PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Anketleri
ÇİFTÇİ LİKMİ ZOR OKUMAK MI ZOR
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="sagalassos" data-source="post: 942181" data-attributes="member: 55193"><p><strong>Ynt: ÇİFTÇİ LİKMİ ZOR OKUMAK MI ZOR</strong></p><p></p><p> Emre kusura bakma , inekçilik çok hassas bir konudur. Bu işi yapacak kişi mutlaka başında olmalıdır. Bende 32 tane sağılır inek vardı. Yorulmuş ve bıkkınlık gelmişti, İşçi tuttum, ailesi çocuğuda yanında. ona dayalı döşeli ev verdim, maaşıda 1500 TL. Bu işçiye sağım , yemleme, buzağıların, danaların beslenmesi haricinde hiçbir iş istemedim. Neden çünkü harbiden zordur. Günde en az 5-6 saat arı gibi çalışmak zorunda. Neyse ineklerin doğum zamanı geldi, doğuracak inekleri ayrı padoka aldım, dedim ki gece gündüz 1 saat arayla takip et, beni hemen ara, çok iyi takip etmiş, simental inek duvar kenarına yatmış, buzağının kafası duvara dayanmış, ama inek ıkınıyor bir türlü çıkaramıyor, buzağı ölmüş, buna benzemez 2-3 buzağı daha kaybettim. İşçinin umrunda mı senin para kazanman, Yem bitmiştir , yan taraftan çuval getirmeye üşenir, 5-6 ineğe yem vermez, İneğe yandaki ineğin önündeki yeme uzanıyor diye sopayla vurduğunu, buzağılara bir türlü süte doymuyorsunuz diye dayak atmaları saymıyorum, Bir işin başında değilsen o işi yapma kardeşim. Ben kimseye güvenmem. BU iş böyle. Kusura bakmayın.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sagalassos, post: 942181, member: 55193"] [b]Ynt: ÇİFTÇİ LİKMİ ZOR OKUMAK MI ZOR[/b] Emre kusura bakma , inekçilik çok hassas bir konudur. Bu işi yapacak kişi mutlaka başında olmalıdır. Bende 32 tane sağılır inek vardı. Yorulmuş ve bıkkınlık gelmişti, İşçi tuttum, ailesi çocuğuda yanında. ona dayalı döşeli ev verdim, maaşıda 1500 TL. Bu işçiye sağım , yemleme, buzağıların, danaların beslenmesi haricinde hiçbir iş istemedim. Neden çünkü harbiden zordur. Günde en az 5-6 saat arı gibi çalışmak zorunda. Neyse ineklerin doğum zamanı geldi, doğuracak inekleri ayrı padoka aldım, dedim ki gece gündüz 1 saat arayla takip et, beni hemen ara, çok iyi takip etmiş, simental inek duvar kenarına yatmış, buzağının kafası duvara dayanmış, ama inek ıkınıyor bir türlü çıkaramıyor, buzağı ölmüş, buna benzemez 2-3 buzağı daha kaybettim. İşçinin umrunda mı senin para kazanman, Yem bitmiştir , yan taraftan çuval getirmeye üşenir, 5-6 ineğe yem vermez, İneğe yandaki ineğin önündeki yeme uzanıyor diye sopayla vurduğunu, buzağılara bir türlü süte doymuyorsunuz diye dayak atmaları saymıyorum, Bir işin başında değilsen o işi yapma kardeşim. Ben kimseye güvenmem. BU iş böyle. Kusura bakmayın. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Anketleri
ÇİFTÇİ LİKMİ ZOR OKUMAK MI ZOR
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt