katılmasınlar, Rant ekonomisine payanda olsunlar öyle mi?</p><p>Az buçuk atasından, obasından dolayı sizinle aynı kaderi paylaşmış ve paylaşmakta olanları var benim gibi. ve sizin çektiğiniz çileyi daha hala aynı işleri yaptıkları için belki daha iyi anlıyorlar. Çünkü o arazilerde inek gütmüşler, sığır gütmüşler, susuz kalmışlar, o ineklerin su içtiği derelere eğilip elelrini yere koyup, onlar da inekleri gibi su içmişler. Ananatla sap toplamış, tırmık çekmişler, kosa(tırpan) ile ekin biçmişler atalarıyla birlikte. Sap arabasına sap sarmışlar, o sıcaklarda harman sürmüşler, yabayla samanlıklara saman atmışlar. Yetmemiş, bir de bunun yanında sınav kazanmışlar, okul okumuşlar, üniversite bitirmişler. Babaları yaşlanmış ya da rahmetli olmuş ve o araziler onlara kalmış. Devlet de şimdilerde %300 vergi alıp bu şekilde destekleme dağıtıyor. Şimdi bunların yaptığı çiftçilik ve icar ayıp öyle mi?</p><p>Dünya kadar sanayicinin, esnafın vb. diğerlerinin devletten aldığı milyonlarca dolar hibeler teşvikler var. bunların bi kısmı da batırıldı. Yani amacına ulaşmadı. Ama bak çiftçinin ekmeğine ortak değil gibi görünüyor. Sizi de çok ilgilendirmiyor. Ama haklı ya da haksız tarımla ilgili alınan desteklemeler sizi rahatsız ediyor. Çünkü sizin alanınızla ilgili de ondan. Toplumun çoğu da kitle iletişim araçlarıyla bu hale getirildi. 10larca şehitin geldiği gün, survivor, evlilik programı, dizi gibi şeyler reyting rekoru kırıyor. Bence bu daha anormal.</p><p>Çiftçilerin kaçta kaçı kendi çalıştığı yerden tarım sigortalıdır biliyor musunuz? Fabrikada veya başka yerde çalışınca çiftçilik yapması veya icar geliri elde etmesi ayıp değil de devlet memuru, öğretmen olunca mı ayıp? Esnaf sanayici vb. Farklı iş kollarından şahıslar arazi toplayıp, buralara bir süre icar yaptırıp, daha sonra arsa olarak satması helal, öğretmenin memurun 3 kuruşluk ya da 3000 liralık, icar parası alması haram mı? bu yıl, 2015in idi herhalde 250 tl destekleme aldım. traktörüm yok. bağımı köyden birine bir sürdürüşte bunun tamamını verdim. Şimdi ben bağımı süren arkadaşa senin kendi tarlan bahçen var. ek iş yapman ayıp herkes kendi mesleğini yapsın. İş makineleri kiralama işi ayrı bir iştir, Bu işleri sadece traktörü olup, başkasına kiralayanlar mı yapsın deyeyim? Ya da Fabrikada Asgari ücrete çalışıp, çiftçilik yapan dünya kadar köylüm var, Bunları kınayayım mı? İşsizliğin önlenmesine mani oluyorsunuz. Ya fabrika ya tarla mı diyeyim? Arabam dizel yılda ortalama 15- 20bin km yol yaparım. Bırakın maaşımdan kesilen vergileri, ödediğim KDVleri, MTVleri sadece yaktığım mazotun %300ü vergiyi hesap edin. sizce devlet, mazot üstünden benden aldığı verginin kaçta kaçını destekleme olarak vermiş? Daha 2016 kaydını yenilerken acaba İlçe tarım ve ziraat odası kaç lirasını kesecek onu bilmiyorum. Kalan parayı sadaka olarak dağıtsam acaba bi fakiri bile sevindirebilir miyim o şüpheli.</p><p>Ama şu siyasi akıl, o kadar kıvrak ve ustaca işliyor ki. Desteklemeleri neden bu şekilde dağıtmasın ki adamlar? Bak bize tartıştırdıkları şeylere. Niye sizi, bizleri bu kadar evrak, kağıt kürek uğraştırıp, buralarda bunları konuşturup, birbirimize düşürüp, çiftçi mazotunda 50 kuruş indirmediklerini daha iyi anladınız mı? </p><p>Bak, Tarım bakanlığı bizleri neyle uğraştıracağını çok iyi biliyor. Neyi düzelteceğini neyi düzelmeyeceğini bizlerden öğreneceklerini sanmam. Ayrıca arazi toplulaştırma Türk tarımının geleceği adına oldukça geç kalınmış doğru bi hamledir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="KüreLee, post: 1037523, member: 74139"] Ben de olaya başka bir açıdan bakmak istiyorum. Yukardaki deveyi hamutuyla götürür, aşağıdakiler bir dilim ekmek fazla kapmak için, birbirini yer. Şimdi ben size sorayım. Öğretmen veya devlet memuru babasının tarlasını ekse bu haram para mı? biri 8 saat çalışıp yatsa, diğeri 16 saat çalışsa, bunun helal işlerde fazla çalışıp kazanması ayıp mı? başkaları cep telefonunda ya da kahvede okey dizerken, Sizin vekil öğretmenlik yapmanız, aynı zamanda çiftçilikle uğraşmanız Ayıp mı, günah mı, haram mı, yasak mı olur bana söyleyiverin lütfen? Öğretmenler veya diğer memurlar birden fazla ev sahibi de oluyor, kira geliri elde ediyor. O zaman sizin iş kolunuzu rahatsız etmiyorlar. Onları yapsınlar, çiftçilik yapmasınlar. Hatta işsizliğe de mani olmuyorlar belki o zaman? Üretime katılmasınlar, Rant ekonomisine payanda olsunlar öyle mi? Az buçuk atasından, obasından dolayı sizinle aynı kaderi paylaşmış ve paylaşmakta olanları var benim gibi. ve sizin çektiğiniz çileyi daha hala aynı işleri yaptıkları için belki daha iyi anlıyorlar. Çünkü o arazilerde inek gütmüşler, sığır gütmüşler, susuz kalmışlar, o ineklerin su içtiği derelere eğilip elelrini yere koyup, onlar da inekleri gibi su içmişler. Ananatla sap toplamış, tırmık çekmişler, kosa(tırpan) ile ekin biçmişler atalarıyla birlikte. Sap arabasına sap sarmışlar, o sıcaklarda harman sürmüşler, yabayla samanlıklara saman atmışlar. Yetmemiş, bir de bunun yanında sınav kazanmışlar, okul okumuşlar, üniversite bitirmişler. Babaları yaşlanmış ya da rahmetli olmuş ve o araziler onlara kalmış. Devlet de şimdilerde %300 vergi alıp bu şekilde destekleme dağıtıyor. Şimdi bunların yaptığı çiftçilik ve icar ayıp öyle mi? Dünya kadar sanayicinin, esnafın vb. diğerlerinin devletten aldığı milyonlarca dolar hibeler teşvikler var. bunların bi kısmı da batırıldı. Yani amacına ulaşmadı. Ama bak çiftçinin ekmeğine ortak değil gibi görünüyor. Sizi de çok ilgilendirmiyor. Ama haklı ya da haksız tarımla ilgili alınan desteklemeler sizi rahatsız ediyor. Çünkü sizin alanınızla ilgili de ondan. Toplumun çoğu da kitle iletişim araçlarıyla bu hale getirildi. 10larca şehitin geldiği gün, survivor, evlilik programı, dizi gibi şeyler reyting rekoru kırıyor. Bence bu daha anormal. Çiftçilerin kaçta kaçı kendi çalıştığı yerden tarım sigortalıdır biliyor musunuz? Fabrikada veya başka yerde çalışınca çiftçilik yapması veya icar geliri elde etmesi ayıp değil de devlet memuru, öğretmen olunca mı ayıp? Esnaf sanayici vb. Farklı iş kollarından şahıslar arazi toplayıp, buralara bir süre icar yaptırıp, daha sonra arsa olarak satması helal, öğretmenin memurun 3 kuruşluk ya da 3000 liralık, icar parası alması haram mı? bu yıl, 2015in idi herhalde 250 tl destekleme aldım. traktörüm yok. bağımı köyden birine bir sürdürüşte bunun tamamını verdim. Şimdi ben bağımı süren arkadaşa senin kendi tarlan bahçen var. ek iş yapman ayıp herkes kendi mesleğini yapsın. İş makineleri kiralama işi ayrı bir iştir, Bu işleri sadece traktörü olup, başkasına kiralayanlar mı yapsın deyeyim? Ya da Fabrikada Asgari ücrete çalışıp, çiftçilik yapan dünya kadar köylüm var, Bunları kınayayım mı? İşsizliğin önlenmesine mani oluyorsunuz. Ya fabrika ya tarla mı diyeyim? Arabam dizel yılda ortalama 15- 20bin km yol yaparım. Bırakın maaşımdan kesilen vergileri, ödediğim KDVleri, MTVleri sadece yaktığım mazotun %300ü vergiyi hesap edin. sizce devlet, mazot üstünden benden aldığı verginin kaçta kaçını destekleme olarak vermiş? Daha 2016 kaydını yenilerken acaba İlçe tarım ve ziraat odası kaç lirasını kesecek onu bilmiyorum. Kalan parayı sadaka olarak dağıtsam acaba bi fakiri bile sevindirebilir miyim o şüpheli. Ama şu siyasi akıl, o kadar kıvrak ve ustaca işliyor ki. Desteklemeleri neden bu şekilde dağıtmasın ki adamlar? Bak bize tartıştırdıkları şeylere. Niye sizi, bizleri bu kadar evrak, kağıt kürek uğraştırıp, buralarda bunları konuşturup, birbirimize düşürüp, çiftçi mazotunda 50 kuruş indirmediklerini daha iyi anladınız mı? Bak, Tarım bakanlığı bizleri neyle uğraştıracağını çok iyi biliyor. Neyi düzelteceğini neyi düzelmeyeceğini bizlerden öğreneceklerini sanmam. Ayrıca arazi toplulaştırma Türk tarımının geleceği adına oldukça geç kalınmış doğru bi hamledir. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Çiftçi Kayıt Sistemine kimler kayıt olabilir?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt