PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Dışı Konular
Muhabbet - Geyik
Ciftciliğe adim
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Göktürk." data-source="post: 895048" data-attributes="member: 25349"><p><strong>Ynt: Ciftciliğe adim</strong></p><p></p><p>Konu çok güzel gelişiyor.</p><p>Evet toprağı hiç tanımayan birşey yapamaz demek yanlış.Çünkü girer çıkar öğrenir ama toprağı sevmeyen toprakla ilgili bireysel ticari iş yaparsa pek başarılı olamaz.Zaten sevilmeden yapılan hangi işin verimi tatmin edicidir ki?Daha birkaç gün önce toprağın nasıl bir ' ' canlı ' ' olduğunu trakkulup ' te okuduk. </p><p>Toprak ve toprakla uğraşmak aynı zamanda büyük terapi.Salonda begonyam var hergün ilgilenirim.İki yapraklı bir fideydi şimdi küçük bir ağaç gibi oldu.Apartmanın bahçesine 1.5 yıl önce 2 elma,1 kayısı,1 kiraz diktim.Diktiğim yerin %70 i taş ve taşlar 6-7 santimlik. toprakta çorak..Geçen yıl köke çalıştılar.Bu sene bol koyun gübresi ve memleketten getirdiğim çinkolu 3-15 kompoze gübre ile hepsini kudurttum.Kayısımın bu seneki sürgünleri 210 cm! Girişteki hepsi ayrı renk 7-8 ' ' gül ' ' üme hiç girmeyim.Her sabah evden çıkarken hepsini biraz seyreder sonra giderim.Toprağı sevmeyen bunları yapabilir mi?</p><p>2 yıl önce 25 dekar soğanı memlekette ekimden hasata kendim yaptım.Süreci Trakkulup te paylaştım.Köyün ortalama verimi ile aynı verimi aldım.Ama ortaklıktan daha fazla kazanamadım çünkü gel git masrafı ve ölçek ekonomisine aykırılık ( küçük parça) yüzünden ürünün tamamı kendime kalsa bile maliyet yüksekliğinden ek kazanç elde edemedim.Ama hevesimi aldım içimde kalmadı.Emekli oluyumda soğan ekiyim diyemem artık.Şimdide ortak verdiğim tarlalarımın bile hep içindeyim,her tarlamın her evleğini gezer ürünlerin gidişatını izlerim.Şu anda da yeni projeler yürütüyorum.</p><p>Demek istediğim emekliliği beklemeyin.Hayallerinizi ertelemeyin.Toprağınız yoksa edinin.Akmaz kokmaz kaybettirmez.Yukarıda çok güzel görüşler var.Topla tüfekle ve iki ayakla girilmedikten ,başka mesleğiniz olup ondan para kazanmaya devam ettikten ,hobi veya orta ölçekte ve severek yaptıktan sonra ne kaybınız olacak?Ömrünüz uzar.Ama iş ticarete gelince değişir .O zaman toprağı sevsenizde,saksıda görsenizde işi bilmiyorsanız ,ihtiyaçlarınızın farkında ve bilincinde değilseniz sadece para batırırsınız.Saydığımız şartlar olursa 100 dekar cevizi başarıyla yetiştirebilirsiniz ama para kazanırsınız kazanamazsınız ayrı konu.</p><p>ALINTI:*tavuklarının yumurtalarını bahçede sağda solda bulup gömü bulmuş gibi sevinmeyen(Bahçede 20 civarında hindi yumurtası bulmuştum, gerçekten gömü bulmuş gibi sevinmiştim)</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Göktürk., post: 895048, member: 25349"] [b]Ynt: Ciftciliğe adim[/b] Konu çok güzel gelişiyor. Evet toprağı hiç tanımayan birşey yapamaz demek yanlış.Çünkü girer çıkar öğrenir ama toprağı sevmeyen toprakla ilgili bireysel ticari iş yaparsa pek başarılı olamaz.Zaten sevilmeden yapılan hangi işin verimi tatmin edicidir ki?Daha birkaç gün önce toprağın nasıl bir ' ' canlı ' ' olduğunu trakkulup ' te okuduk. Toprak ve toprakla uğraşmak aynı zamanda büyük terapi.Salonda begonyam var hergün ilgilenirim.İki yapraklı bir fideydi şimdi küçük bir ağaç gibi oldu.Apartmanın bahçesine 1.5 yıl önce 2 elma,1 kayısı,1 kiraz diktim.Diktiğim yerin %70 i taş ve taşlar 6-7 santimlik. toprakta çorak..Geçen yıl köke çalıştılar.Bu sene bol koyun gübresi ve memleketten getirdiğim çinkolu 3-15 kompoze gübre ile hepsini kudurttum.Kayısımın bu seneki sürgünleri 210 cm! Girişteki hepsi ayrı renk 7-8 ' ' gül ' ' üme hiç girmeyim.Her sabah evden çıkarken hepsini biraz seyreder sonra giderim.Toprağı sevmeyen bunları yapabilir mi? 2 yıl önce 25 dekar soğanı memlekette ekimden hasata kendim yaptım.Süreci Trakkulup te paylaştım.Köyün ortalama verimi ile aynı verimi aldım.Ama ortaklıktan daha fazla kazanamadım çünkü gel git masrafı ve ölçek ekonomisine aykırılık ( küçük parça) yüzünden ürünün tamamı kendime kalsa bile maliyet yüksekliğinden ek kazanç elde edemedim.Ama hevesimi aldım içimde kalmadı.Emekli oluyumda soğan ekiyim diyemem artık.Şimdide ortak verdiğim tarlalarımın bile hep içindeyim,her tarlamın her evleğini gezer ürünlerin gidişatını izlerim.Şu anda da yeni projeler yürütüyorum. Demek istediğim emekliliği beklemeyin.Hayallerinizi ertelemeyin.Toprağınız yoksa edinin.Akmaz kokmaz kaybettirmez.Yukarıda çok güzel görüşler var.Topla tüfekle ve iki ayakla girilmedikten ,başka mesleğiniz olup ondan para kazanmaya devam ettikten ,hobi veya orta ölçekte ve severek yaptıktan sonra ne kaybınız olacak?Ömrünüz uzar.Ama iş ticarete gelince değişir .O zaman toprağı sevsenizde,saksıda görsenizde işi bilmiyorsanız ,ihtiyaçlarınızın farkında ve bilincinde değilseniz sadece para batırırsınız.Saydığımız şartlar olursa 100 dekar cevizi başarıyla yetiştirebilirsiniz ama para kazanırsınız kazanamazsınız ayrı konu. ALINTI:*tavuklarının yumurtalarını bahçede sağda solda bulup gömü bulmuş gibi sevinmeyen(Bahçede 20 civarında hindi yumurtası bulmuştum, gerçekten gömü bulmuş gibi sevinmiştim) [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Dışı Konular
Muhabbet - Geyik
Ciftciliğe adim
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt