PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Dışı Konular
Genel
Anketler
Çiftçilerin Başlıca Sorunları Nelerdir??
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="behcet arı" data-source="post: 1272142" data-attributes="member: 57589"><p>insan beslenmesi ve çiftlik hayvanlarının beslenmesi ziraat (ekip-biçme) ile olur. Yeter miktarda, sağlığı destekleyen, yiyecek-içecek üretilmesi, depolanması, dağıtılması ülkelerin en önemli konusudur.</p><p></p><p>1-planlama yapmadan üretim yapılması.ürünlerin ya da yarı mamul ürünlerin fiyatlarına bakıldığında, üreticinin sattığı mahsül fiyatları ile kıyaslandığında, pazarda ürün ya da yarı mamul ya da mamul ürün fiyatlarının, 3-5 misli olması.</p><p></p><p>2-bilgi eksikliği. çiftçiye yeterli bilgi verilmemesi. tarım ekipmanında ve tarım makinalarında, gelişmiş ülkelerin mallarına muhtaç olmak.</p><p></p><p>3-tohumlarımızın yabancılar tarafından üretiliyor olması, hibrit ürün, kısır tohumlar.</p><p></p><p>4-mazot, gübre, ilaç fiyatlarının çok fahiş seviyelerde olması.</p><p></p><p>5-çiftçileri, maddi, manevi teşvikte eksiklik. çiftçilerin krediye muhtaç durumda olması. </p><p></p><p>6-çiftçilerin kooperatiflerinin olmaması ya da olanların iyi çalışmaması. istisnalar hariç. </p><p></p><p>7-mahsülün, hasad zamanında ucuz kapatılması. Fiyat istikrarsızlığı.</p><p></p><p>8-kolay alınabilir, düşük faizli kredi imkanlarının az olması ya da olmaması.</p><p></p><p>9-tarımın ve hayvancılığın öneminin yeterli ölçüde anlaşılmamış olması.</p><p></p><p>10-ekilen alanların azalması. sık sık ithalata başvurulması.</p><p></p><p>11-verimli, standartları belirlenmiş üretim yapılmaması. çiftçilerin standart üretim yapmaması.istisnalar hariç. </p><p></p><p>12-her bir ürün için hazırlanmış, ekim, bakım, ilaçlama,hasat ile ilgili rehberlerin olmaması.</p><p></p><p>13-tarımın/ziraatın ve hayvancılığın gelişmiş ülkelere bağımlı hale gelmiş olması. </p><p></p><p>14-tohum islahında geri kalmış olmamız, yerli tohumların korunmasında, planlı hareket edilmemiş olması.</p><p></p><p>15-çiftçilerin çok uluşlu şirketlerin insafına terk edilmiş olması. </p><p></p><p> trakkulup.net</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="behcet arı, post: 1272142, member: 57589"] insan beslenmesi ve çiftlik hayvanlarının beslenmesi ziraat (ekip-biçme) ile olur. Yeter miktarda, sağlığı destekleyen, yiyecek-içecek üretilmesi, depolanması, dağıtılması ülkelerin en önemli konusudur. 1-planlama yapmadan üretim yapılması.ürünlerin ya da yarı mamul ürünlerin fiyatlarına bakıldığında, üreticinin sattığı mahsül fiyatları ile kıyaslandığında, pazarda ürün ya da yarı mamul ya da mamul ürün fiyatlarının, 3-5 misli olması. 2-bilgi eksikliği. çiftçiye yeterli bilgi verilmemesi. tarım ekipmanında ve tarım makinalarında, gelişmiş ülkelerin mallarına muhtaç olmak. 3-tohumlarımızın yabancılar tarafından üretiliyor olması, hibrit ürün, kısır tohumlar. 4-mazot, gübre, ilaç fiyatlarının çok fahiş seviyelerde olması. 5-çiftçileri, maddi, manevi teşvikte eksiklik. çiftçilerin krediye muhtaç durumda olması. 6-çiftçilerin kooperatiflerinin olmaması ya da olanların iyi çalışmaması. istisnalar hariç. 7-mahsülün, hasad zamanında ucuz kapatılması. Fiyat istikrarsızlığı. 8-kolay alınabilir, düşük faizli kredi imkanlarının az olması ya da olmaması. 9-tarımın ve hayvancılığın öneminin yeterli ölçüde anlaşılmamış olması. 10-ekilen alanların azalması. sık sık ithalata başvurulması. 11-verimli, standartları belirlenmiş üretim yapılmaması. çiftçilerin standart üretim yapmaması.istisnalar hariç. 12-her bir ürün için hazırlanmış, ekim, bakım, ilaçlama,hasat ile ilgili rehberlerin olmaması. 13-tarımın/ziraatın ve hayvancılığın gelişmiş ülkelere bağımlı hale gelmiş olması. 14-tohum islahında geri kalmış olmamız, yerli tohumların korunmasında, planlı hareket edilmemiş olması. 15-çiftçilerin çok uluşlu şirketlerin insafına terk edilmiş olması. trakkulup.net [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Dışı Konular
Genel
Anketler
Çiftçilerin Başlıca Sorunları Nelerdir??
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt