PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Çiftçi Kayıt Sistemine kimler kayıt olabilir?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="KüreLee" data-source="post: 1037551" data-attributes="member: 74139"><p>Dünyanın birçok yerinde, durum böyledir. Tarımda çalışanların bir çoğu başka işler de yapmaktadır. Kanada'da belgesellerde kulağı küpeli, 18-20 yaşlarında devasa Traktör ve biçerleri kullanan öğrenci gençler görürsünüz. Bunlar Avrupa ve ABD den bir program dahilinde hem çalışma, hem macera hem tatil için gelmiş gençlerdir. </p><p>ODTÜ okuyan bir öğrencim böyle bi program dahilinde Alaskaya balık tutmaya gitti ve baya bi para kazandı.</p><p>İtalyada babaları klasik ağaçlarla elma üreten üreticilerin çocukları, Bodur anaçlar çıkınca bi kooperatif kurup elma üreten bi bölgede, herbirinin 20 ila 100 dekar arasında bahçeleri olan yaklaşık 5000 üretici bu babalarından kalan eski ağaçları söküp, yeni bodur anaçlar ve türlerle eski bahçelerini söküp yenilerler. Bunun için yönetici, mühendis, işçi çalıştırırlar. O üreticilerin de hemen hepsi, öğretmen, avukat vb. başka işleri olan kişilerdir. daha az traktör ve ekipman alımı, zamanında ve modern ilaçlama, daha az işçilik ile daha kaliteli meyve üretirler. Sezon sonunda da kooperatiften payını alırlar. </p><p>Hadi bu kardeşimizin dediği gibi olsun da bizim çiftçiler onlarla rekabet edebilsin bakalım. Bu öğretmen ya da memurların içinden, o bölgeye önderlik eden hiç mi çiftçi çıkmamış? Hep o köylülerin ekmeğine zarar vermiş hiç mi katkı sağlamamış. </p><p>Bu forumdaki arkadaşlarımı tenzih ederim. Ben kullandığım bilgilerin hepsini paylaşırken, komşusu görmesin diye kullandığı ilaç yada gübrenin adını söylemeyen, bunu saklayan sadece çiftçilik yapan insanlar da gördüm. Aynı şeyi Afyon da bi arkadaşım, kendi akrabası tarafından yaşamış. kendi akrabası attığı ot ilacını söylememiş. </p><p>Bu şekilde birbirimizle uğraşmayalım lütfen. Kimsenin gözü diğerinin aldığı destekte olmasın. Özel idareden bizim köye bi telli terbiye projesi vardı. Bu proje bi sebepten dolayı yatacaktı. Bunun olması için ilçe tarıma da laf söyledim ben. o proje gerçekleşti şimdi. belki az buçuk benim de katkım olmuştur köylülerimin sözcülüğünü yaptığım için. Ben de yararlanacaktım ama kendim vaz geçtim. Ama köylülerim yararlandı. Fena mı oldu. </p><p>Şimdi burada yazılanları okuyunca iyiki vazgeçmişim diyorum. Belki aynı düşüncedeki köylülerimi çatlatır mışım diyorum.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="KüreLee, post: 1037551, member: 74139"] Dünyanın birçok yerinde, durum böyledir. Tarımda çalışanların bir çoğu başka işler de yapmaktadır. Kanada'da belgesellerde kulağı küpeli, 18-20 yaşlarında devasa Traktör ve biçerleri kullanan öğrenci gençler görürsünüz. Bunlar Avrupa ve ABD den bir program dahilinde hem çalışma, hem macera hem tatil için gelmiş gençlerdir. ODTÜ okuyan bir öğrencim böyle bi program dahilinde Alaskaya balık tutmaya gitti ve baya bi para kazandı. İtalyada babaları klasik ağaçlarla elma üreten üreticilerin çocukları, Bodur anaçlar çıkınca bi kooperatif kurup elma üreten bi bölgede, herbirinin 20 ila 100 dekar arasında bahçeleri olan yaklaşık 5000 üretici bu babalarından kalan eski ağaçları söküp, yeni bodur anaçlar ve türlerle eski bahçelerini söküp yenilerler. Bunun için yönetici, mühendis, işçi çalıştırırlar. O üreticilerin de hemen hepsi, öğretmen, avukat vb. başka işleri olan kişilerdir. daha az traktör ve ekipman alımı, zamanında ve modern ilaçlama, daha az işçilik ile daha kaliteli meyve üretirler. Sezon sonunda da kooperatiften payını alırlar. Hadi bu kardeşimizin dediği gibi olsun da bizim çiftçiler onlarla rekabet edebilsin bakalım. Bu öğretmen ya da memurların içinden, o bölgeye önderlik eden hiç mi çiftçi çıkmamış? Hep o köylülerin ekmeğine zarar vermiş hiç mi katkı sağlamamış. Bu forumdaki arkadaşlarımı tenzih ederim. Ben kullandığım bilgilerin hepsini paylaşırken, komşusu görmesin diye kullandığı ilaç yada gübrenin adını söylemeyen, bunu saklayan sadece çiftçilik yapan insanlar da gördüm. Aynı şeyi Afyon da bi arkadaşım, kendi akrabası tarafından yaşamış. kendi akrabası attığı ot ilacını söylememiş. Bu şekilde birbirimizle uğraşmayalım lütfen. Kimsenin gözü diğerinin aldığı destekte olmasın. Özel idareden bizim köye bi telli terbiye projesi vardı. Bu proje bi sebepten dolayı yatacaktı. Bunun olması için ilçe tarıma da laf söyledim ben. o proje gerçekleşti şimdi. belki az buçuk benim de katkım olmuştur köylülerimin sözcülüğünü yaptığım için. Ben de yararlanacaktım ama kendim vaz geçtim. Ama köylülerim yararlandı. Fena mı oldu. Şimdi burada yazılanları okuyunca iyiki vazgeçmişim diyorum. Belki aynı düşüncedeki köylülerimi çatlatır mışım diyorum. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Çiftçi Kayıt Sistemine kimler kayıt olabilir?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt