PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Çiftçilerin yüzde 48'i kullandığı kredinin faiz oranını bilmiyor
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Legreen" data-source="post: 1373545" data-attributes="member: 88786"><p>Aynen de öyle oluyor sanırım. 2012 yılında 13 bin lira kadar bir paraya ihtiyacım oldu. Üç ay sonra hasat var ama durum biraz acildi. Daha önce kredidir, hibedir; hiçbir yolu denememiş çiftçi olduğumdan; anlamıyorum tabi bu işlerden. Faiz hesabım iyidir.</p><p>Şimdinin cumhurbaşkanı, o zamanın başbakanı; çiftçiye müjde vermiş iki hafta önce, ''Ziraat Bankası kredileri %5'e düşürüldü'' diye... Vardım gittim bankaya. 13 bin lira çekeceğim dedim. Sitemden ÇKS görünüyormuş. Memur; ''Daha önce kredi çekmemişsiniz. Size ÇKS üzerinden 36.700 lira kredi verebiliriz'' dedi. ''35 bin düz olsa ne öderim?'' dedim. 2.400 lira faizden bahsetti. ''Hadi git, şu belgeleri yazıları topla getir'' dedi.</p><p>Kendi kendime diyorum ki; ''Ya bu faiz oranı bişey değil. Bu kadar kredi çeken çiftçi var, şimdiye kadar niye kerizlik etmişim?''... Gittim iki gün uğraşıp, bütün belgeleri topladım, bankaya geldim. Memur; 35 bin liranın içinden faizi peşin kesiyoruz dedi. Ürün üzerine kredi çekildiği için, ''Riskli Grup'' diyerek; sigorta bedelini iki kat yazdı. Ekspertizdi, hayat sigortasıydı falan derken; baktım bizim 2.400 lira faiz 10 binlere doğru gidiyor... ''Eyvallah gardaş. Benim şu belgeleri ver geri. Bacıma teslim edip, 3 aylığına ondan borç alayım.'' deyip çıktım bankadan... En çok zoruma gidense; borcum olmayan, yolunu hatırlamadığım, 70 km mesafedeki Tarım Kredi Kooperatifi'ne gidip; ''borcu yoktur'' yazısını alıp getirmek oldu.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Legreen, post: 1373545, member: 88786"] Aynen de öyle oluyor sanırım. 2012 yılında 13 bin lira kadar bir paraya ihtiyacım oldu. Üç ay sonra hasat var ama durum biraz acildi. Daha önce kredidir, hibedir; hiçbir yolu denememiş çiftçi olduğumdan; anlamıyorum tabi bu işlerden. Faiz hesabım iyidir. Şimdinin cumhurbaşkanı, o zamanın başbakanı; çiftçiye müjde vermiş iki hafta önce, ''Ziraat Bankası kredileri %5'e düşürüldü'' diye... Vardım gittim bankaya. 13 bin lira çekeceğim dedim. Sitemden ÇKS görünüyormuş. Memur; ''Daha önce kredi çekmemişsiniz. Size ÇKS üzerinden 36.700 lira kredi verebiliriz'' dedi. ''35 bin düz olsa ne öderim?'' dedim. 2.400 lira faizden bahsetti. ''Hadi git, şu belgeleri yazıları topla getir'' dedi. Kendi kendime diyorum ki; ''Ya bu faiz oranı bişey değil. Bu kadar kredi çeken çiftçi var, şimdiye kadar niye kerizlik etmişim?''... Gittim iki gün uğraşıp, bütün belgeleri topladım, bankaya geldim. Memur; 35 bin liranın içinden faizi peşin kesiyoruz dedi. Ürün üzerine kredi çekildiği için, ''Riskli Grup'' diyerek; sigorta bedelini iki kat yazdı. Ekspertizdi, hayat sigortasıydı falan derken; baktım bizim 2.400 lira faiz 10 binlere doğru gidiyor... ''Eyvallah gardaş. Benim şu belgeleri ver geri. Bacıma teslim edip, 3 aylığına ondan borç alayım.'' deyip çıktım bankadan... En çok zoruma gidense; borcum olmayan, yolunu hatırlamadığım, 70 km mesafedeki Tarım Kredi Kooperatifi'ne gidip; ''borcu yoktur'' yazısını alıp getirmek oldu. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Çiftçilerin yüzde 48'i kullandığı kredinin faiz oranını bilmiyor
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt