PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Çiftçi şansını seracılıkta deniyor
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="Ağır Abi" data-source="post: 118727" data-attributes="member: 168"><p>GAP kapsamında sulu tarıma geçilen Şanlıurfa’da, hububat tarımının yanı sıra pamuk, ayçiçeği, zeytin ve kanola gibi ürünlere yönelen çiftçiler, son yıllarda seracılığa da ilgi göstermeye başladı. </p><p></p><p>Atatürk Barajı’nın 1995 yılında devreye girmesiyle sulu tarıma geçen bölge çiftçileri, daha çok kazandırdığı gerekçesiyle, buğday, arpa, mercimek, pamuk gibi hububat tarımı yerine alternatif ürünlere yönelmeye başladı. Bu çerçevede daha çok, ayçiçeği, mısır, zeytin ve kanola gibi ürünlerin tercih edildiği bölgede, kimi çiftçiler de daha modern tarım yöntemlerine başvurmaya başladı. Jeotermal kaynakların bol olduğu Şanlıurfa’da seracılığa yönelen bazı çiftçiler irili ufaklı seralarda biber, patlıcan ve zeytin gibi çeşitli bitki fidelerini üretmeye başladı. Yaklaşık 110 dönümlük arazide 5 ayrı girişimci jeotermal su kaynağından yararlanarak kurdukları seralarda, çeşitli ürünleri yetiştirip, iç ve dış piyasaya pazarlıyorlar.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Ağır Abi, post: 118727, member: 168"] GAP kapsamında sulu tarıma geçilen Şanlıurfa’da, hububat tarımının yanı sıra pamuk, ayçiçeği, zeytin ve kanola gibi ürünlere yönelen çiftçiler, son yıllarda seracılığa da ilgi göstermeye başladı. Atatürk Barajı’nın 1995 yılında devreye girmesiyle sulu tarıma geçen bölge çiftçileri, daha çok kazandırdığı gerekçesiyle, buğday, arpa, mercimek, pamuk gibi hububat tarımı yerine alternatif ürünlere yönelmeye başladı. Bu çerçevede daha çok, ayçiçeği, mısır, zeytin ve kanola gibi ürünlerin tercih edildiği bölgede, kimi çiftçiler de daha modern tarım yöntemlerine başvurmaya başladı. Jeotermal kaynakların bol olduğu Şanlıurfa’da seracılığa yönelen bazı çiftçiler irili ufaklı seralarda biber, patlıcan ve zeytin gibi çeşitli bitki fidelerini üretmeye başladı. Yaklaşık 110 dönümlük arazide 5 ayrı girişimci jeotermal su kaynağından yararlanarak kurdukları seralarda, çeşitli ürünleri yetiştirip, iç ve dış piyasaya pazarlıyorlar. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Çiftçi şansını seracılıkta deniyor
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt